Vyšetření v CAR sama

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.6.24 17:48

Vyšetření v CAR sama

Ahoj ženy,

3 roky nemohu otěhotnět (bude mi 33), a tak jsem se konečně rozhoupala to více řešit. Mám za sebou hormonální vyšetření, průchodnost vejcovodů a hysteroskopii (vše v pořádku). Partnera jsem po velmi nepříjemných debatách a hadkach donutila jít na spermiogram (rovněž v pořádku). Uvažuji o vyšetření v CAR, o kterém jsem slyšela, že vás vyšetří mnohem podrobněji a nenutí vás hned do ivf (toto podstupovat nechceme), nicméně o tom partner nechce ani slyšet, prostě tam nepůjde :nevim:

Chci se zeptat, zda nevíte, popř máte zkusenost, že vysetrili jen vás a případně doporučili další postup? Nebo se trvá i na vyšetření partnera? Je mi jasné, že je neplodný pár a ne jen žena, ale chci pro to udělat maximum a zda se, že s chlapem nehnu. Nevím co víc dělat, jsem bezradna…

MOC děkuji za všechny rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Eva2610
10.6.24 17:52

Ano, muzes tam jít sama, taky jsem byla, minimálně na konzultaci tam můžeš. Ale pokud to pak vyzaduje další řešení, tak uz to bez partnera moc nejde. Proč má k tomu partner takový odpor?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.24 17:57

Podle mě strach, ponížení, dle jeho slov je to neprirozene si takto nechat pomoci. Ta komunikace o tomto tématu je na bodě nula…

• Citovat
  • Upravit
11798
10.6.24 18:06

Dost chlapů s tím má problém…cítí se trapně, poníženě…nebo se to dotýká jejich ega-nechteji si připustit že by to mohli být oni kdo nemůžou splodit potomka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.6.24 18:09

Minimálně na genetiku by jít měl. Zbytek můžeš absolvovat sama.

• Citovat
  • Upravit
271
10.6.24 18:21

V Car jsem nebyl ale na Kára jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZinaJudita1
10.6.24 18:23

Ajajaj, ne ne, holky, nepište jí, že tam může jít sama. Tak to určitě nefunguje. Vždycky se léči ten pár jako celek, vždycky dva lidé-muž a žena.
Už vstupní online dotazníky jsou koncipované pro oba, musíš vypsat informace o sobě a pak o partnerovi/manželovi. To samé, úvodní konzultace, nejlepší je, když tam jsou oba společně. Ta žena tam může chodit na nějaké dílčí konzultace sama, ale ten partner tam musí být oficiálně aspoň 1× fyzicky přítomen, protože taky podepisuje ty vstupní papíry.
Ta karta je vlastně napsaná na oba-je to zelená karta v těch Carech a na té kartě jsou jména páru-ženy a muže. Žena tam má více vyšetření a u muže tam leží jenom ten spermiogram kolikrát, ale přesto je muž velmi důležitým faktorem, protože on poskytuje to sperma, bez něj to nejde.
Podle našeho právního řádu se nedají léčit samotné ženy a tím pádem, ta žena logicky nemůže chodit do toho Caru úplně sama, může jít někdy sama-třeba na nějaký UZ. Takže pokud tvůj partner do toho Caru nepřijde, nedostaví se, tak se vsadím, že tě upozorní, že je to problém. Oni by s tím měli problém, kdyby od něj neměli podepsanou dokumentaci. Mě už na poprvé říkali při změně Caru, že prý, kde je manžel a že na další návštěvu by měl přijít se mnou. :P

• Citovat
  • Upravit
45689
10.6.24 18:26

Já vždy chodila sama, partner jen na odevdání vzorku (at už na vyšetření nebo na oplodnění). Můžeš tam jít sama, pokud má udělaný spermiogram, tak pro začátek nic nepotřebuje, ale potom ho stejně budeš potřebovat k podepsání souhlasu a hlavně k oplodnění, takže je otázka, zda by tam došel potom. Pokud ne, nemá cenu, abys tam chodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
10.6.24 18:28
@LubošJHV píše: Více

To je vůl :mrgreen: mně napadla ta ruská jaderná bomba car :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.24 18:29

Jde mi o vyšetření, ivf atd podstupovat nechci. Jde o to, že jsem četla případy, kdy byli oba vyšetřeni a prislo se na drobnost, která se dala vysetrit např. leky. Právě proto se ptám, zda mohu jít sama, když jednou partner spermiogram měl vyšetřeny 8o

• Citovat
  • Upravit
45689
10.6.24 18:33

No ale ty celkem všechno máš, ještě by ti mohli udělat genetiku, ale ta se nedá nijak vyléčit (a dělá se vždy oboum) a imunologii a ta se dělá většinou až po selhání IVF (a taky myslím oboum). Nicméně na konzultaci tam klidně můžeš jít sama, resp si zavolej do příslušného CAR a zeptej se radši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
10.6.24 18:36

@Rotha to byla ta největší Ruská jaderná bomba, vlastně největší bomba co kdy byla odpálena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
10.6.24 19:10
@ZinaJudita1 píše: Více

Ale jasné že může, půjde na úvodní konzultaci sama a popta se co a jak. Já jsem tam chodila sama až do chvíle, kdy se zjistilo, co je v nepořádku se mnou, pak tam jel manžel. A kartu jsme měli každý svoji. Neúčast partnera je problém ve chvíli, kdy půjde o ivf.

• Citovat
  • Upravit
ZinaJudita1
10.6.24 19:52

@Eva2610 Nesmysl, už jsem v nějakém Caru byla a karta je vždy společná. Jak jsem psala, jedná se o kartu páru. Je to ve všech Carech stejné. Nemůžeš tam mít kartu zvlášť. Je to zelená karta a na ní jsou jména páru, muže a ženy, zvlášť být nemůžou. Pokud jsi to měla jinak, pak nechápu, nikdy jsem to neviděla a nemělo by to tak být. U jakéhokoliv lékaře může mít pacient samostatnou kartu, ale v Caru je to právě naopak, tam musí být společná karta páru. Navíc každý většinou navrhne ženě, že je potřeba zkontrolovat spermiogram partnera a už tady je potřeba účast partnera. Je jedno jestli půjde nakonec o IVF, spermie se kontrolují vždy. Navíc se také u partnera dělá Std, Imuno a genetika. Takže.

• Citovat
  • Upravit
Janli
10.6.24 20:02
@ZinaJudita1 píše: Více

Ale vždyť to není pravda. Pokud chce žena jen specializovaná vyšetření, tak k tomu partnera nepotřebuje. Neuváděj ji tu v omyl. Taky jsem vše řešila bez partnera, vyjma spermiogramu. Partnera lékařka viděla az po roce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.