Výsev neštovic v dospělosti

12330
10.1.19 12:40

zkušenosti nemám, ale co jsem tak slyšela, tak u dospělých je to většinou proti dětem masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
10.1.19 12:57

Já měla průběh docela dobrej (v 18): neštovic bylo hodně, ale nijak extrémně, jizva mi zbyla jen po těch dvou prvních (ve vlasech a pod posdním kloubem palce). Myslím, že to je stejný jako u dětí: někdo pohoda, jiný masakr. Ale říkají to, že celkově je to u dospělých horší. Tak se drž :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
10.1.19 13:20

@Oplatečka Já je taky prodělala a v pohodě. Jizvu mám jednu. A průběh byl asi jako mírnější chřipka. LEhce zvýšené teploty a únava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.1.19 13:39

Já teda prodělala v 18ti neštovice v době Vánoc a táhlo se to až do Nového roku :lol: pro mě to teda bylo šílené.. teploty pořád okolo 38 a výš a pomalejší hojení. Říká se že zůstane jedna „hlavní“ jízva z které se to všechno spustilo. Na to že jsem měla záda pěkně osypané a po té fialové jízvy tak se to hezky urovnalo hlavně přes léto kdy jsem se začala opalovat. Záda mám čisté jen jedna jízva mi zůstala v obočí a jemnější ještě na líčku (skoro neviditelná). Takže bych se nebála ikdyž je možné že každé tělo to snáší jinak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
10.1.19 13:50

Já peodělala neštovice ve 26.letech krátce po porodu. Já neštovice, doma malé miminko, byl to mazec, ale nebylo to u mě nejhorší. Měla jsem trochu obličej, ruce, záda a břicho nejvíce, teplota jeden den přes 38, pak už bez teplot. Pomohla mi koupel v hypermanganu a pudr na neštovice. Za týden bylo po nich. Přeji rychlé uzdravení, jsou horší nemoce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
10.1.19 13:50

Já měla neštovice teď v létě, průběh celkem v pohodě, první 2 dny horečka pak v pohodě, pupínků sice stovky, ale jizvičky mi zůstaly asi dvě, na obličeji žádná, do čtrnácti dnů od toho kdy mi začalo být zle bylo všechno zahojeno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
10.1.19 14:04

Ahoj, přítel je dostal před 2.memsíci :?
Vysev taky měl strašný ale na obličeji nic - od krku dolu. Bohužel jsme s přítelem myslela, že má jen vyrážku, tak se škrabal normálně - teď má všude jizvy :( horečku měl naštěstí jen zvýšenou a byl unavený.
Koupila jsem pudr a od lékaře dostal dythiaden proti svědění a uklidnění :lol: spinkal jak miminko během 10.minut :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
10.1.19 14:12

Manžel (38) má neštovice právě teď, chytil je od dcery, která je měla přes Vánoce. Takže pár dnů před výsevem mu bylo špatně, potom měl pár dnů horečky a neštovic má víc jak dcera, na obličeji taky. Ale neměl je takové vodnaté jak dcera, má docela malé strupy a po týdnu je mu fajn. MUDr. jej chtěla vidět, dostal zovirax, na teplotu paralen, dithiaden na svědění. Je super pudr, dcera měla chladivý gel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
10.1.19 14:16

V 35! Za sebe redy musím uznar,že masakr.Horečky,bolest hlavy,pupeny všude(uši,nos,…)…dostala jsem antivirotika,neco na bolest hlavy, 14dní doma,pak oslabená a dost unavená…jizvy snad žádný(vydržela jsem se skoro neskrabat).Otirala jsem se hypermanganem,rapikem… a sprchovala jsem se normálně(venku vedro.....). 😌

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
10.1.19 14:54

Já jsem u mudr.byla a nedostala jsem krom neschopenky nic :nevim: citim se jak při chřipce ale dá se to přežít..spíš mě děsí ten obličej, je to mazec..celoživotně bojuju s akné takže další defekty by mě už fakt dostaly..jinak je mi 30 a taky jsem je dostala od syna který je měl přes svátky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6716
10.1.19 15:43

Ahoj, doktor ti může předepsat antivirotikum Herpesin. Dcera jich měla asi 1000, byl to vážně masakr, k tomu vysoké horečky. Na mazání doporučuju Tanno Hermal Lotio. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.1.19 16:56

Měla jsem v dospělosti, zároveň se starší dcerou. Ta měla klidný průběh, ale u mě hrůza. Jeden pupen vedle druhého, po celém těle a obrovské, až centimetrove. Týden jsem měla čtyřicítky horečky, brala jsem paralen. Na svědění nic, byla jsem úplně mimo z tech horecek, takže svědění jsem neresila. Manžel se dokonce musel uvolnit z prace, aby se o mě (a jeste teda o dve deti) mohl starat. Po pupenech zůstaly velké strupy a po nich hluboké jizvy, i v obličeji. Jeste mesic po nemoci jsem se stydela chodit ven, byla jsem jak ropucha. Ale ted po dvou letech uz většina vůbec není vidět. Fuj, nestovice jsou prostě hnus. Přeju pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.4.19 12:20

Je mi 38 a aktualne 4. den s nestovicemi marodim. V detstvi jsem je neprodelala, v r. 2014 jsem investovala do dvou davek Varilrixu. Cele prvni tehotentstvi jsem totiz byla z mozne nakazy lehce ve stresu a v druhem tehotenstvi jsem si to chtela usetrit + jsem si neprala chytit nestovice od deti, az zacnou pozdeji chodit do skolek. Byli jsme na navsteve u znamych, deti jim s nestovicemi marodily + v obou skolkach, kam me deti chodi, jsou nyni nestovice. Pripravovala jsem se na to, ze to chyti. Deti zatim nic, ale mam je ja. Kdyz uz mi vakcina nezafungovala na 100%, utesuju se aspon tim, ze mam diky ni mirny prubeh, nemela jsem a nemam teploty, bolesti hlavy, svedeni, pouze den pred vysevem lehkou obcasnou zimnici. Pupinku je cca 20, z toho 3 v obliceji, nejvetsi bohuzel na tvari. Kolik se jich udelalo prvni den, tolik jich zustalo, nove zatim nepribyly a snad to tak uz i zustane. Obcas to namazu hojivym gelem od Uriage, nekoupu se, nesprchuju, nemeju hlavu (dr rikala po dobu 14 dni- nevim, jestli vydrzim), jen nezbytna hygiena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
16.4.19 13:31
@nanyk píše:
Je mi 38 a aktualne 4. den s nestovicemi marodim. V detstvi jsem je neprodelala, v r. 2014 jsem investovala do dvou davek Varilrixu. Cele prvni tehotentstvi jsem totiz byla z mozne nakazy lehce ve stresu a v druhem tehotenstvi jsem si to chtela usetrit + jsem si neprala chytit nestovice od deti, az zacnou pozdeji chodit do skolek. Byli jsme na navsteve u znamych, deti jim s nestovicemi marodily + v obou skolkach, kam me deti chodi, jsou nyni nestovice. Pripravovala jsem se na to, ze to chyti. Deti zatim nic, ale mam je ja. Kdyz uz mi vakcina nezafungovala na 100%, utesuju se aspon tim, ze mam diky ni mirny prubeh, nemela jsem a nemam teploty, bolesti hlavy, svedeni, pouze den pred vysevem lehkou obcasnou zimnici. Pupinku je cca 20, z toho 3 v obliceji, nejvetsi bohuzel na tvari. Kolik se jich udelalo prvni den, tolik jich zustalo, nove zatim nepribyly a snad to tak uz i zustane. Obcas to namazu hojivym gelem od Uriage, nekoupu se, nesprchuju, nemeju hlavu (dr rikala po dobu 14 dni- nevim, jestli vydrzim), jen nezbytna hygiena.

Ja jsem je prodělala letos v lednu, teda bez očkování (říkali mi že to většinou průběh,,jen" zlehčí) a průběh děsný, Horečky týden, pupínků jen na čele jsem napočítala 60, poté jsem onemocněla kde čím, chřipka, střevní chřipka, ledviny, moč. cesty..Doma jsem byla dva měsíce..Jen ta hygiena mě překvapuje. Syn měl neštovice předemnou a naopak mudr. říkala sprchovat každý den, že nemýt už je přežitek a hrozí infekce. Takže i ja jsem se sprchovala vlažnou vodou každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí