Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
dobrý den chtěla sem se zeptat,byla sem včera na vyšetření a naměřily mi tlak 150/95 a dneska mi měřily znovu a měla sem 150/90 doktor me poslal na internu a tam me obednaly až na 18.5. tak se chci zeptat jestli to je špatný stim tlakem…děkuji za odpovědi..
ahoj ssmile .
no normalni tlak to určitě není- proto te taky poslal na vyšetření. doma jsi zkoušela měřit? jestli třeba nemáš jen syndrom bílého pláště,
Jo a ještě: jsi těhotná?
har.
ahoj, nejspis dosatens nejake prasky a bude to v pohode. Ale hlidat se to musi. nebooj.
Ahoj,
syndrom bílého pláště znamená, že jakmile vidíš nějakého doktora, hned ti stoupne tlak
.
Jinak neboj, jak už psala Pudloslava , tak ti dají asi nějaké prášky a hlavně si tě budou celou dobu těhotenství hlídat.
Normální tlak je okolo 120/80.
Ahoj,
měla jsem taky, cca od půlky těhu. Byla jsem 3 dny v nemocnici na pozorování, tam ok. Měla jsem až do porodu prášky, častější kontroly a nenechali by mě přenášet. Malej se narodil stejně o 2 týdny dřív. Jinak nic. Když jsem jela k porodu, měla jsem 180/110 a taky jsme přežili ![]()
CCa 2 týdny po porodu ti prášky vy:,–(í a mělo by se to srovnat.
Hodně štěstí.
presne jak píšou holky.dostaneš léky a bude to v pohode.
oni ti mozna dají i domu přístroj, abys vyzkoušela zda mas i doma tak vysoký tlak. nebo zkus zajít k nekomu kdo ma tlakomer a zmerit se. tim se zjisti, jestli máš fakt vysoký tlak a nebo jestli je to tím prostředím u dr. No ale to jen tak naokraj.
har.
a já??? Taky dostanu léky???
Od začátku těhu mám tlak 148/52!!! Takže vysoko nízkej… Doktor to zatím vůbec neřeší, jen já "hysterka si někde přečetla, že propastný rozdíl mezi sys. a diast. taky není vůbec dobrý… Co budou dělat Pudli (lékařko naše emiminková) se mnou???
Lacenko, trovna tohle bych řekla, že je tím syndromem bílého pláště. Já teď na kontrolách většinou mám tak mezi 135-140/70-75, v prvním těhotenství mě vždycky změřila 3× a u třetího měření jsem se začínala dostávat na vyrovnanou hodnotu
.
Taky me ted merili tlak a 150/60
Ja mam urcite syndrom bileho plaste, protoze doma je to maximalne 115/63.
Ja dokonce citila, jak mi stoupa tlak a busi srdce jen pri pohledu na sestricku, ktera ho merila nekomu jinemu ![]()
Syndrom bílýho pláště?? To asi těžko, já se doktorů nebojím a v předchozích těhotenství se můj tlak pohyboval okolo 90/60 a míň… No uvidíme co se bude dít dál…
Ahoj Lacenko co to tady čtu za špatné zprávy? Mimísek v bříšku má problémy??? To mě moc mrzí
![]()
Lacenko neboj,myslim že kdyby to vadilo , tak už to Dr.řeší.Jo ani to nemusíš vědět , že máš ten syndrom,jelikož já se také doktorů nebojim,alespon si to myslim,a tlak mám stále 180/90 ,ale jenom u doktorů,doma je to v pohodě.
Tlak je svinstvo,já kuli němu rodila Honzíka o dva týdny dřív ![]()
Ahoj,
asi dostaneš Dopegyt a možná ti dají „holtera“
http://www.medicon.cz/www?…
bylo by to lepší.
Vysoký tlak je sviňa, nechci strašit, ale mám za sebou
PREEKLAMPSII /> takže zvýšené hodnoty beru s respektem.
Ahoj,
tak mě nezbývá než souhlasit se Sarykem75, já jsem ve 30ttv poradně měla tlak 140/100, tak mě dr.poslal do nemocnice a tam to se mnou už jelo…na:,–(ili mi dávky dopegytu, vasokardinu a nějakýho léku na zklidnění, ale tlak jsem měla furt v rozmezí 140/90-180/110, z tohoto důvodu mě 2× překládali do jiný nemocnice a nakonec to skončilo tak, že se zhoršovaly průtoky placentou a měla jsem i špatný ozvy…píchli mi kortikoidy na dozrání plic miminka a musela jsem podstoupit akutně císařský řez ve 32tt. Narodila se nám holčička s váhou 1440g a měřila 39cm.
Takže pozor na vysoký tlak.....je to sviňa. ![]()