předporodní kurzy

9556
4.5.09 07:16

předporodní kurzy

Mela bych navstivit nejaky kurz predporodni pripravy, ale vubec netusim zda staci jen jeden jednorazovy i s tatinkem......na delsi kurz nemam cas, chodim do prace, tak by me zajimaly Vase zkusenosti s temito kurzy

bude mi k porodu stacit ten jeden cca 3 hodinovy kurz?
nebo je opravdu nutne chodit na nejaky delsi?
nebo se to vsechno da zvladnout i bez kurzu? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1854
4.5.09 07:56

To vis, ze to jde i bez kurzu ;) Znam spoustu zenskych, co zadny kurz nemeli, ja byla spis vyjimka, co na predorodni kurz chodila ;) Nevim, jak probiha ten trihodinovy, takze nemuzu srovnavat, ale co se tyce treba dychani nebo tak, to ti u porodu stejne vetsinou pripomenou. Ja tam chodila pro svuj klid, abych byla pripravena a nebyla pak treba necim zaskocena nebo prekvapena..... To je jen na tobe, jestli chces mit kurz nebo ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
4.5.09 08:22

Ahoj,
my to s manželem zvládli i bez kurzu :wink: . Nejprve jsme oba chtěli někam chodit, ale potom se to buď křížilo pracovně nebo kurz odpadl (jsme z vesnice), tak jsme to nechali plavat. Já měla pouze doma DVD na procvičování dýchání a uvolňovacích cviků, tak jsem trochu trénovala.
Výsledek? V porodnici mi stejně říkali kdy, co a jak dělat. Takže vůbec nevadilo, že jsme nikde nebyli. A manžel byl taky v pohodě :D .

Myslím si, že záleží na Tobě, jak se cítíš a jestli si myslíš, že je kurz pro Tebe důležitý, aby si byla alespoň částečně připravena (nikdy nebudeš připravena na 100%) na to, co Tě čeká. Ale stejně je porod více či méně jiný než představy a poté se improvizuje podle situace.

Ať se tedy rozhodneš tak nebo onak, tak ať vám to hlavně dobře dopadne :D a na konci toho všeho máte zdravé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
4.5.09 08:38

My byli na tom tříhodinovém a to spíš,abychom viděli,jak vypadá porodnice a co nás tak čeká.Jinak při porodu tě stejně vedou,takže zas až tak to není potřeba.Stejně většinu informací zjistíš už na netu,časopisech,známých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
4.5.09 08:51

těhotenský kurz

Ahoj, jestli mas moznost jit na jednorazovy kurz, kde se dozvis vsechno - porod, pece o dite, kojeni (proto mas asi kurz na 3hod :-)), tak urcite bez. Taky jsem v tehotenstvi pracovala a snazila se chodit na kurzy i se cvicenim 1krat tydne, ale nestihala jsem to, tak jsem si zaplatila 3 souhrnne hodiny, kdyz uz jsem materske pred porodem - jedna byla i pro tatinky a myslim, ze to bylo tak akorat. Nicmene doporucuju si vzit tuzku a papir a nektere veci si zaznamenat. Jak mi zacali doma porodni bolesti, tak jsem si poznamky vyndala a cetla si v nich - jednak mi to zamestnalo hlavu, tak jsem tolik na bolesti nemyslela a byla jsem klidnejsi, ze to probiha dle normalniho scenare. Kamaradka mela nazor, ze lepsi je nic nevedet a na zadny kurz nesla, ani si nic nezjistovala a zpetne rikala, ze udelala chybu, protoze byla ze vseho vystrasena…i z hlenove zadky - to si myslela, ze zacina krvacet…

V porodnici Ti sice poradi jak dychat, ale nikdo se Ti nebude nikaj extra venovat, jestli to delas dobre…plus se dycha jinak kdyz jenom prodychvas bolesti a kdyz pak tlacis. S kojenim je to stejne - prilozi Ti sice mimi a mozna zkontroluji techniku prisati, ale tak max jednou…kdyz budes mit nformace, tak tim nic nezkazis!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
4.5.09 09:06

Já jsem chodila na cvičení s porodní asistentkou a ona u toho povídala, ale na ničem speciálním jsem nebyla a manžel taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
4.5.09 10:30

Ahoj,
já chodila na spíš teoretický kurz a přišlo mi to přínosnější. Dýchání a jiné „praktické“ věci ti řeknou při porodu.
Mě pomáhalo, že jsem dopodrobna věděla, co se s mým tělem děje.
A potom lekce o miminku a kojení se hodili, v porodnici mi toho moc neukázali… Šla bych alespoň na ten 3hodinový, a pak až budeš na MD, tak bych ještě zkusila nějaký ne od porodnice, třeba jen na lekce o miminku.
Ne od porodnice proto, aby ses vyhnula nějakým jejich zajetým postupům, které by tobě a mimču nevyhovovali, na to je lepší nějaký nezávislý pohled.

přeju hezký porod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
4.5.09 10:49

Dá se to zvládnout i bez kurzů, ale je dobré o tom něco vědět. Já všechno vyčetla na netu, zdrojů je hafo. Dýchání a úlevové polohy jednak vycítíš sama, každému pomáhá něco jiného a taky hodně poradí asistentka…
Jestli kurzy, tak ohledně péče o miminko a kojení. V porodnici se dozvíš jen základy a doma jseš hozená do vody. Ale i to můžou odsuplovat maminky, kamarádky, doktoři na telefonu… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2984
4.5.09 11:25

Já jsem na žádném kurzu nebyla, všechno info, co mě zajímalo jsem si zjistila v literatuře, na netu nebo od známých, které už nějakou zkušenost mají.
Nemám pocit, že bych o něco přišla nebo že by mi kurz chyběl. :wink:
Kurzy neodsuzuju i když mi to spíš připadá jako snadné vydělávání peněz pro pořádající. Dobré je na nich podle mě hlavně to, že ještě dřív než se mimi narodí, může si mamča sehnat známé, které budou ve stejné situaci a tím pádem si mohou vzájemně pomáhat a řešit podobné problémy. Až jsou děti na světě, mají s kým chodit na procházky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
4.5.09 12:30

Na kurzu jsem nebyla a nijak mi to nechybělo. Co jsem chtěla vědět, našla jsem na netu. Naopak jsem šla na kurz o kojení a pokud bych ty dvě hoďky sedělu doma u TV udělala bych líp. Bylo to naprosto k ničemu.
Takže pokud máš chuť - běž, poku ne - tělo si poradí samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
4.5.09 13:11

kurzy

Urcite se to da vsechno zvladnout i bez kurzu. Myslim, ze vetsina budoucich maminek na zadny kurz nejde a hleda informace na internetu nebo v knizkach a nebo to proste necha osudu. Kurz je pouze jednou z moznosti, jak informace nacerpat a myslim, ze je super, ze dnes vsechny tyhle moznosti, jak se dostat k informacim, mame. Kazdemu bude holt vyhovovat neco jineho. Ona ani sebelepsi priprava na porod nezaruci, ze bude vsechno probihat v poradku. Je to skutecne jenom cesta, jak byt na prubeh porodu, kojeni nebo peci o miminko, pripravena (nebo informovana). Na kurzu je vyhoda, ze vam daji informace najednou - pokud se jedna o souhrny kurz; na netu nebo v knizkach tomu clovek musi venovat asi vice casu, aby mel info kompletni a co se tyce informaci od kamaradek a znamych, tak je to ciste subjektivni zalezitost. Na kurzu jsem ocenila, ze nam „zvysili“ trochu sebevedomi v tom, co muzeme pozadovat a co si nemusime nechat libit - jsou to malickosti, bez kterych se urcite svet nezbori, ale nekdy to bylo uzitecne (aby mimco nechali hned prisat, necpali mu zbytecne dudlik nebo jeste lepe caj, abys vedela, kdy se pripadne prihlasit o epidural, aby uz nebylo moc pozde, jake jsou uvolnovaci cviky pri bolestech - kazdemu pomaha neco jineho, jak pomoci mimcu, aby postupovalo porodnimi cestami, v jake fazi u tebe muze byt manzel a kdy ho poslou pryc…atd).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí