Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn mel v 9 letech 132 cm a 28 kilo
A taky je druhy nejmensi ze tridy
On teda nema moc potencial, byt prilis vysoky…bude mit v dospelosti tak 1,75 stezi, odhaduji…jeho otec ma 1,78, ja 1,68. A treba nase dcera, je uz dospela a ani me zdaleka nedorostla, ma 1,61. Ja jsem taky mensi, nez moje mamka, se postupne zmensujeme ![]()
Bude mít za měsíc a něco 9. 140, 30 kilo. Odkladový není. Nevím, jestli je ve třídě nejmladší, výškově tak uprostřed. Vždy byl větší.
Dceři bude 9 za 3mesice a měří asi 126-127, ve třídě patří k nejmenší, ale nimi jediná, dokonce i jeden kluk je menší. Záleží jak to mate v rodině, jestli nema byt po kom vysoký, tak nebude.
Syn v sedmi letech 125,5 cm a 27,5 kg. V devíti letech 136 cm a 33 kg. Teď má 13 let, takřka 170 cm a 62 kg. Ve škole byl cca uprostřed, teď je mezi nejvyššími.
Ano, každý má jinou trajektorii růstu, Ale jestli ti od 5 do 9 let vyrostl jen o 10cm, tak je něco s jeho růstem špatně. Co vám na to dětská řekla?
@safina nijak to nekomentovala. On za 2 roky vyrostl 8 cm. V 7 letech měl 122 cm.
Sice dcera, ale v 9 měla 148 cm a 35 kg, nejvyšší ve třídě, zároveň nejmladší (je srpnova).
Synovi je 6, ma 126 cm a 24 kg, bude patřit k nejvyšším prvnackum.. bude na tom asi podobně, jako dcera, možná i vyšší.
Nemůžeš se takhle ptát. Každý má jiné genetické dispozice. Záleží jak rostl do teď, jak jste s manželem vysocí. Pokud tě to „trápí“ zadej dotaz na www.rustovyhormon.cz, na růstový hormon to nebude, ale řeknou ti, jestli to nějak víc řešit, jestli dochází k opožďování růstu, apod.
Já mám 157 cm, manžel 175cm. První syn bude cca stejně vysoký jako manžel, druhý sen zdědil po mě výšku a rok a půl aplikujeme růstový hormon a snad bude mít 170cm, bez něho by měl 163 cm. Dvouletá dcerka zatím výškově po mně.
Hlavně se neptej, kolik kdo měří v okolí, je to pro tebe úplně irelevantní, nic neříkající odpověď.
Příspěvek upraven 23.06.23 v 18:12
Napiš všechny dostupné výšky, hodím ti to do grafu - co používají v nemocnici.
Tak jsem zadala výšku 120 cm v 5 letech, a výšku 130 cm v 9 letech. Musí tam být nějaká extra chyba v měření. 120 cm je 94. percentil, tzn. patří mezi ty nejvyšší a výška 130 cm je 14. percentil, propad jako blázen a přijde mi to skoro až nemožné.
@Anik6 píše:
Tak jsem zadala výšku 120 cm v 5 letech, a výšku 130 cm v 9 letech. Musí tam být nějaká extra chyba v měření. 120 cm je 94. percentil, tzn. patří mezi ty nejvyšší a výška 130 cm je 14. percentil, propad jako blázen a přijde mi to skoro až nemožné.
tak až tak nemožné to není. Velký propad bývá třeba při celiakii, než se na to přijde.
@vokishka píše:
tak až tak nemožné to není. Velký propad bývá třeba při celiakii, než se na to přijde.
nemyslím si, to by se spíš držel celou dobu hodně dole a po zaléčení by vyrostl. Každopádně zakladatelka napsala jen dva údaje, nevíme kolik měří rodiče.
Měla by minimálně napsat do té poradny, tam poradí lépe, ale pár týdnů trvá než odpoví.
Kazdy roste jinak
nas devitilety ma 143 cm a vazi 37 kg. Nejstarsi syn uz me prerostl, zato dcera je zase jedna z nejmensich ve tride. Manzel je vysoky, ja zase tolik ne, tak se deti podelily no ![]()
Jak jsou vysocí vaši kluci v 9 letech? Dneska jsme byli na devítileté prohlídce. Syn má 130 cm a 24 kg.
V pěti letech měl 120 cm, takže z největšího kluka mezi předškoláky je prakticky nejmenší kluk ve třídě. Syn je odkladovy a je druhý nejstarší ve třídě. Menší než on jsou dva kluci a dvě holky. Jeho nejlepší kamarád jde do první třídy a je stejně vysoký.
Vím, že každý je jinak vysoký. Beru to pro zajímavost.