Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s tím, kdy a jaké kontroly se dělají v Podolí, když se bere Prednison. Já jsem asi zvláštní případ, protože po nepodařených pokusech IVF jsem byla na KET a v mezidobí šla na imunologii do Podolí. Tam mi zjistili BI, výsledky cca 17, 20, 80 %, ale to už jsem zjistila, že jsem //. Tak mi byl nasazen Prednison, který beru od 10.tt a mám brát do 16.tt, ale nevím, jestli se pak musí jít na nějakou kontrolu nebo co dál. Jsem v zahraničí a nemůžu na imunologii jít, ale chci mít klid, tak nevím, jestli stačí nějaké vyšetření krve nebo to, že plod se dobře vyvíjí.
@saracenka píše:
takže na sperma partnera mám 39
na směsi 38
95podruhé sperma partnera43
cizí 40
trofoblast 102prý mírně zlepšena,to je z podolí,potom jsem odtud odešla a mudra se zděsila ,že se to nezlepšilo skoro vůbec jak mě mohli posílat na další ivf,nicméně se povedlo ze 2IVF dvojčata ,ale zamklý potrat v 10tt,imunoložka říkala ,že asi imunita je zabila,tak jsem měla mezitím nějaké kety ,to je ze zmrzlých .. a před 3ivf jsem už byla na karláku,kde do mě cpala šílené dávky prednisonu a jiných léků,clexane ,protože mi v podolí nezjistili alergii na obal embrya,nějakej anti anexin boco ,placentární srážlivost,vyšlo mi toho na karláku spousty
Příspěvek upraven 30.05.12 v 18:16dělají podrobnější vyšetření,máš tam závorky a v těch je norma a většinou to co je zvýšené ,tak barevně i zvýrazní.ty kontroly jsou normální.Ten prednison a gumy sex má každý ..někdo dokonce i preventivně.Já brala 20mg prednisonu,anopyrin ,pentomer,clexane..někomu se povede ,někomu ani s timhle ne …
u mě se to zanedbalo ,že jsem si imuno vydupala až když jsem měla za sebou pokusy..škoda peněz
Ahojky jen se chci zeptat. K těm výsledkům, cizího spermatu a trofoblastu čím vyšší číslo tím lepší??
@Fantagira ano, čím vyšší číslo, tím lépe. Norma je 65-120 a u trofoblastu 75-120 (z imunologie v Podolí)
@pingvin Ahoj,pročítám staré diskuze, ale mohu se zeptat na tvoje výsledky z imuno? Píšeš mírně pozitivní
@Fantagira píše:
@pingvin Ahoj,pročítám staré diskuze, ale mohu se zeptat na tvoje výsledky z imuno? Píšeš mírně pozitivní
Ahoj, tak to mám napsané ve zprávě z imunologie. Mírně pozitivní buněčná imunita. Znamená to, že výsledky se mírně liší od normy. Přesná čísla z hlavy nevím, ale někde bych dohledala.
@pingvin ja právě chtěla vědět vysledky
mam take mirne poz.BI a i po prednisonu, ktery jsem brala 2×uz nemohu otehotnet, mam za sebou 4IUI. TAKsi tak rikam kde to vazne.jine vysledky jsou ok
@Fantagira nevím, kde jsi byla. Všude interpretují výsledky asi jinak.
U mě BI spermatu partnera 48% (norma 65-120)
směs cizích spermií 54 % (65-120)
manžel IgA (ASA) 20% norma pod 10%
@pingvin S těmito výsledky jsi otěhotněla? Nebo ses lečila prednisonem a šli jste do toho až to bylo v normě?
@Fantagira Já díky KET otěhotněla s mnohem horšími výsledky. Ale mohu se zeptat, jak je to pak s užíváním Prednisonu? Má se dělat po cca 6 měsících pauza a jak dlouho se může brát? Já ho beru totiž už rok 0,25mg denně a teď jsem tedy podruhé na měsíc vynechala. Ale jestli můžu dál pokračovat, protože teď se chystám na IVF, tak aby to mělo ještě účinek.
@Fantagira neotěhotněla, brala jsem prednison, ale na kontrole jsem nebyla, takže nevím jestli jsou v normě nebo ne. U nás toto ale s největší pravděpodobní za neúspěchy nemůže.
@Yasmi ano pauzy by se dělat měly a klidně ho zase nasaď před IVF. Ale nechápu tvou dávku, prednison se dělá v tabletách 5 nebo 20 mg. Na imunologii předepisují většinou 5 mg a dle doktorů v CAR jsou toto směšné dávky, které nic moc s imunitou neudělají. Pokud už je problém větší, spíš se píchají injekce, nebo berou mnohonásobně vyšší dávky. Pokud jsi jednou otěhotněla při KET, další IVF se podaří určitě také ![]()
@pingvin no pulku tablety 5mg beru a vysledky se zlepsily. Takze evidentne tohle mnozstvi staci. ![]()