Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jezdím na imuno do podolí,nevím úplně přesně co znamenají ty hodnoty, mě to doktorka vysvětlovala tak ze mám silnou imunity a ze se mé tělo brání proti spermiim, tělo to vylučuje, zárodek plodu a vlastně všechno..
je mi to líto co té potkalo , stalo se mi to také, je to moc smutný......drž se. Prednison beru tak nějak stále dokola a snažím se mezi léčbou otěhotnět a nějak se nedaří…blbý jsou ty objednací doby a pak měsíc na výsledky a nedej bože když je to pozitivní tak celé dokola…koukam na hodnoty a já je měla 17%,20%,83%
takže na sperma partnera mám 39
na směsi 38
95
podruhé sperma partnera43
cizí 40
trofoblast 102
prý mírně zlepšena,to je z podolí,potom jsem odtud odešla a mudra se zděsila ,že se to nezlepšilo skoro vůbec jak mě mohli posílat na další ivf,nicméně se povedlo ze 2IVF dvojčata ,ale zamklý potrat v 10tt,imunoložka říkala ,že asi imunita je zabila,tak jsem měla mezitím nějaké kety ,to je ze zmrzlých .. a před 3ivf jsem už byla na karláku,kde do mě cpala šílené dávky prednisonu a jiných léků,clexane ,protože mi v podolí nezjistili alergii na obal embrya,nějakej anti anexin boco ,placentární srážlivost,vyšlo mi toho na karláku spousty
dělají podrobnější vyšetření,máš tam závorky a v těch je norma a většinou to co je zvýšené ,tak barevně i zvýrazní.ty kontroly jsou normální.Ten prednison a gumy sex má každý ..někdo dokonce i preventivně.Já brala 20mg prednisonu,anopyrin ,pentomer,clexane..někomu se povede ,někomu ani s timhle ne …
u mě se to zanedbalo ,že jsem si imuno vydupala až když jsem měla za sebou pokusy..škoda peněz
Příspěvek upraven 30.05.12 v 18:16
Ahoj saracenko, mohla bys mi napsat jaké jiné léky ? Já totiž bez snížené imunity asi neotehotnim…je fakt ze se ta imunita snižuje děsně pomalu ,protože i přes to ze jsme dodržovali kond.styk a brala prednison lepšího se to hrozně pomalu …
@petruše01 píše:
Ahoj saracenko, mohla bys mi napsat jaké jiné léky ? Já totiž bez snížené imunity asi neotehotnim…je fakt ze se ta imunita snižuje děsně pomalu ,protože i přes to ze jsme dodržovali kond.styk a brala prednison lepšího se to hrozně pomalu …
můžeš se na to zkusit zeptat svého imunologa
Ahoj holky. Taky mám problém s pozitivní buněčnou imunitou. Mě dr. v Caru říkal, že zjistí nějaké protilátky téměř u všech, ale s léčbou už je to horší.
Pokud jsou ale zjištěny protilátky jenom na spermie, tak by se toto při IVF s ICSI mělo obejít ne? Tak mi to dr. říkal, takže já jdu do IVF a doufám, že vyjde.
@pingvin píše:
Ahoj holky. Taky mám problém s pozitivní buněčnou imunitou. Mě dr. v Caru říkal, že zjistí nějaké protilátky téměř u všech, ale s léčbou už je to horší.
Pokud jsou ale zjištěny protilátky jenom na spermie, tak by se toto při IVF s ICSI mělo obejít ne? Tak mi to dr. říkal, takže já jdu do IVF a doufám, že vyjde.
chodíš do artu?jojo ICSI by to mělo spravit a nějakej čas prednison
Jj chodím do Artu. Prednison beru od března, napřed 5 mg a teď už jen půlku. Mám naštěstí jen mírně zvýšenou BI, takže kontrola na imunologii až v těhu ![]()
@pingvin píše:
Jj chodím do Artu. Prednison beru od března, napřed 5 mg a teď už jen půlku. Mám naštěstí jen mírně zvýšenou BI, takže kontrola na imunologii až v těhu
no ono se v artu moc tohle neřeší ![]()
To máš asi pravdu, takže jsi taky Arťačka?
O žádanku jsem si musela říct sama, ale jinak se řídím tím, co mi poslali z Podolí.
@pingvin píše:
To máš asi pravdu, takže jsi taky Arťačka?O žádanku jsem si musela říct sama, ale jinak se řídím tím, co mi poslali z Podolí.
lepší je karlák..
co si nevydupeš nemáš ..bohužel u mě vše zanedbané takže vyčerpané pokusy a imunita stále na ho..na přístup jako takový si stěžovat nemohu ,ale nikdo nic neřeší jen další pokusy a tim pro ně přísun peněz ..
@pingvin píše:
@saracenka a můžu se zeptat co už máš za sebou?
3IVF+5ketů+1stimulaci stoplou před odběrem,měla jsem si víc pohlídat tu imunitu ..ale copak jsem doktor?
Ty bláho, to si ani neumím představit.A neuvažovala jsi,že by si šla do jiného Caru? Ono ale podle toho co tu čtu v různých diskusích, je to všude stejné ![]()
@pingvin píše:
Ty bláho, to si ani neumím představit.A neuvažovala jsi,že by si šla do jiného Caru? Ono ale podle toho co tu čtu v různých diskusích, je to všude stejné
píšu si s artačkama co přešly do pronatalu a zatim taky nic
když tělo stávkuje nikdo s tim nic nezmůže
Dobrý den! V prosinci roku 2011 jsme přišli ve 23.tt o dítě. Od té doby chodíme z manželem na různá vyšetření. Před pár dny nám přišly výsledky buněčné imunity a spermiogramu. Zatímco vysledky spermiogramu jsou v pořádku, z výsledku BI jsem nervózní. Vyplynulo z nich, že mám BI výrazně pozitivní a byla mi doporučená sanace event. gynekologických zánětů, důsledný kondom.styk, Prednison 5mg denně a následná kontrola po 2-3 měsících. Přesné výsledky BI jsou: sperma partnera 17%, směs cizích spermií 18% a trofoblasty 49%.
Nevíte prosím co tyto výsledky mohou znamenat? Děkuji za odpověď