Výsledky buněčné imunity (BI)

Anonymní
30.5.12 16:48

Výsledky buněčne imunity (BI)

Dobrý den! V prosinci roku 2011 jsme přišli ve 23.tt o dítě. Od té doby chodíme z manželem na různá vyšetření. Před pár dny nám přišly výsledky buněčné imunity a spermiogramu. Zatímco vysledky spermiogramu jsou v pořádku, z výsledku BI jsem nervózní. Vyplynulo z nich, že mám BI výrazně pozitivní a byla mi doporučená sanace event. gynekologických zánětů, důsledný kondom.styk, Prednison 5mg denně a následná kontrola po 2-3 měsících. Přesné výsledky BI jsou: sperma partnera 17%, směs cizích spermií 18% a trofoblasty 49%.
Nevíte prosím co tyto výsledky mohou znamenat? Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
373
30.5.12 17:27

Jezdím na imuno do podolí,nevím úplně přesně co znamenají ty hodnoty, mě to doktorka vysvětlovala tak ze mám silnou imunity a ze se mé tělo brání proti spermiim, tělo to vylučuje, zárodek plodu a vlastně všechno..
je mi to líto co té potkalo , stalo se mi to také, je to moc smutný......drž se. Prednison beru tak nějak stále dokola a snažím se mezi léčbou otěhotnět a nějak se nedaří…blbý jsou ty objednací doby a pak měsíc na výsledky a nedej bože když je to pozitivní tak celé dokola…koukam na hodnoty a já je měla 17%,20%,83%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
30.5.12 18:02

takže na sperma partnera mám 39
na směsi 38
 95

podruhé sperma partnera43
cizí 40
trofoblast 102

prý mírně zlepšena,to je z podolí,potom jsem odtud odešla a mudra se zděsila ,že se to nezlepšilo skoro vůbec jak mě mohli posílat na další ivf,nicméně se povedlo ze 2IVF dvojčata ,ale zamklý potrat v 10tt,imunoložka říkala ,že asi imunita je zabila,tak jsem měla mezitím nějaké kety ,to je ze zmrzlých .. a před 3ivf jsem už byla na karláku,kde do mě cpala šílené dávky prednisonu a jiných léků,clexane ,protože mi v podolí nezjistili alergii na obal embrya,nějakej anti anexin boco ,placentární srážlivost,vyšlo mi toho na karláku spousty :think: dělají podrobnější vyšetření,máš tam závorky a v těch je norma a většinou to co je zvýšené ,tak barevně i zvýrazní.ty kontroly jsou normální.Ten prednison a gumy sex má každý ..někdo dokonce i preventivně.Já brala 20mg prednisonu,anopyrin ,pentomer,clexane..někomu se povede ,někomu ani s timhle ne … :think: u mě se to zanedbalo ,že jsem si imuno vydupala až když jsem měla za sebou pokusy..škoda peněz

Příspěvek upraven 30.05.12 v 18:16

• Citovat
  • Upravit
373
30.5.12 18:13

Ahoj saracenko, mohla bys mi napsat jaké jiné léky ? Já totiž bez snížené imunity asi neotehotnim…je fakt ze se ta imunita snižuje děsně pomalu ,protože i přes to ze jsme dodržovali kond.styk a brala prednison lepšího se to hrozně pomalu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
30.5.12 18:17
@petruše01 píše:
Ahoj saracenko, mohla bys mi napsat jaké jiné léky ? Já totiž bez snížené imunity asi neotehotnim…je fakt ze se ta imunita snižuje děsně pomalu ,protože i přes to ze jsme dodržovali kond.styk a brala prednison lepšího se to hrozně pomalu …

můžeš se na to zkusit zeptat svého imunologa

• Citovat
  • Upravit
3419
30.5.12 19:29

Ahoj holky. Taky mám problém s pozitivní buněčnou imunitou. Mě dr. v Caru říkal, že zjistí nějaké protilátky téměř u všech, ale s léčbou už je to horší.
Pokud jsou ale zjištěny protilátky jenom na spermie, tak by se toto při IVF s ICSI mělo obejít ne? Tak mi to dr. říkal, takže já jdu do IVF a doufám, že vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
30.5.12 19:30
@pingvin píše:
Ahoj holky. Taky mám problém s pozitivní buněčnou imunitou. Mě dr. v Caru říkal, že zjistí nějaké protilátky téměř u všech, ale s léčbou už je to horší.
Pokud jsou ale zjištěny protilátky jenom na spermie, tak by se toto při IVF s ICSI mělo obejít ne? Tak mi to dr. říkal, takže já jdu do IVF a doufám, že vyjde.

chodíš do artu?jojo ICSI by to mělo spravit a nějakej čas prednison

• Citovat
  • Upravit
3419
30.5.12 19:42

Jj chodím do Artu. Prednison beru od března, napřed 5 mg a teď už jen půlku. Mám naštěstí jen mírně zvýšenou BI, takže kontrola na imunologii až v těhu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
30.5.12 19:44
@pingvin píše:
Jj chodím do Artu. Prednison beru od března, napřed 5 mg a teď už jen půlku. Mám naštěstí jen mírně zvýšenou BI, takže kontrola na imunologii až v těhu :nevim:

no ono se v artu moc tohle neřeší :think:

• Citovat
  • Upravit
3419
30.5.12 19:47

To máš asi pravdu, takže jsi taky Arťačka? :mrgreen: O žádanku jsem si musela říct sama, ale jinak se řídím tím, co mi poslali z Podolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
30.5.12 19:48
@pingvin píše:
To máš asi pravdu, takže jsi taky Arťačka? :mrgreen: O žádanku jsem si musela říct sama, ale jinak se řídím tím, co mi poslali z Podolí.

lepší je karlák.. :kytka: co si nevydupeš nemáš ..bohužel u mě vše zanedbané takže vyčerpané pokusy a imunita stále na ho..na přístup jako takový si stěžovat nemohu ,ale nikdo nic neřeší jen další pokusy a tim pro ně přísun peněz ..

• Citovat
  • Upravit
3419
30.5.12 19:51

@saracenka a můžu se zeptat co už máš za sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
30.5.12 19:51
@pingvin píše:
@saracenka a můžu se zeptat co už máš za sebou?

3IVF+5ketů+1stimulaci stoplou před odběrem,měla jsem si víc pohlídat tu imunitu ..ale copak jsem doktor?

• Citovat
  • Upravit
3419
30.5.12 20:01

Ty bláho, to si ani neumím představit.A neuvažovala jsi,že by si šla do jiného Caru? Ono ale podle toho co tu čtu v různých diskusích, je to všude stejné :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
30.5.12 20:02
@pingvin píše:
Ty bláho, to si ani neumím představit.A neuvažovala jsi,že by si šla do jiného Caru? Ono ale podle toho co tu čtu v různých diskusích, je to všude stejné :zed:

píšu si s artačkama co přešly do pronatalu a zatim taky nic :zed: :zed: :zed: :zed: když tělo stávkuje nikdo s tim nic nezmůže

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex