Výsledky cytologie

2121
23.10.13 12:01

Výsledky cytologie

Prosím o radu kdo máte zkušenosti děkuji :)
Chci se zeptat, je mi 27, před třemi měsíci mi bylo vytaženo tělísko, začli jsme se snažit o druhé malé. Zatím se nepodařilo, začla jsem pít kontryhel, koupila vit infolic, pak jsem šla k mudr na konzultaci ohledně špinění začala jsem špinit i Týden před ms, tak říkala že na mě koukne a že uděláme prevenci a tak tak na utz všechno v pořádku, tak udělala akorát odběry co se týká prevence. Za týden jsem si šla pro výsledky kultivací tam něco vyšlo ale prý nic hrozného, ale i tak mi dala na přeléčení pro jistotu prý když se snažíme o mimi vyg. globule poligynax, ten jsem využívala, no a pak jsem se šla zeptat po týdnu na výsledky cytologie, před rokem vše gativní tak jsem předpokládala že bude zase… no a ono ejhle ani náhodou :( Dr mi vysvětlila že to není dobré vyšlo mi toto:ASC-H(nelze vyloučit HSIL), reaktivní buněčné změny, způsobené zánětem, metaplázie, atypické dlaždicové buňky, naznačené HSIL), doporučené kontrola za 3 měsíce, tak mám ted strach co z toho bude:/Mudra mi ted v pondělí brala zase nějaký stěry na HPV, mykoplazmata a chlamidie že prý by to mohlo být i tím, za 14 dní bude výsledek, tak jsem zvědavá. A že prý když nic nevyjde tak že se mám rozhodnout jestli chci čekat do další kontroly, že prý mi ty stěry jako kontrol cytolku udělá už o měsíc dřív v prosinci a nebo že to jde i tak že podtoupím zákrok konizaci čípku že se to tím vyřeší, to chtěla u nás at jdu ale u nás je to s hospitalizací a celkovou narkozou, což se mi nelíbí, bojím se narkozy a tak tak jsem si to našla dle dobrých recenzí že to dělají i ambulantně v Brně v reprofitu při lokálním umrtvení. Noa potom říkala dr že se to hojí tak měsíc a pak že byjsme se mohli zase snažit tak ted nevím jak se rozhodnout jestli čekat do prosince když v těch výsledkách an ty chlamidie nic nevyjde a nebo jestli čekat až do prosince a pak až podstoupit tu konizaci. Někdo prosím zkušenosti? Jinak jsem si teda koupila na radu mudr indonal. Takm se toho a zároven sem teda zklamaná že se ted aso o druh se uvidí, bojíé snažit nemůžem, dr teda nic neříkala ale asi né že. Děkuji všem kdo poradí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nepřihl. Nikolacek
23.10.13 12:18

Ahoj, vyšlo mi to samé. PO porodu cytologie negativní, za rok stejné změny jako u tebe. Domluvila jsem se se svým dr, když viděl můj vyplašený výraz, že mi udělá biopsii toho čípku. A ta vyšla negativní. Zkus se taky tak domluvit. Za tři měsíce mi dělali cytologii znova a nález stejný, teď mám jít v prosinci po půl roce znova. Neboj se, ty změny na čípku nejsou tak rychlé, aby to vedlo k nejhoršímu. A jsi hlídaná. Mně i dr říkal, že často se to v těhotenství zlepší samo. Takže možná by ta konizace byla vhodná až po těhotenství. Jinak pprý může být těhotenství po konizace rizikové.

• Citovat
  • Upravit
2121
23.10.13 12:26

Děkuji no je pravda, že o biopsii mudra vůbec nemluvila, ta se dělá lokálně? No a o tom čípku říkala že někdy je to tak že čípek drží hhůř riziko předčasného porodu je a někdy je tam jizvička taková že zase drží líp než před zákrokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Nikolacek
23.10.13 12:30

Ano, riziko předčasného porodu nebo potratu tam je. Pokud to tedy není nutné, osobně bych to před těhotenstvím nepostupovala. Ano, dělá se lokálně, je to jako stěr z čípku, nic hrozného. To vyšetření je prostě přesnější. Zeptej se na to. Bude to v pohodě. Tyhle problémy má dnes hodně ženských.

• Citovat
  • Upravit
25182
23.10.13 12:36

Já ti neporadím vůbec, jen mě stěry vyšli špatně před půl rokem na ASCUS po třech měsících byly stěry v pořádku

ale bála jsem se a hodně googlila a vyčetla jsem velkou chválu na tyto vitamíny při těchto problémech

B17 APRICARC s meruňkovým olejem

jinak moc držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
23.10.13 12:39

Ahoj, neco podobneho mela moje kamaradka, ta tedy jeste deti nema. Ona ale na konizaci musela. Pro tehotenstvi to uplne nejpriznivejsi neni, protoze se tim cipek zkrati a je tam riziko predcasneho porodu. Ona je ale k tem zmenam nejak nachylna, a pak je opet mela. To uz ji rekli, at honem miminko ma, protoze by ho uz pak mit nemusela. Pravdepodobne by na konizeci musela v dohledne dobe znovu.. Jinak samotna konizace se sice dela nejcasteji v celkove narkoze, ale trva to asi 10 minut. Po zakroku musis dodrzet sestinedeli. Po porodu mela tyto zmeny i moje maminka, na konizaci sla, a pak jsem se po letech jeste narodila ja - treti dite. Pak uz podobne potize nikdy nemela. Kdybys k temto problemum mela sklony, uz by se na to v minulosti prislo. Myslim, ze po porodu to ma hodne zen a nic to do budoucna neznamena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2121
24.10.13 09:04

Děkuji všem za rady:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6749
18.10.15 10:59

Zdravím, ptám se na něco jiného než původní zakladatelka, ale název je ok.
Stalo se někomu jako mě, že měl vysledky cytologie v pořádku a stejně tam byl nález??
Mě se stalo, a teď budu nervózní pokaždé co tam půjdu…pořád na to mzsim myslet…v červenci jsem byla na kontrole u gyn. a vysledky ok.za čtrnáct dní jsem se vrátila s krvácením mimo cyklus a po styku, doktor sdelil te vysledky byli dobré, že to bude zánět čípku. Fajn, prelecila jsem. Za 3 tydny po prvni návštěvě jsem přišla znovu se stejným problémem. Tak se zamracil, a že mě pošle na konizaci…no tak když to pomůže a já budu chtít mít klid a být. v pořádku pro další plánované dítko, jsem šla. Když přišli výsledky z histoligie měla jsem CIN III, a nikdo to nevěděl. podle mého dr, doktorky co mi delala predoperacni a operujiciho lékaře jsem měla krásný zdravý ruzovy čípek bez známek nálezu… tak teď se budu prostě bát a nebudu věřit už ničemu :nevim:
Napadlo mě si třeba platit ty nové testy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6749
18.10.15 11:36
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...