Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o radu kdo máte zkušenosti děkuji ![]()
Chci se zeptat, je mi 27, před třemi měsíci mi bylo vytaženo tělísko, začli jsme se snažit o druhé malé. Zatím se nepodařilo, začla jsem pít kontryhel, koupila vit infolic, pak jsem šla k mudr na konzultaci ohledně špinění začala jsem špinit i Týden před ms, tak říkala že na mě koukne a že uděláme prevenci a tak tak na utz všechno v pořádku, tak udělala akorát odběry co se týká prevence. Za týden jsem si šla pro výsledky kultivací tam něco vyšlo ale prý nic hrozného, ale i tak mi dala na přeléčení pro jistotu prý když se snažíme o mimi vyg. globule poligynax, ten jsem využívala, no a pak jsem se šla zeptat po týdnu na výsledky cytologie, před rokem vše gativní tak jsem předpokládala že bude zase… no a ono ejhle ani náhodou
Dr mi vysvětlila že to není dobré vyšlo mi toto:ASC-H(nelze vyloučit HSIL), reaktivní buněčné změny, způsobené zánětem, metaplázie, atypické dlaždicové buňky, naznačené HSIL), doporučené kontrola za 3 měsíce, tak mám ted strach co z toho bude:/Mudra mi ted v pondělí brala zase nějaký stěry na HPV, mykoplazmata a chlamidie že prý by to mohlo být i tím, za 14 dní bude výsledek, tak jsem zvědavá. A že prý když nic nevyjde tak že se mám rozhodnout jestli chci čekat do další kontroly, že prý mi ty stěry jako kontrol cytolku udělá už o měsíc dřív v prosinci a nebo že to jde i tak že podtoupím zákrok konizaci čípku že se to tím vyřeší, to chtěla u nás at jdu ale u nás je to s hospitalizací a celkovou narkozou, což se mi nelíbí, bojím se narkozy a tak tak jsem si to našla dle dobrých recenzí že to dělají i ambulantně v Brně v reprofitu při lokálním umrtvení. Noa potom říkala dr že se to hojí tak měsíc a pak že byjsme se mohli zase snažit tak ted nevím jak se rozhodnout jestli čekat do prosince když v těch výsledkách an ty chlamidie nic nevyjde a nebo jestli čekat až do prosince a pak až podstoupit tu konizaci. Někdo prosím zkušenosti? Jinak jsem si teda koupila na radu mudr indonal. Takm se toho a zároven sem teda zklamaná že se ted aso o druh se uvidí, bojíé snažit nemůžem, dr teda nic neříkala ale asi né že. Děkuji všem kdo poradí ![]()
Ahoj, vyšlo mi to samé. PO porodu cytologie negativní, za rok stejné změny jako u tebe. Domluvila jsem se se svým dr, když viděl můj vyplašený výraz, že mi udělá biopsii toho čípku. A ta vyšla negativní. Zkus se taky tak domluvit. Za tři měsíce mi dělali cytologii znova a nález stejný, teď mám jít v prosinci po půl roce znova. Neboj se, ty změny na čípku nejsou tak rychlé, aby to vedlo k nejhoršímu. A jsi hlídaná. Mně i dr říkal, že často se to v těhotenství zlepší samo. Takže možná by ta konizace byla vhodná až po těhotenství. Jinak pprý může být těhotenství po konizace rizikové.
Děkuji no je pravda, že o biopsii mudra vůbec nemluvila, ta se dělá lokálně? No a o tom čípku říkala že někdy je to tak že čípek drží hhůř riziko předčasného porodu je a někdy je tam jizvička taková že zase drží líp než před zákrokem
Ano, riziko předčasného porodu nebo potratu tam je. Pokud to tedy není nutné, osobně bych to před těhotenstvím nepostupovala. Ano, dělá se lokálně, je to jako stěr z čípku, nic hrozného. To vyšetření je prostě přesnější. Zeptej se na to. Bude to v pohodě. Tyhle problémy má dnes hodně ženských.
Já ti neporadím vůbec, jen mě stěry vyšli špatně před půl rokem na ASCUS po třech měsících byly stěry v pořádku
ale bála jsem se a hodně googlila a vyčetla jsem velkou chválu na tyto vitamíny při těchto problémech
B17 APRICARC s meruňkovým olejem
jinak moc držím palečky
Ahoj, neco podobneho mela moje kamaradka, ta tedy jeste deti nema. Ona ale na konizaci musela. Pro tehotenstvi to uplne nejpriznivejsi neni, protoze se tim cipek zkrati a je tam riziko predcasneho porodu. Ona je ale k tem zmenam nejak nachylna, a pak je opet mela. To uz ji rekli, at honem miminko ma, protoze by ho uz pak mit nemusela. Pravdepodobne by na konizeci musela v dohledne dobe znovu.. Jinak samotna konizace se sice dela nejcasteji v celkove narkoze, ale trva to asi 10 minut. Po zakroku musis dodrzet sestinedeli. Po porodu mela tyto zmeny i moje maminka, na konizaci sla, a pak jsem se po letech jeste narodila ja - treti dite. Pak uz podobne potize nikdy nemela. Kdybys k temto problemum mela sklony, uz by se na to v minulosti prislo. Myslim, ze po porodu to ma hodne zen a nic to do budoucna neznamena.
Zdravím, ptám se na něco jiného než původní zakladatelka, ale název je ok.
Stalo se někomu jako mě, že měl vysledky cytologie v pořádku a stejně tam byl nález??
Mě se stalo, a teď budu nervózní pokaždé co tam půjdu…pořád na to mzsim myslet…v červenci jsem byla na kontrole u gyn. a vysledky ok.za čtrnáct dní jsem se vrátila s krvácením mimo cyklus a po styku, doktor sdelil te vysledky byli dobré, že to bude zánět čípku. Fajn, prelecila jsem. Za 3 tydny po prvni návštěvě jsem přišla znovu se stejným problémem. Tak se zamracil, a že mě pošle na konizaci…no tak když to pomůže a já budu chtít mít klid a být. v pořádku pro další plánované dítko, jsem šla. Když přišli výsledky z histoligie měla jsem CIN III, a nikdo to nevěděl. podle mého dr, doktorky co mi delala predoperacni a operujiciho lékaře jsem měla krásný zdravý ruzovy čípek bez známek nálezu… tak teď se budu prostě bát a nebudu věřit už ničemu ![]()
Napadlo mě si třeba platit ty nové testy ![]()