Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky mám takový dotaz, můj Dr má dovču a dělal mi odběry (genetika a krevní testy)..krevní testy by měli být určitě dřív než genetika a myslíte, že mi výsledky sdělí v laboratoři, když si tam zavolám??, nebo pak až všechno jenom doktor??
Mockrát děkuji za odpověď 🙂
Napsal ti na žádanku, že si výsledky převezmeš? Asi ne.
Kdyby to bylo možné, kdo si zavolá, tak se v laboratoři asi zblázní.
@Evkad píše: Více
Asi tak, výsledky vždy sdělí lékař, který dělal odběry
Pokud by jen vzal odběry, řekl by, kde a kdy se výsledky dozví ![]()
I kdyby ti nakrásně výsledky předali, zřejmě obdržíš jen papír bez odborného výkladu. Výsledky by měl sdělovat a vhodně interpretovat pouze lékař, ne odběrová laboratoř. Od toho tam nejsou ![]()
@aiwwa poměrně ano. 🙂 Jen jsem se tu zeptala a všem děkuji za komentáře. 🙂 ![]()
@Míša-993 je mozna mozne si dojit do oberove laboratore, tam, kde brali krev. Ty vysledky tam snad maji a muzou to vytisknout. Take se mi stalo, ze moje Dr. nebyla a zastupce me poslala na krev, jenze pak zas chybela ta zastupkyne, ktere ty vysledky prisly. Tak jsem sla s obcankou do odberove a vytiskli. S tim se pak vracela k Dr.
Interpretace je uz na tobe, dost casto clovek vi, proc nekam jde, a navic je tam i indikace normalnich hodnot, ze? Ja si taky vysledky prohlizim sama znovu a rozumim jim ![]()
U nás na odberovych místech výsledky oproti občance vytisknou - pokud jsi šla na odběrové místo typu Medila apod. Jestli ti krev bral přímo doktor, tak ani nevíš, do jaké to šlo laboratoře.
@AnoNe U nás tedy vyžadují, aby na zadané bylo označeno, že výsledky přebírá pacient. Ne, že by byl problém si to tam dozaskrnout
jen na to člověk musí myslet včas.
@AnoNe bral mi to přímo doktor na gynekologii a vím do které laboratoře to posílá, jelikož jsme se o tom bavili. 🙂, ale v pohodě počkám do toho 22.8.
To jen, že zrovna má Dr. dovču, tak je člověk zvědavý. Hezký den.
@beata84
Jojo to spíš jde o to, že Dr, má zrovna dovolenou a jdu na kontrolu 22.8. tak spíš, že je člověk takový nervózní a zvědavý…🙂 😄, taky si výsledky vyhledávám sama a kontroluji a rozumím jim. 🙂
Dobrý den.
Zkoumá se při genetických testech přítomnost návykových látek u dospělého člověka? Je to ve výsledcích někde vidět?
Děkuji
@Anonymní píše: Více
Dobrý den,
osobně si myslím, že vyloženě testy na návykové látky tam nejsou, že jde vyloženě o vrozené vady (postižení a jiné..) a ty klasické hodnoty krevního obrazu, ale nejsem si jista na 100%, že to tak je🤷🏼♀️…spíš si myslím, že to může v krvi rozházet nějaké hodnoty a tím pak zkoumají kde je příčina a můžou udělat testy na návykové látky když se jim něco nebo někdo nezdá.
@Míša-993 píše: Více
Jake klasicke hodnoty, geneticke testy se delaji na určité geny.
@vokishka píše: Více
Klasické hodnoty bylo myšleno krevní obraz jako takový…mě když dělali genetické testy, tak zároveň se dělal i krevní obraz.
k_hand_tone3:
…a to je to co jsem tím myslela v příspěvku.