Otázka spíš pro fyzioterapeuty nebo někoho, kdo tím trpí. Od malička mám vysokou klenbu na nohou (je to dědičností, ne malýma botama). Před pár lety jsem měla možnost stoupnout si na podoskop a byla vidět regulérní lukovitá noha. Bylo mi řečeno, že se s tím stejně nedá nic moc dělat a pokud jsem bez potíží, nemám to řešit. Poslední dobou ale začínám mít problémy, které tomu připisuji. Poměrně dost chodím a cítím, že mě klenba začíná bolet. Plus se přidává bolest kolene (většinou pouze při chůzi do kopce), myslím, že to je z přetížení.
Dá se tomu nějak pomoci? Kamarádka, zapřísáhlá barefooťačka, mě lanaří na barefoot boty, mě osobně to přijde spíš kontraproduktivní. Přijde mi, že když už není odpružená noha, měla by být odpružená alespoň bota. Ale jedny takové boty s podrážkou tlumící nárazy mám a nechodí se mi v nich moc příjemně. Po delší době mě v nich bolí holeně (nevím, jak je to možné) , byť jsou samotné boty samy o sobě hodně lehoučké.
Nebo existují nějaké cviky?
Citovat
Upravit
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!
Otázka spíš pro fyzioterapeuty nebo někoho, kdo tím trpí.
Od malička mám vysokou klenbu na nohou (je to dědičností, ne malýma botama). Před pár lety jsem měla možnost stoupnout si na podoskop a byla vidět regulérní lukovitá noha. Bylo mi řečeno, že se s tím stejně nedá nic moc dělat a pokud jsem bez potíží, nemám to řešit. Poslední dobou ale začínám mít problémy, které tomu připisuji. Poměrně dost chodím a cítím, že mě klenba začíná bolet. Plus se přidává bolest kolene (většinou pouze při chůzi do kopce), myslím, že to je z přetížení.
Přijde mi, že když už není odpružená noha, měla by být odpružená alespoň bota. Ale jedny takové boty s podrážkou tlumící nárazy mám a nechodí se mi v nich moc příjemně. Po delší době mě v nich bolí holeně (nevím, jak je to možné)
, byť jsou samotné boty samy o sobě hodně lehoučké.
Dá se tomu nějak pomoci? Kamarádka, zapřísáhlá barefooťačka, mě lanaří na barefoot boty, mě osobně to přijde spíš kontraproduktivní.
Nebo existují nějaké cviky?