Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Cysty se mohou vstřebat nebo prasknout samy. Doporučuji pít bylinný čaj na gynekologické potíže.
Děkuju moc za radu 😊 zatím co užívám je Thiamin. Teď si ale nejsem jistá, zda případně kontryhelový čaj můžu začít pít v průběhu již probíhajícího cyklu? Nyní jsem 4 DC.
Dekuju za případnou radu ![]()
Jsem z toho dost nervózní, tak se omlouvám jestli píšu trochu zmateně ![]()
Moji mamce zmizely cysty a myomy po pouzivani bylinek. Ale trvalo to pul roku.. Jestli te to zajima, napis mi sz.
Ja mam cysty vzdy v tehotenstvi. Momentalne je jedna velka asi o prumeru 9cm. Takze dost velka. Ale.bude to tak hormonalni a ta odezni v 2.trimestru, proto je mi i tak moc blbe, pry.
Cysty jsem mivala vodove, ty se vstrebaji, jen se sledovalo, aby se neomotala kolem vajecniku, to by byl pruser. Pry laparo, az by me to bolelo.
@Anonymní píše:
Před 14 dny (23 den cyklu) jsem byla u nové dr na preventivní prohlídce, vše proběhlo v pořádku. Jen mi oznámila, že mám na pravém vaječníku 2 cysty a trochu volné tekutiny v břiše. Jedna cysta je prý zhruba 2 cm velká a o té druhé řekla, že to je žluté tělísko.
Mám přijít za 2 měsíce na kontrolní UTZ.
Nic jiného mi k tomu neřekla a já jsem z toho dost nervózní. Jelikož jsem nikdy s cystou problémy neměla.
Ani vlastně nevím, jak dlouho ji tam můžu mít, pač mi můj předešlý dr. UTZ nedělal. Žádné problémy nepozoruji, MS chodí pravidelně po 33 dnech, jen je tento měsíc slabší.
Máte s tím některá zkusenosti? Je nějaká šance, že cysty zmizí sami?
Trpím na cysty už tak 15 let, možná i víc. Tento týden mi dokonce po dlouhé době jedná praskla (neskutečná bolest jako vždycky) a jedna 3cm tam zůstala. Bud se vstřebá nebo praskne. Jedno z toho to bude.Neni to nic hrozného, takže se tím zbytečně vůbec nezstezuj. Problem nastává, když se nejedná o cystu ovulační, naplnění čirou tekutinou, ale o cystu naplněnou krvi (lze poznat z utz),když cysta obalí vaječník nebo když roste a roste.Take když způsobuje bolesti, rozhodí cyklus (toto není až takový problém, to je spíš běžné).Ale pokud má 2cm a nevíš o ní, tak nic. Neres a uvidíš po dalším utz.
@Anonymní píše:
Trpím na cysty už tak 15 let, možná i víc. Tento týden mi dokonce po dlouhé době jedná praskla (neskutečná bolest jako vždycky) a jedna 3cm tam zůstala. Bud se vstřebá nebo praskne. Jedno z toho to bude.Neni to nic hrozného, takže se tím zbytečně vůbec nezstezuj. Problem nastává, když se nejedná o cystu ovulační, naplnění čirou tekutinou, ale o cystu naplněnou krvi (lze poznat z utz),když cysta obalí vaječník nebo když roste a roste.Take když způsobuje bolesti, rozhodí cyklus (toto není až takový problém, to je spíš běžné).Ale pokud má 2cm a nevíš o ní, tak nic. Neres a uvidíš po dalším utz.
Děkuji moc za uklidnění. Jsem z toho pravdu špatná, jelikož mi k tomu dr ani nic pořádného neřekla, takže vlastne ani nevím, čím je naplněná 😣
Ale snad by mi dr řekla, kdyby to nebyla běžná cysta, doufám. 🤔 😊
@Astyna88 píše:
Ja mam cysty vzdy v tehotenstvi. Momentalne je jedna velka asi o prumeru 9cm. Takze dost velka. Ale.bude to tak hormonalni a ta odezni v 2.trimestru, proto je mi i tak moc blbe, pry.Cysty jsem mivala vodove, ty se vstrebaji, jen se sledovalo, aby se neomotala kolem vajecniku, to by byl pruser. Pry laparo, az by me to bolelo.
Když já právě vubec nevim jakou mám ![]()
Dr mi k tomu nic neřekla, jen že je tak a tak velká, že by se snad měla vstřebat a že mám přijít za 2 měsíce na kontrolní UTZ.
Takže i proto jsem z toho taková nesvá a abych pravdu řekla, tak jsem z toho byla v takovém šoku, že jsem se ani na nic nezeptala 😣
Ahoj, mně doktorka řekla, ze vlastně nemám cystu, ale je to naplněné vazivem. Nevíte, prosím, zda by na to také pomohly čaje?
Před 14 dny (23 den cyklu) jsem byla u nové dr na preventivní prohlídce, vše proběhlo v pořádku. Jen mi oznámila, že mám na pravém vaječníku 2 cysty a trochu volné tekutiny v břiše. Jedna cysta je prý zhruba 2 cm velká a o té druhé řekla, že to je žluté tělísko.
Mám přijít za 2 měsíce na kontrolní UTZ.
Nic jiného mi k tomu neřekla a já jsem z toho dost nervózní. Jelikož jsem nikdy s cystou problémy neměla.
Ani vlastně nevím, jak dlouho ji tam můžu mít, pač mi můj předešlý dr. UTZ nedělal. Žádné problémy nepozoruji, MS chodí pravidelně po 33 dnech, jen je tento měsíc slabší.
Máte s tím některá zkusenosti? Je nějaká šance, že cysty zmizí sami?