Vysoká postel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7182
5.10.10 12:39

vysoká postel

Holky, poraďte mi, koukala jsem v Ikee na vysoké postele (chceme ji pro sebe do obýváku, aby malý mohl mít svůj pokojíček), ale dělají je na matraci širokou 140 cm, to je pro dva málo, že? My máme teďka dvoulůžko 170 cm široké, tak nevím, jak moc by nám těch 30 cm chybělo.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
469
5.10.10 12:44

Hodne by vam to chybelo, to si pis-hlavne cim vam bude pribyvat let(a kil :lol: ) Minimalne sire 180, i to je taktak! A to ani nemluvim o moznosti, ze nektere dite se nechce nechat odstehovat z postele rodicu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
5.10.10 12:44

Ahoj, my máme těch 140 cm, zezačátku mě to nevadilo, ale teď do sebe pořád žďucháme a vadíme si :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.10 12:54

Máme spací patro 160 a to je v pohodě. Teď kvůli malému spíme dole na rozkládací sedačce, ta je 140 a taky se to dá. Ráno dospáváme i s malým mezi náma a občas k nám přileze ještě ten starší. To už to na spaní není, ale vlezem se. Jsme „normálně“ rostlí, žádní vychrtlouši.
Však není nic jednoduššího než si v Ikea tu postel zkusit a fakt si tam lehnout.
Ale celkově si myslím, že celoživotně je těch 140 málo. My to máme jako dočasné řešení, jak tu sedačku, tak patro. Plánujeme mít samozřejmě větší byt. Ale dovedem si představit koupit si postel „jen“ 160.
Jinak ještě - tu postel jsme v Ikea zkoumali a nepřišla nám moc bytelná. Ne že by nebyla stabilní, ale tak se jako kývala, když na ni člověk lezl. Měli jsme z ní pocit, že jak se jeden v noci otočí, tak ten druhý se vzbudí… My si patro nakonec dělali sami a není to nic těžkého. Jen rám ukotvený do zdi a do stropu (nemáme žádný sloupek k zemi)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.10 12:58

My ji doma máme,spí na ní dcera,několikrát jsme na ní spali i my-rodiče. Ne,že by byla špatná,ale pro dva na trvalé to chce opravdu větší. Jinak jsme zastánci patrových postelí-kv. prostoru to u nás ani jinak nejde,sami na patrové spíme,má 180 cm x 200 cm a perfektní. Byla dělaná na zakázku.Ze dřeva .

• Citovat
  • Upravit
7182
5.10.10 13:08
Anonymní píše:
Máme spací patro 160 a to je v pohodě. Teď kvůli malému spíme dole na rozkládací sedačce, ta je 140 a taky se to dá. Ráno dospáváme i s malým mezi náma a občas k nám přileze ještě ten starší. To už to na spaní není, ale vlezem se. Jsme „normálně“ rostlí, žádní vychrtlouši.
Však není nic jednoduššího než si v Ikea tu postel zkusit a fakt si tam lehnout.
Ale celkově si myslím, že celoživotně je těch 140 málo. My to máme jako dočasné řešení, jak tu sedačku, tak patro. Plánujeme mít samozřejmě větší byt. Ale dovedem si představit koupit si postel „jen“ 160.
Jinak ještě - tu postel jsme v Ikea zkoumali a nepřišla nám moc bytelná. Ne že by nebyla stabilní, ale tak se jako kývala, když na ni člověk lezl. Měli jsme z ní pocit, že jak se jeden v noci otočí, tak ten druhý se vzbudí… My si patro nakonec dělali sami a není to nic těžkého. Jen rám ukotvený do zdi a do stropu (nemáme žádný sloupek k zemi)

Já vím, že udělat patrovku není těžké, mají ji tchánovci, dělali si ji sami, tedy tchán s manželem. Jenže ta je svařovaná a my teď nemáme nikoho, kdo by nám ji svařil, takže půjdeme do dřeva. Chtěla jsem koupit hotovou, ale raději se poptám u truhlářů, na kolik by vyšla na zakázku, těch 140 teda nebudeme riskovat. On manžel není zrovna hubeňour :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
5.10.10 13:09
Anonymní píše:
My ji doma máme,spí na ní dcera,několikrát jsme na ní spali i my-rodiče. Ne,že by byla špatná,ale pro dva na trvalé to chce opravdu větší. Jinak jsme zastánci patrových postelí-kv. prostoru to u nás ani jinak nejde,sami na patrové spíme,má 180 cm x 200 cm a perfektní. Byla dělaná na zakázku.Ze dřeva .

A na kolik vás vyšla, můžu-li se zeptat? Já vím, že každý má jiné ceny, ale pro představu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
5.10.10 13:14

My máme dvě válendy široké 70cm vedle sebe, řešili jsme tak kdysi malou ložnici, jak je dělali, tak nám 2× volali, jestli mají být opravdu široké jen 70cm, jestli jsme se nespletli. Nyní jsme již více než 24.let spolu a do ložnice by se nám vlezla i širší, zatím ji měnit však nehodláme a musím podotknout, že občas se stane, že k nám v noci přikráčí i 8mi letá dcera, ale to už je fakt hodně na těsno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.10 13:37

Nás třeba ten rám vyšel cca na 1500, k tomu hmoždiny (ukotvení) - cca 2-2,5 tis. K tomu 2× rošty a 2× matrace, takže my jsme cca na 14 tis celkem.
inko co už tu psala (patro 160×200)

• Citovat
  • Upravit
3999
6.10.10 21:35

My ji máme :palec: tedy jsme měli v minulém bytě…a musím říct, že žádný problém…jasně, není to obrovské letiště, ale nám bohatě stačila. Teď jdeme konečně do většího bytu, tak si můžeme dovolit normální postel, ale ta minulá byla fajn :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.10 07:14

Raduš.ko nás ta dřevěná-borovice masiv- vyšla na 12 000,byla dělaná na míru,nemáme jizabudovanou do zdi,ale na 4ech sloupcích ,protože máme vyšší stropy,než jsou standartně v paneláku,tak je i vyšší,dá se pod ní projít. Takže další obytný prostor pod ní :palec:

• Citovat
  • Upravit
7182
9.10.10 22:35

Holky, tak mi ji nakonec budeme dělat svépomocí, tedy s tchánem, takže jsem zvolila šířku 160 cm, snad to bude stačit. :palec: Díky za informace :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný