Jakou máte doma knihovnu?

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1371
3.10.10 22:45

Jakou máte doma knihovnu?

Ahoj, už dlouhou dobu si lámu hlavu nad návrhem knihovny do obejváku (nemyslím obývací stěnu s TV atd.). Chtěli bysme kombinaci knihovna + úložnej prostor (nejspíš dole 2 velký šublata a nad tim regálky na knížky - něco jako je na obrázku, jen ne vestavný), ale furt tápeme a hledáme inspiraci. Na netu ale moc fotek knihoven není Z nabídek nábytkářských marketů si nedokážem vybrat (hlavně tam jaksi s více než pěti knihama v bytě asi nepočítaj, mi přijde), a tak si jí prostě necháme udělat od truhláře.

Máte doma někdo hezkou knihovnu? Jestli by vám to nevadilo, udělejte fotku, jak vypadá (beru i anonymy :-) ). Budem moc vděční!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1371
3.10.10 22:46

Ještě obrázek:

http://favi.cz/…rie/knihovny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
3.10.10 23:12

Ahoj,
já asi moc nepomůžu,ale něco přesně takovýhleho bych si představovala i já :pankac: ,ale bohužel jsem to nikde nezahlídla.Taky mi přijde,že ostatní vyráběj jen na dekoraci jedný-dvou knížek :think:

• Citovat
  • Upravit
26890
3.10.10 23:20

Take jsme nesehnali knihovnu podle naseho gusta, tak si nechavame delat na miru. Jeste ji nemame, ale bude podle tohoto navrhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
4.10.10 00:00

asi to nebude presne to co cekate, ale ted zrovna resim nabytek z IDEA a maji tam toto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
4.10.10 06:57

My mame knihovnu z IKEI, ale to jsou jen police odshora dolu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
4.10.10 07:42

My máme Billy z Ikea, dole jsou u dvou polic dvířka (dají se kopupit klidně ke všem), kde je schovaný binec a to, co nejvíc chceme uchránit před klukem. Jinak police, do roku, v rohu nejvyšší, vysoká po krátké stěně až ke stropu, u delší stěny jde schůdkovitě dolů až k výšce něco přes metr …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
4.10.10 07:48

Mame nove system Besta z Ikea a jsem moc spokojena. Daji se tam navrhnout dolu i supliky, pro me bylo prioritou to, aby mela dvirka, protoze otevrenou knihovnu uz nikdy vice. Skvele se tam drzi prach a ja teda nemam cas a chut vsechny knizky jednou tydne vyndat a prach utirat. Mozna by se to taky dalo vysat vysavacem, ale to jsem nezkousela.
U ty sestavy je skvely to, ze ma hloubku 40 cm, takze se mi tam vejdou knizky formatu cca A5 do dvou rad, takze co mi predtim neveslo do jedne velke police, mam ted v jedne skrini a jeste je tam spoustu volnyho prostoru. A skvely je taky to, ze si muzete navrhnout vlastni sestavu podle vlastnich potreb http://www.ikea.com/…a/index.html#…
fotku poslu zitra do SZ, nemam ted baterky ve fotaku

• Citovat
  • Upravit
18305
4.10.10 09:07

Tak tohle je můj knižní kouteček. V tomhle jsem hrozný dinosaurus - je mně jedno, jak to vypadá, ale funkci to musí plnit na sto procent.
Jenom dodám, že tyto knihovny vyráběl v osmdesátých letech DŘEVOTVAR Znojmo. Já jsem si ji nechal udělat o deset let později na zakázku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
4.10.10 09:10

Máme přesně tu knihovnu, co hledáš, dole dva šuplíky a pak 4 police na knihy, je ale dělaná na zakázku…

Jen drobná rada, doporučuju mít police zaklené, na knížky se rozhodně tolik nepráší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.10.10 09:19

Makino, přesně tak - domácí prach, to je mor… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
4.10.10 10:19

Kvetinko, za foto bude moc ráda.

O tom skle jsme taky uvažovali. Sice to nevypadá tak „katalogově“, ale je fakt, že prach je prevít :think: ještě tedy popřemejšlíme, jestli jako jen některý za sklo, nebo větší dřevěný dvířka nebou pošoupy nebo jednotlivý malý pošoupy … :think:

a Juro, tý tvojí říkám FAKT ECHT :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
4.10.10 11:00

čtverce 35×35, šest nad sebou, 4 vedle sebe ( od dveří ke zdi a od podlahy až ke stropu). V jednotlivých čvercích jsou knihy rozdělené podle žánru (naučné, skripta, učebnice, encyklopedie, beletrie…), v některých jsou takové ty serepetičky jako dekorace, některé čtverce mají dvířka a využívám jako úložný prostor (bar, skleničky…).

• Citovat
  • Upravit
12978
4.10.10 11:37

Tak mě právě připadá, že dneska už jde s toho sekttorovýho nábytku složit cokoli..
zakouit si 3 stejné díly s policemi a udělat knihovnu, nebo 3 tv stolky a udělat jen podél stěn nízkou stavbu a podobně..
Mám už vybranou sadu nábytku a z toho si koupím to co budu potřebovat..
Něco jako tohle
 http://www.jamall.cz/…aci-pokoj-1/?…

třeba si koupit 3 ty policové díly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
4.10.10 13:51

Dodávám fotku, bordel omluvte, na druhé straně pokoje pokračuje podobným stylem, s tím, že dvě poličky jsou uzavřené dveřmi.
Sklo nemáme a nechceme, takhle se nám to líbí víc, máme na vysavači speciální nástvec, knihovna se dá krásně vyluxovat, i když nějaký prach tam asi stejně zůstane. Ale my nejsme zas tak úzkostliví :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný