Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Rodila jsem s tvojí váhou.
První 4 měsíce jsem šla 4,5 kilo dolu, pak se to nějak drželo na 6 kilo plus. Dohromady jsem dala nahoru 10 a z porodnice odcházela minus 11,5. Tělo tak nějak ví co si ještě může dovolit. A při kojení se taky často hubne.
Před prvním těhotenstvím jsem měla ‚jen‘ asi 87 kg, rodila jsem se 113. Druhé jsme počali s mojí váhou 108 kg, rodit jsem šla se 124 kg… Obě těhotenství v pořádku, všechna vyšetření v pohodě, děti krásné a zdravé ❤️ první těhotenství se podařilo téměř hned a je pravda, že druhé nám trvalo přes rok. Zajímavý je, že v prvním těhotenství jsem pak měla vyšší tlak, takže jsem musela brát léky a při druhém, kdy jsem měla tu startovní váhu vyšší, tak byl tlak OK… Jinak nemám problém se o děti postarat. Bála jsem se, jak budou reagovat doktoři, jestli nebudou mít nějaký řeči, kupodivu se nikdo o mojí váze nikdy nezmínil, byli na mě všichni hodní
přeju, ať se brzy zadaří ![]()
@darekp píše:
Před prvním těhotenstvím jsem měla ‚jen‘ asi 87 kg, rodila jsem se 113. Druhé jsme počali s mojí váhou 108 kg, rodit jsem šla se 124 kg… Obě těhotenství v pořádku, všechna vyšetření v pohodě, děti krásné a zdravé ❤️ první těhotenství se podařilo téměř hned a je pravda, že druhé nám trvalo přes rok. Zajímavý je, že v prvním těhotenství jsem pak měla vyšší tlak, takže jsem musela brát léky a při druhém, kdy jsem měla tu startovní váhu vyšší, tak byl tlak OK… Jinak nemám problém se o děti postarat. Bála jsem se, jak budou reagovat doktoři, jestli nebudou mít nějaký řeči, kupodivu se nikdo o mojí váze nikdy nezmínil, byli na mě všichni hodnípřeju, ať se brzy zadaří
Fakt?
u mě si Rypl Dr i proto, že jsem nepoužívala anibal
. Se u toho tvářil jako bych nechtěla podstoupit ozarky ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, Dobrý den,
Předem se omlouvám za hloupou otázku
Bohužel náš s přítelem potkala rakovina a teď nemůžeme mít děti přirozeně proto přemýšlíme nad umělým oplodněním ale mám strašný strach se své váhy bohužel vážím 108gk a ne a ne to dát dolů. Všichni kolem mi říkají že chtít dítě když vážím metrák je nezodpovědné a sobecké ne jen kvůli tomu že přiberu dalších 20gk a pak se k dítěti nedokážu ani ohnout ale předám mu všechny nemoci a hlavně cukrovku.
Prosím má někdo s vysokou váhou před a v těhotenství zkušenost je to opravdu tak špatné a sobecké?
Předem moc děkuji za odpověď
Nejlepší bude, když se objednáte do nějakého centra a tam vás vyšetří a doporučí další postup. Třeba ta váha vůbec nebude problémem. Důležité je tam prostě zajít a na všem se domluvit. Lékaři na těchto klinikách jsou velmi empatičtí a milí (přece jenom těch peněz dostanou dost). Mám osobní zkušenost z center asistované reprodukce, podařilo se mi otěhotnět až po 7mi letech.
A přítel už je vyléčen? Nebylo by z mnoha důvodů lepší počkat, až bude mít za sebou dokončenou léčbu? Ty bys mezitím mohla něco zhubnout.
@darekp píše:
Před prvním těhotenstvím jsem měla ‚jen‘ asi 87 kg, rodila jsem se 113. Druhé jsme počali s mojí váhou 108 kg, rodit jsem šla se 124 kg… Obě těhotenství v pořádku, všechna vyšetření v pohodě, děti krásné a zdravé ❤️ první těhotenství se podařilo téměř hned a je pravda, že druhé nám trvalo přes rok. Zajímavý je, že v prvním těhotenství jsem pak měla vyšší tlak, takže jsem musela brát léky a při druhém, kdy jsem měla tu startovní váhu vyšší, tak byl tlak OK… Jinak nemám problém se o děti postarat. Bála jsem se, jak budou reagovat doktoři, jestli nebudou mít nějaký řeči, kupodivu se nikdo o mojí váze nikdy nezmínil, byli na mě všichni hodnípřeju, ať se brzy zadaří
Hele já prakticky váhu jako ty přes kopírák. Obě těhotenství hned a bez cukrovky či vysokého tlaku. Ke konci se mi sice u druhého zvýšil, ale spis k hranici. Já mám bezne tlak nízký
. Porody spontánní a bez komplikaci. U prvního porodu mi v Gennetu napsali horsi viditelnost - a to jsem měla asi 90 kg na 180cm a hodně svaloviny. U druhého kdy jsem začínala na 110 tak nikdy nikdo ani popel a vždy vše krásne vidět. Pohyby jsem cítila od 16tt a syn přes břicho v 18tt.
S vyšší váhou (107kg při porodu) jsem měla jen ten problém, že mě špatně zobrazovaly monitory a celý den mi porodní asistentky tvrdily, že nerodím. Pak jsem porodila během 20 minut málem na chodbě.
@Anonymní píše:
Fakt?u mě si Rypl Dr i proto, že jsem nepoužívala anibal
. Se u toho tvářil jako bych nechtěla podstoupit ozarky
Asi záleží, na koho člověk narazí… Já jsem s tím v podstatě počítala, že někdo něco utrousí a ani bych se nezlobila, kdyby to bylo nějak slušně, však vím, že jsem tlustá
ale kupodivu nikdo neměl problém… Asi jsem měla štěstí na doktory ![]()
@Tosidelassrandu píše:
A přítel už je vyléčen? Nebylo by z mnoha důvodů lepší počkat, až bude mít za sebou dokončenou léčbu? Ty bys mezitím mohla něco zhubnout.
Ano přítel už je zdravý je to 3 roky po chemoterapii a cca po půl roce od skončení už doktoři tvrdí že je vše v pohodě teď už chodí jin na kontrolní CT po 4 měsících. ![]()
Ahoj, Dobrý den,
Předem se omlouvám za hloupou otázku
Bohužel náš s přítelem potkala rakovina a teď nemůžeme mít děti přirozeně proto přemýšlíme nad umělým oplodněním ale mám strašný strach se své váhy bohužel vážím 108gk a ne a ne to dát dolů. Všichni kolem mi říkají že chtít dítě když vážím metrák je nezodpovědné a sobecké ne jen kvůli tomu že přiberu dalších 20gk a pak se k dítěti nedokážu ani ohnout ale předám mu všechny nemoci a hlavně cukrovku.
Prosím má někdo s vysokou váhou před a v těhotenství zkušenost je to opravdu tak špatné a sobecké?
Předem moc děkuji za odpověď