Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chci se zeptat, minulý týden jsem byla u doktora a měla crp 170 tak jsem dostala antibiotika, po týdnu kontrola crp 16, dnes jsem dobrala antibiotika ale pořád se necítím úplně ve své kůži.. co mě ale hlava nebere je to, že mi doktor nevzal krev jako takovou.. myslíte, že bych měla zajít na pohotovost a nechat si třeba vzít krev? Doktor mě poslal už v pondělí do práce, kde mám vlastně fyzicky namáhavou práci a tak úplně nevím jestli to zvládnu.. díky (btw jediný zánět o kterém vím, byli dásně je možné že by to bylo z toho?)
@Micilin nikoli, často se navíc hodnota z prstu a žilní krve liší, vzorek žilní krve se odesílá do laboratoře. Kupříkladu přístroj v ordinaci zahlásí error, protože už není schopen to vyhodnotit.
@DinoLina32876 píše: Více
Mela si se domluvit s doktorem, ze ti jeste neni dobre a chces byt jeste nejaky den doma. Brat ti krev nemusi. CRP udela jen odberem z prstu. Bezna je rekonvalescence po dobrani antibiotik. To ale musis domluvit s doktorem. To CRP bylo vysoke.
Ja právě chtěla, ale bylo mi řečeno, ze crp mi jde dolu takže papa v pondeli do prace :/ ja odmala trpím na záněty
a nechapu proč
nevíte o něčem co opravdu na imunitu funguje?:/
No ja nevim
2 Roky zpátky mi taky bylo takhle zle ale přijela pro me rychla, tak si jen pamatuji ze crp bylo take 170 ale vzali mi krev a 17.000 leukocytu kde vlastně byli nejvíc v šoku z těch 17.000 … ale poslali me tehdy domu protoze jsem nemela covid 😂
@DinoLina32876 kdyby to neklesalo, krev by nejspíš nabrat nechal, takto nemá důvod.
@DinoLina32876 píše: Více
Bud je ten doktor divny a nebo mas u nej spatnou historii. Normalni je nechat pacienta doma, dokud se neciti zdrav a schopen jit do prace. Tak zitra hlavne cely den odpocivej. Narvy do sebe nejake ten vyvar a ovozel na posilneni.
@Oriseka píše: Více
A může se dotyčný „necitit“ jak dlouho? Týden? Měsíc? Půl roku?
Doktor je tedy divný, u mě lekarky stačí napsat až když chci jít do práce a uschopni mě. Není automatické, že doberu léky a jdu, vždycky to konzultujeme, voláme si nebo píšeme. Od covidu se k ní moc nechodi.
Já marodím tak 1× za rok i déle a to už je opravdu na ATB.
Na krev se nechodí, sedimentace se už nedělají dávno..
@DinoLina32876 píše: VíceŠla bych znovu zítra k lékaři, že mi není dobře, o víkendu se mi neulevilo, ale naopak.