Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,3letý syn měl minulí týden horečku. dva dny kolem 37.5,pak 38.5,tak jsem šli k mudře. Měl uplně rudé tváře, zvracel, bolelo ho břicho. Krk že měl trochu zarudlí, ale na jazyku žádný nález, ani vyrážka nebyla-prý jen viroza, ještě tak 2 dny měl teplotu, dostal jen panadol čípky a homeopatika a pak byl v pořádku, za další 3 dny -opět horečka 38.8 až 40.6C a prý ho bolý hlava a je mu špatně, chce se mu zvracet, ale to mu je pokaždé když má horečku. Před 4 dny u nás byla kámoška a dětma, které byli 3 týdny po vyléčené spále-mudra říkala, že spála od nich by to být neměla, že 3 týdny už nejsou infekční. Dostal opět jen homeo, ale už je nechce brát a čípky na horečku. Tyhle vysoké horečky má už 3dny, právě jsem naměřila 39.6C a dostal čípek, tan za hodinu zabral a už nepláče, zítra máme kontrolu. Jiné příznaky nemá, ani rýmu, ani kašel, ani vyrážky nic..Pátou nebo šestou nemoc už měl před rokem. Začínám z toho být nervozní, mám ještě miminko 2.5 měsíce a jsem s něma pořád sama, trochu s eděsím, že to chytne i malá..nevíte co to může být?
A bolí ho v krku? Při spále je prý zarudlý jazyk, má? Do zítra bych asi dávala čípky a mudra by měla zkusit CRP, možná bych zítra na kontrolu vzala s sebou moč. Pokud by se horečky v noci objevily i po čípku, volala bych pohotovost
@Mama11, @jakuve v krku ho nebolí, nebolí ho nic. Jazyk má normální-takže na spálu to nevypadá, dcera ji měla před 5 lety a měla uplně rudý jazyk a vyrážky…Jakmile zabere čípek-střídáme panadol a nurofen, tak je asi tak 3 až 5 hodek relativne v pohodě, komunikuje, pak zase horečka vyletí hodně nahoru, začne palkat, je mu špatně, chce se mu zvracet-nejspíš z té horečky a je uplně vyřízený a pořád dokola, trošku pomůže vlažná koupel, ale horečka se vždycky vrátí..doufám, že to bude mudra už nějak řešit, zatím žádné CRP nedělala, měl pořád jen to homeo, moč sebou určitě vezmu..to zase bude noc. Navíc měl už něco před tím týdnem, tak fakt už nevím ![]()
@pajinka111 - tak ja se tedy obavám, ze to bude spis bakteriální infekce, ta teplota je dlouho a vysoka. Určitě bych chtěla crp. Docela bych to tipovala i na streptokoka, kolikrát kluky ani v krku poradně nebolelo, meli teplotu a bylo jim na zvracení.
Předkloní hlavu na hrudník? není třeba apatický?? Pije?? Mě by to nedalo, jela bych na pohotovost, měla bych obavy třeba ze zápalu mozk. blan, apod…
@pannda @kačka25 taky si říkám že by to chtělo už nějaký vyšetření!!!toho zápalu moz.blan s ebojím taky, ale jak mu horečka po parelnu klesne, začne si hrát, mluví, trošku i dovádí, pak začne být protivný a polehávat a už vidím že zase rudne a zase s mu zvyšuje horečka..mudra tvrdí, že horečka je prý dobrá, že se jeho tělo z něčím pere, ale ráda bych věděla s čím a taky mu nějak pomohla a hlavně mám tu ejště to miminko..
@jakuve píše:
Delala mu CRP? Co zanet mocaku mocaku, nebo ledviny?
Zanet ledvin by to taky mohl být. Malá měla počínající v půl roce, vysoké horečky, které sice po čípku taky na chvíli odezněly, ale byla unavená, plačtivá, vysoké CRP a moč to všechno potvrdila
Ještě podotknu jeden poznatek…Před Vánocemi měla malá neštovice, začala mít taky teploty, ale víc jak 39 neměla. Vždy zabral paralen a pak zase teploty lezly nahoru. Začala takto v neděli a v úterý už se začala osypávat. Jinak byla hodně unavená, spavá…
Ale to už by se u vás po třech dnech projevil. Nevím, pokud máš možnost, zítra ihned k Dr. nechat udělat vyšetření, protože se ti vůbec nelepší a nezdá. A pokud by i dnes měl vysoké kolem 39,5, jela bych na pohotovost.
Něco se v něm děje, obyčejná viroza to není, ikdyž chřipka taky dokáže divy..
Syn mel ve 3 letech vysoke horecky.Po dvou dnech jsem sla k dr. a ta nic nenasla.Viroza.Bylo mu zle, bolelo ho bricho a chtelo se mu zvracet. Treti den vecer, kdy mel horecku 40,9 a nesla srazit jsem s nim sla na pohotovost a mel anginu.
Na pohotovost bych osobne jela pokud by mel 40 a vic a teplota by hodinu po podani cipku neklesala. Jinak bych pockala do rana ke sve pediatre a naklusala bych s moci. Dle meho to neni obyc. viroza. Drzim palce at je malemu brzy lip a tobe klidnou noc ![]()
@jakuve @Škurana @pannda @Mama11 no su zvědavá co se z toho vyklube, určitě písnu..močák nebo ledviny to klidně být můžou, neštovice taky ještě neměl, doufám že te je mít nebude..s ohledem na malou..,zatím do hodiny ta teplota po panadolu vždycky klesne asi tak na 37.5 až 38C a je jakoby v pohodě..Angíny tady nějaké jsou, já osobně ji ještě nikdy neměla..Zítra na to vyšetření určitě pujdeme
Hm, tak u nás něco podobného. Začalo to v neděli brzo ráno takovým kašlem, že se pozvracel, teplota kolem 38, na pohotovosti, že je to viroza, plíce čisté, krk trošku červený.
To samé vyjádření včera u naší mudry. Zítra tam jdu zas, dneska už měl 39,2 a to už není viroza, to je divný.
CRP prý jde udělat až tři dny po začátku nemoci, nevíte jestli je to pravda?
Nejhorší je, že jak je mu špatně, tak je agresivní a ani v noci nespí.. padám na čumák.
Příspěvek upraven 25.02.14 v 18:11
@Krčka píše:
Hm, tak u nás něco podobného. Začalo to v neděli brzo ráno takovým kašlem, že se pozvracel, teplota kolem 38, na pohotovosti, že je to viroza, plíce čisté, krk trošku červený.
To samé vyjádření včera u naší mudry. Zítra tam jdu zas, dneska už měl 39,2 a to už není viroza, to je divný.
Pokud kasle, tak zanet. prudusek? ![]()