Zánět středního ucha a chřipka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1147
25.2.14 11:49

zánět středního ucha a chřipka

Ahoj holky, potřebuji poradit, včera jsem byla s malou ( 16 měs) u dětské, protože má ošklivý kašel a vodnatou rýmu, na tom není nic neobvyklého, ale poslala nás na URL, protože měla podezření, že jí bolí ouško a také se to potvrdilo, má zánět středního ucha, doktorka jí to propíchla a tvrdila mi, že se jí uleví, protože celou noc nespala, jak jí to bolelo a převalovala se ze strany na stranu, dostala i ATB, ale zatím žádná změna nepřišla, v noci jsme opět nespali, celé dopoledne proplakala, jak sem jí položila.. ještě jí do toho zlobí zuby.. sem nešťastná, nevím jak jí ulevit od bolesti..už takhle bere dost léků..zítra jdeme s tím uchem na kontrolu… ale nerozumím tomu, proč jsem jí nechávala očkovat Prevenarem, který má právě předcházet zánětům ucha. když to stejně dostala..co by ste mi poradili na úlevu? děkuji a hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1025
25.2.14 12:06

Je divné, že ji to pořád bolí, po propíchnutí by se fakt mělo ulevit. Jela bych na ORL ještě dnes, ať jí tam do toho mrknou. Zvlášť pokud má teplotu. Pokud teplotu nemá, tak je to divné, víš jístě, že ji to stále bolí, že jí netrápí něco jiného? Jinak Prevenar se jmenuje Prevenar 13… Třináctka proto, že vakcína obsahuje 13 pneumokokových virů. Ale těch virů je ve skutečnosti cca kolem stovky, takže očkovat pouze na těch třináct není záruka toho, že dítě nedostane zánět ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
25.2.14 12:07

Jo a jinak bych namočila kousek vaty do slivovice nebo lihu a chvíli ji to přiložila k (do) ucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
25.2.14 12:35

My jdeme na URL zítra na kontrolu, no mě napadlo, zda jí to nebolí tím kašlem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
25.2.14 12:39

@Kamila Jakub Tak pokud bylo ucho včera píchlé, tak tohle by se, myslím dělat nemělo. Po píchnutí (prasknutí) jen výplachy borovou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
25.2.14 12:41

@Luciii25 A vyplachujete borovou vodou? Jinak je možné, že se to ucpalo a nemůže to odtékat. Teplotu ještě má? Když to měl syn takhle ošklivé, bolet ho to přestalo, ale teploty přetrvávaly. Dr. říkala, že to může trvat ještě dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
25.2.14 15:57

Synovi obě píchali před týdnem, brzy byla poznat úleva, i teplota sama opadla.

Teče mu z něho něco? Pokud ne, tak to bude nejspíš ucpaný, a proto to bolí. Já jsem si dřív vařila heřmánek, kápla do ucha a povolilo to. Teď na to mám Alfu, je protizánětlivá a super, dávám, i když bolest začíná a už jsme se díky tomu píchání vyhnuly.

Malá to ale měla tak taky asi před rokem, jeden den píchli, druhý den pořád brečela, že to bolí, nic jí z toho neteklo, tak jsme šli na pohotovost, tam jí do toho kouknul, řekl v pořádku a já se ani nestačila nadechnout a za pár vteřil jsem stála o 90 korun lehčí za dveřma. Další den jí to začalo téct proudem. Naše doktorka nechápala, že jí s tim nic neudělal.
přeji, ať je to brzy dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
25.2.14 21:36
@AliTad píše:
@Kamila Jakub Tak pokud bylo ucho včera píchlé, tak tohle by se, myslím dělat nemělo. Po píchnutí (prasknutí) jen výplachy borovou vodou.

Psala jsem jen namočit vatu a přiložit, žádné kapání do ucha nebo snad výplachy, když je to píchlé. I borovou vodu bych dala jen na vatu a přiložila, výplachy bych nedělala uričtě vůbec ničím po píchnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
26.2.14 07:01

Tak jsme nakonec včera ještě odpoledne jeli na URL a museli ji propíchnout i to druhé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.2.14 07:40

@Kamila Jakub Tak my měli pokaždé nakázáno výplach minimálně 5× denně 20ml stříkačkou, pokud to poteče tak častěji. Ale bylo to po prasknutí. S píchnutím by to snad mělo být stejné :nevim: Co doktor, to názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.2.14 07:40

@Luciii25 Snad to už teď bude ok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie