Nespolupracující dítě u očního - jak řešit?

2371
24.2.14 14:29

Nespolupracující dítě u očního - jak řešit?

Ahoj holky,

neřešila jste některá návštěvu očního s totálně nespolupracujícím dítětem? Syn (3 roky) začal nedávno docela výrazně pomrkávat a protírat si jedno očičko. Zarudlé ho nemá a ani jsme nevypozorovali, že by to bylo u nejaké konkretni činnosti. Tak jsme byli dneska u doktorky a přesně jak jsem se obávala, tak se nedal vyšetřit. Schovaval hlavu a když mu tam chtěla aspoň posvitit, když už se nechtěl podivat do té mašinky, tak plakal. Manžel ho držel, byla jsem tam celou dobu i já i jeho sestra dvojče, která byla zlatá a všechno nechala nejdřív předvést na sobě, ale nic prostě nepomohlo.
Tak máme zatím zkoušet zakrývat očička, jestli uvidíme nějakou reakci, protože si doktorka myslí, že to budou dioptrie a později to zkusíme znovu. Že by si dal ale příště rozkapat oči a spolupracoval pochybuju… Neměla jste taky některá problém zvládnout prcka, připadne nějaké tipy jak na něj?? Diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3409
24.2.14 14:59

Dobré je to doma nacvičit jako hru(na dr a pod), když to vezme tak hrát co nejčastěji to půjde aby věděl že je to normální a nic se mu nestane ani když si bude hrát s dr. nestrašit, povzbuzovat, slíbit odměnu, my jsme se ještě do toho učili otočené nožičky na E…po nějaké době sám chodil a nosil „vybavení“ a chtěl si hrát.
my neměli ani tak problém s tím že by nechtěl ale nedokázal udržet pozornost a koukat tam kam měl furt okoukával všechno kolem, takže jsme cvičili hlavne soustředění o koukání se sobě navzájem do očí(kdo dýl vydrží a pod)
další návštěva byla na jedničku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
24.2.14 15:10

Byli jsme tam posláni naším doktorem kvůli mým dioptriím, ještě jsme tedy nebyli, ale údajně není nutná spolupráce dítěte - tak jestli jste z Prahy nebo okolí, zkuste…
 https://cs-cz.facebook.com/…594970293278?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.2.14 15:21

Nevím odkud jste, já pro kluky koupila tady voucher, budu je tam tento týden objednávat. http://www.slevomat.cz/…ktni-metodou?… (snad to není zakázaná reklama :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
24.2.14 15:30

Já se s dovolením připojím. Syna na příští kontrole čeká rozkapání očí, které již jednou zažil a hrozně při tom vvváděl. Lze ho nějak připravit na toto rozkapání, aby to snesl lépe? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
24.2.14 15:36

No tak my byli se synem v rijnu a nespolupracoval. Drzel ho doktor ja a sestra a zmerit se nedal ( oci si ale rozkopat prekvapive nechal). Zkouseli jak mereni hrou, tak takovy ten dalekohled. Pockame rok a pudem znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
24.2.14 15:36

@luca001 náš malej je ze všech bílých plášťů naprosto hysterický. Doktor nám kapičky na rozkapání předepsal domů, to jsme s použitím síly zvládli a v ordinaci už se tím namuseli zabývat a už tak vystreslé dítě rozhazovat ještě víc. Dal nám domů obrázky, které v přístroji uvidí, aby pěkně hlásil a koukat do té mašinky, co má jsme ho naučili doma na dalekohledu :kytka: V ordinaci jsme to udělali tak, že jsem se do toho přístroje mrkla já, předvedla obrovské nadšení, co tam všechno vidím, a pak honem volala malého, ať se jde také podívat. Kupodivu to klaplo a celkem v pohodě jsme vyšetření zvládli. Tak snad se i u Vás zadaří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
24.2.14 15:37
@damicka píše:
Byli jsme tam posláni naším doktorem kvůli mým dioptriím, ještě jsme tedy nebyli, ale údajně není nutná spolupráce dítěte - tak jestli jste z Prahy nebo okolí, zkuste…
https://cs-cz.facebook.com/…594970293278?…

Tohle vyšetření je naprosto skvělý…!!! :pankac: :pankac: :pankac: Dnes byla paní s tou „mašinkou“ u nás ve školce na vyšetření dětí (screening očí)…dítě sedí cca metr a půl od paní (doktorky???), ta na dítě zaměří takovou kamerku s veselým obličejem…dítě se jen dívá z dálky…nic se ho nedotýká, nic se nekape do očí..je to bezdotykové vyšetření…zvládly to všechny děti, i dvou a půl letí…bez ceknutí. :pankac: Odhalí to dioptrie, astigmatismus i tupozrakost…Taky jsem se nechala změřit… :mrgreen:
Doporučuju..!!! A je možné požádat ředitelku školky, aby je pozvala do školky…kdo z rodičů bude chtít vyšetřit dítě, jen se nahlásí…takže rodiče nemusí nikam dítě vláčet, vyšetření proběhne ve školce…výsledky rodič dostane do obálky…

• Citovat
  • Upravit
2371
24.2.14 16:52

@damicka Diky, to vypadá pro začátek skvěle. Dívala jsem se už na nějaká videa toho měřeni a to by mohlo projít. Sice když se něco najde, tak je pak nutné klasické vyšetření, ale aspoň uvidíme v čem je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.2.14 19:09
@Jitka1976 píše:
Tohle vyšetření je naprosto skvělý…!!! :pankac: :pankac: :pankac: Dnes byla paní s tou „mašinkou“ u nás ve školce na vyšetření dětí (screening očí)…dítě sedí cca metr a půl od paní (doktorky???), ta na dítě zaměří takovou kamerku s veselým obličejem…dítě se jen dívá z dálky…nic se ho nedotýká, nic se nekape do očí..je to bezdotykové vyšetření…zvládly to všechny děti, i dvou a půl letí…bez ceknutí. :pankac: Odhalí to dioptrie, astigmatismus i tupozrakost…Taky jsem se nechala změřit… :mrgreen:
Doporučuju..!!! A je možné požádat ředitelku školky, aby je pozvala do školky…kdo z rodičů bude chtít vyšetřit dítě, jen se nahlásí…takže rodiče nemusí nikam dítě vláčet, vyšetření proběhne ve školce…výsledky rodič dostane do obálky…

Jenže tohle je jen screening, prostě to nestačí. Jakmile na tomto přístroji odhalí vadu, tak tě stejně pozvou k očařovi na rozkapaní a pořádné změření, takže tomu se vyhnout nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
24.2.14 19:22
@Gina108 píše:
Jenže tohle je jen screening, prostě to nestačí. Jakmile na tomto přístroji odhalí vadu, tak tě stejně pozvou k očařovi na rozkapaní a pořádné změření, takže tomu se vyhnout nedá.
:think: Hmm…pak už jenom silný provaz a dítě přivázat k lehátku… 8o
  • Citovat
  • Upravit
20861
26.4.18 22:47

Dobrý den,

jen připomínám, že na eMiminu najdete také Poradnu očního lékaře. Zeptejte se tu odborníka na všechno, co vás zajímá ohledně problémů s očima.

Hodně štěstí :kytka:
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí