Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj mam dotaz, syn ma dost vysoke horecky 40,1, koupel nepomohla a leky to srazi max na 39,3 tak na 2 az 3h … nemate nekdo jeste tip co dal? chudak zacina byt i trosku dusny tak tu sedim a hlidam …
jinak odpoledne nam lekarka stanovila diagnozu anginu a zacinajici bronchitidu …
Ahoj! Pokud začíná být dušný, tak raději na pohotovost…
Dala vám doktorka nějaké léky?
jéje hele pokud ty horečky nesrazí ani zábaly ani panadol nebo jiné léky pod 39 jedte na dětskou pohotovost!! Já jsem jako malá s bronchitidou byla hospitalizovaná kvuli vysokým horečkám… Ben je ještě malí na to aby měl takovou horečku pořád… Na mého bratra platí dát do lavoru vlažnou vodu a namočit mu do ní ruce po lokte ale to jen pokud nemá zimnici…
Určitě bych se radši spakovala a jela na pohotovost, zvlášť, když začíná být trošku dušný. Prohlédnou ho, nejspíš dostane i nějakou injekci na horečku a aspoň budeš klidnější.
mam doma ventolin takze jsem mu jiz strikla davku … leky ma pravidelne ketof a ted dostal jen Spiropent, s tim ze doma mame jiz ten ventolin … na tu anginu nic nedostal neb mel rcp jen 28 a atb mel pred 3 tydny … jen ta horecka je proste desna …
Amelie, taky bych jela na pohotovost, nebo tam alespoň zavolala. Přece jenom taková horečka u tak malého dítěte..
no mluvila jsem s nima v 7 a prave rekli at davam panadol a ibalgin a hlidam ho, ze oni mi taky moc nepomuzou (coz nechapu), max ho daji na kapacku aby nebyl dehydrovany …
ja jsem pred 10ti lety mela takhle anginu, antibiotika nezabiraly horecka uz byla vic jak 41 a byly z toho oboustranne cepy na mandlich… byt tebou jela bych na pohotovost … jo a jinak jsem v te dobe brala take ventolin a jeste pulmicord
Ahoj,
je mi broučka moc líto.Nic extrovního neporadím,jen střídat paralen a ibalgin(nurofen) po třech hodinách a zkoušet srážet teplotu teplou sprchou.Možná ještě diazepam proti febrilním křečím.Moc na vás myslím!
Ami, pamatuju si to presne (pac jsem jela konecne ke svemu tatovi tehdy na jarni prazdniny)
bylo utery, kdy mi byly nasazeny atb, ale nezabiraly a v patek jsem sla na kontrolu (pak jsem odjizdela k tatovi), mela jsem jeste atb brat, ale porad nic a v nedeli jsem uz bolesti brecela i v noci a v pet rano me tata vezl na pohotovost… dostala jsem Rulid 500, s tim, ze pokud by mi nepomohl, tak jsem mela jit v pondeli na kapacky… ale asi to byl pekny drijak pak teda zabral neuveritelne skvele… fakt jsem v pondeli byla uuuuplne v pohode… proste ty puvodni atb byly na prd…
Amelie - dobře děláš, jen tam jeď. To už je fakt hodně. Ještě mě napadá, že se dává tvaroh do dlaní a na cca půl hodiny se zabalí do igelitu a třeba utěrky nebo ručníku. Ale to spíš zabere na menší teplotu. Nebo celotělový zábaly, ty mamka dělala mně, když jsem jako dítě mívala vysoký horečky.
Tak držím palce ať to dobře dopadne…
Mali sme 40 pred týždňom, bol to u nás spálový streptpkok.
Držím palce…