Vysoké horečky u dvouleté

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
67
23.9.24 13:59

Vysoké horečky u dvouleté

Dobrý den, jdu k vám pro radu. Už dva dny má dcera horečky 39-40, srazím je pouze čípkem, po 3 hodinách dávám i nurofen ale ten jí teplotu nesrazí. Zkouším obklad z vlažné vody na čelo, a okolo těla.. Ovšem tím to taky nejde moc dolů. Zkusila jsem octové ponožky, taky nic. Pořád si sahal na ručičky, nožičky, jako by jí boleli.. Už pomalu nevím co dál, pořád jen pláče :( včera jsme byli na pohotovosti a řekli jen že je to možná začínající angína, ale že na atb to zatím není. Poradíte někdo něco čím jí ulevit? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35734
23.9.24 14:01

Nurofen nesrazí teplotu vůbec ani o půl stupně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
23.9.24 14:10

@pikola ano o půl stupně ano, ale když má skoro 40 tak mi to příjde málo.. čípek srazí i na 37 :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
23.9.24 14:12

Po dvou dnech už něco ukáže CRP.

• Citovat
  • Upravit
67
23.9.24 14:17

@Velryba černá my právě byli na pohotovosti když horečky trvaly jen jeden den. Tak myslíte že tam s ní mám zajet znovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
23.9.24 14:18

@Mika387 zítra k jejímu dětskému lékaři.

• Citovat
  • Upravit
35734
23.9.24 14:19
@Mika387 píše: Více

Dávala bych čípky a počkala ještě den co z toho bude. Buď teplota ustoupí nebo se k tomu něco přidá. Ale sama musíš vyhodnotit jak dítěti je a jestli to zvládne. Já většinou čekám ty tři dny pokud to není nějaká katastrofa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
23.9.24 18:10

Proč znovu na pohotovost? Pokud je jí zle a stav se zhoršuje, tak zítra k jejímu dětskému doktorovi. Ten doporučí další postup léčby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
23.9.24 19:18

Zítra k pediatrovi, pokud má dostatek tekutin a čípek horečku srazí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41785
23.9.24 19:20

Kolik váží, kolik dáváš Nurofenu a jak silného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9667
23.9.24 20:03

Není potřeba srážet na 37, to je zbytečná zátěž pro tělíčko, když teplota rychle klesá a zase stoupa. Stačí držet okolo těch cca 38-38,5. Nám se osvědčila vlažná koupel - začít na cca 38 a postupně ochladit k 37.
Ráno bych vyrazila k pediatrovi a ideálně i s močí.
U nás na vysoké horečky trpěla dcera, vždycky 2-3 dny ke 40 stupňům. Srážela jsem na 39, za pár dní byla fit a ťuk, ťuk, nikdy nebyla potřeba antibiotika. Horečka a imunitní systém se postaraly samy, ale zase byla výhoda, že teploty snášela vcelku dobře i ty vysoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
985
23.9.24 20:06

Za me taky vlazna koupel. Kazdopadne zkontroluj si davkovani nurofenu. Na obalu je to spatne. Mozna ji nedavas dostatecnou davku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí