Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@SussiK píše:
Holky diky, tak jsem rada, ze jen nehystercim, manzel se divi proc nechci jit spat do lozniceto, ze se nevyspim, mi neva, mam strach o malyho, takze bych stejne klidne nespala…hrozny strach mam z tech kreci, tekze i kdyz budu u nej, tak stejne asi neusnu…no ale tak co…hlavne kdyz bude on v pohode
je jen blby, ze mam kasel, tak snad ho nebudu budit
On bude chudinka vyřízený, myslím, že kašel ho v jeho stavu budit snad nebude. A dospat se můžeš až mu bude trošku líp. A manžel ať ti raději pomůže a nediví se jak tydýt.
@madi diky,tak jsem trochu klidnejsi, ustala jsem.si u nej v pokoji tak snad nic nepromeskam
Určitě bych spala s dítětem, rozhodně bych ho nenechala s horečkou samo v místnosti. takže u něj, a dřímat. ono ti to stejně nedovolí usnout tvrdě.
@SussiK Malé dítě s tak vysokýma teplotama by tedy rozhodně nemělo spát samo v pokojíčku, ale křečí se fakt neboj. Hledala jsem teď, jestli se objevují i ve spánku a v podstatě ano, ale asi málo. Ten mozek je opravdu v noci připraven spíš na ten odpočinek. Ony ty křeče sice vypadají dost nepříjemně, ale v tu chvíli je stejně neovlivníš a pokud zavoláš rychlou, tak oni dítě zkontrolují, dají čípek (diazepam) na uklidnění (stejně už je po všem), vzali by preventivě prcka na pozorování do nemocnice a natočili EEG. Křeče nejsou nijak nebezpečné i přes to, že pohled na ně není pěkný. A věř tomu, že ta pravděpobnost je velmi malá, když má horečky už déle než teď čerstvě.
Asi jsem to spatne formulovala, ja nemela v umyslu ho nechat samotnyhi, ale jak na me chlap koukal jak na hysterku tak jsem si to tady chtela nechat potvrdit
ale jsem rada, ze nemusim mit az tak hrozny strach z tech kreci, tak doufam, ze se malej dobre vyspiva rano bude lip
jeste jednou diky vsem ![]()
Šla bych spát s dítětem a střídala po 4 hodinách panadol s nurofenem, aby neměl víc jak 38,5 a zábaly klidně častěji.
@cila po trosickach mu davam pravidelne slaby caj, ale zas nesmim moc, doktor rikal, ze se mubzadrzela nejaka tekutina ve strevech a proto zvraci, tudiz pit do zitra jen malilinko, i kdyz bude mit zizen…ale uplne ziznivyho jsem ho nechtela taky nechat ![]()
@evulek2 ja panadol nemam, u nas neni…jen nureflex(=nurofen) ![]()
@SussiK tam jde o to, že ty dva léky mají jinou složku. Když používáš nurofen, můžeš dát další dávku nejdřív po 6 hodinách a když kombinuješ ty dvě, tak můžeš dát už po 4 hodinách. Dělá se to při horečkách kdy teplota stoupá po užití léku třeba za 2 hodiny. Taky jsem to nevěděla.
Nurofen obsahuje ibuprofen a panadol obsahuje paracetamol. Už mám taky v dětský lékárničce
Nedávno jsme zrovna taky bojovali s horečkou. Měl přes 39 a po 3 hodinách mu to stoupalo. Tak jsem střídala po 4 hodinách tyto léky a mezi tím zábaly a udržovala teplotu kolem 38,5. Už mám tříletýho. Snad už to máte dneska lepší ![]()
@evulek2 jj,to jsem tu uz nekde cetla, ze jsou to dve rozdilny leky, ktery srazi teplotu, tudiz se daji kombinovat drive nez po 6 hodinach…me jde spis o to, ze u nas panadol(paracetamol)pro deti k dostani neni, neziju v cechach…ale nakoupim si zasoby, az pojedu do cech, abych mela, az bude zase horecka ![]()
jinak dnes je to mnohem lepsi, teplota 37,7,takze bez leku, spinkal celou noc(narozdil ode me
) alle je mu lip, takze se mi ulevilo
diky vsem ![]()
@evulek2 jj,to jsem tu uz nekde cetla, ze jsou to dve rozdilny leky, ktery srazi teplotu, tudiz se daji kombinovat drive nez po 6 hodinach…me jde spis o to, ze u nas panadol(paracetamol)pro deti k dostani neni, neziju v cechach…ale nakoupim si zasoby, az pojedu do cech, abych mela, az bude zase horecka ![]()
jinak dnes je to mnohem lepsi, teplota 37,7,takze bez leku, spinkal celou noc(narozdil ode me
) alle je mu lip, takze se mi ulevilo
diky vsem ![]()