Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Dorothy240718 me teda ten vysledek neprijde nijak hroznej. Mela jsem riziko taky podobny a nikdo me nikam neposilal, jen na kontrolni utz asi v 16.tt. nepamatuju si ty ostatni hodnoty, ale NT jsme taky meli 2.7. Chapu obavy, byla jsem na prasky, procetla vsechny mozny diskuze a ty me pak trochu uklidnily. Drzim palce at je vse ok
@Zdeni86 no taky jsem procetla skoro cely internet a nic nenašla více maminek mělo nižší ty hodnoty a porodily zdravé miminka.. bude to měsíc utrpení a doufat a věřit ze bude všechno v pořádku
ale každopádně děkuji
@Dorothy240718 vubec nechapu, proc s takovym pohodovym vysledkem te zenou na genetiku. Vetsinou posilaj od rizika kolem 1:500. To je zas nekdo zbytecne akcni
schvalne si precti muj posledni denicek, NT jsem mela stejne, vysledky z krve mnohem horsi
a nakonec zdravy chlapecek. Opravdu se vubec neboj, urcite to bude v poradku. Myslim, ze miminku vice ublizi ten zbytecny stres. Neboj
NT je v poradku do 3, rizikove od 5. Nektera pracoviste to proste hroti uz od takovych cisel, nechapu.
@Eco tak to jsem o něco klidnější
možná mě posílají kvůli mému věku, že je to třeba neobvykle u tak mladých holek
no uvidíme, ale děkuji za uklidnění ![]()
@Dorothy240718 jj nekde jsem cetla, ze pro doktory jsou rizikove nejen starsi rodicky, ale i mladsi
tak nevim, by asi chteli at vsechny tehotnime v tabulkovych 23 letech ![]()
Ja byla před měsícem, je mi 24 a nevím teda ty hodnoty co mi vyšly, protože mi nikdo nedal žádný papír…ale mela jsem riziko 1:142 ![]()
Poslali me na odběr z placenty a všechno je ok. Takže u tebe to bude určitě úplně v pohodě ![]()
@Dorothy240718 určitě js všechno ok, hlavně se nestresuj.. To miminku nesvědčí ![]()
Ahoj.
Obnovuji diskuzi.
Mám po 1.screeningu.
Ultrazvuk ok
Volné HCG - 3,956 MoM
Papp-A - 4,5 MoM
Vysledek negativni
Down-1:12 000
Trizomie 18,13 - 1:20 000
Kvůli HCG mě ženou na integrovaný test, kam jdu příští týden.
Jsem vyřízená, mám strach.
Celá diskuze tady od holem mě maličko uklidnila, ale strašně se bojím, že mi to vyjde zle a bude následovat další čekání.
Ahoj holky, dekuji vsem za vase zkusenosti. Ve ctvrtek jsme se dozvedeli, zr mame pozitivni screening, ackoliv doktor me uklidnoval, ze na ultrazvuku je vse OK, tak krev vysla spatne a ve vysledku mame riziko downa 1:208. Moje vysledky jsou: Volny beta hcg 3.14 MoM, Papp-a: 0.525 MoM. Sijove projasneni bylo 1.8 mm a nosni kustka byla. Rovnou jsme objednani za 10 dni na NIPT testy a pak budeme cekat na vysledek. Hodne mi pomohly tady vase prispevky, ze jeste neni nic ztracene. Rada prijednom obnovim i tuto diskuzi a treba se zde najde taky nekdo, kdo prave proziva to stejne a muzeme se podporit
.
@Katynka6 Ahoj, mám poměrně čerstvou zkušenost (z jara). UZ dopadl dobře, až na NT2,1mm, ale nic hrozného.. ale krev free beta HCG nějakých 4 MoM, Papp-a bylo ok.. šla jsem na plodovku a čekáme zdravé miminko ![]()
@korn123 me rikal lekar a i tady jsem cetla ze hodnoty papp jsou v norme od 5 MoM a kristicke jsou od hodnoty 4 a nize, takze z toho mi vychazi, ze spatna hodnota je pouze to hcg, ale taky to neni nijak extra vysoke cislo oproti tomu co jsem tady cetla a prave me prekvapilo, ze vyletelo tak vysoke riziko
. Kdyz jsem prisla k sestre, tak mi prvne merila tlak na obou rukach, ze je tam riziko preeklampsie, ale to po zmereni tlaku vyvratili.
Ja si rikam, ze ten vysledek hcg nebyl ovlivneny tim, ze jsem par dni pred odberem byla nemocna(ackoliv sestra rikala, ze to nema vliv) a pak mam i velkou cystu na vajecnicich, do toho vim, ze mam posunutou ovulaci, tak si rikam ze i tohle muze mit vliv, no nevim
. Snazim se uklidnovat tim, ze ultrazvuk vypada dobre.
@Katynka6 kolik ti je? Já riziko měla nižší. Pokud ti je přes 30, tak to dokáže dost ovlivnit celkový výsledek.
@korn123 je mi cerstve 29. Taky si rikam, ze kdyby mi bylo 20 tak je vysledek treba jiny. Ale co by kdyby ted nema smysl.
Ahoj holky, tak co, jak jste nakonec některé dopadly?
Mě vyšlo
190UI = 3,46 MoM pro free beta hCH
3,69UI = 2,182 MoM pro Paap
NT mám 1,1
Riziko na DS mám 1 z 16300
I přes celkový negativní vysledek mě posílají na genetiku, tak se docela obávám. Co za tím může stát? ![]()