Vysoký cholesterol u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
841
24.4.19 20:04

Ahoj, zkus jí dávat rybí olej (každý den, jsou i ochucené) a samozřejmě úprava jídelníčku podle Dr… na kontrolní odběry bych šla cca za 2-3 měsíce… pak uvidíte, držím palce

Příspěvek upraven 24.04.19 v 20:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16
24.4.19 20:06

Mne je teda 27, ale mela jsem vyssi hladiny cholesterolu uz od malicka… v nasem pripade je to dedicne, protoze nemam zadnou nadvahu, stravuju se zdrave… ani me to nijak za ty roky neomezuje…asi bych doporucovala delat casteji cesnekove pomazanky. cesnek snizuje cholesterol…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
24.4.19 20:07

A pohyb, cviceni…at si k tomu vytvori vztah. Pohyb by mel taky odbouravat cholesterol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
24.4.19 20:07

Z jakého důvodu se to nabíralo u takhle malého dítěte? Nemáte to někdo z rodičů také? Často to bývá dědičné a potom se to ovlivňuje dost špatně. Ta hodnota není nijak dramaticky zvýšená, chce to hodně pohybu, omezit nezdravá jídla (sladkosti, uzeniny). Štítnou žlázu má v pořádku? Případně glykemii? Porucha funkce štítné žlázy nebo cukrovka mohou také cholesterol zvyšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
24.4.19 20:26

@Lucka1111 ma reflux ledvin, takze jsme byli na odberu kvuli ledvinam a u toho se zjistil ten cholesterol. Nevim jestli dramaticky, ale ma byt 4,3 a na netu pisou ze u deti kdyz je nad 5,5 tak uz je to vazny. Stitnou zlazu nikdo nevysetroval a o glykemii taky nic nerikali. @Jogo-Bela na kontrolu mame jit za 3 mesice, ale rikala jsem si jestli se nevnutim uz za mesic, jestli tohle treba nebyla nahoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
24.4.19 20:59

@Ivana 85 určitě zkus vydržet 3 měsíce, chce to trochu času… bude to dobré :hug: ale ten rybí olej fakt doporučuju, mám s ním výborné zkušenosti, měla jsem několik let zvýšený cholesterol, asi od 23 let (nadváhu jsem nikdy neměla), začala jsem zdravěji jíst a tak, ale nic s ním nehnulo.. pak jsem nasadila ten olej a ještě probiotika, pravidelně každý den, a za dva měsíce bylo vše ok… v rodině to nemáme (co vím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
24.4.19 21:01

@Ivana 85 a odběry na štítnou žlázu by taky nebyly na škodu, ale to už by jí snad taky zjistili z rutinních odběrů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
24.4.19 21:02

@Jogo-Bela jj diky za radu, urcite ho zkusim.Ja prave myslela ze by jsme sly driv z duvodu ze by me zajmalo jestli tohle nebyla nejaka nahoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
24.4.19 21:09

@Ivana 85 no, zkusit to můžeš, pokud to malou moc nestresuje, ale myslím, že je to zbytečné, pokud byla nalačno atd, tak to náhoda nejspíš nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
24.4.19 21:24

@Jogo-Bela jj nalacno byla, mi to furt nejde do hlavy jak je to mozny. Tlusta neni, ji stejne jak 90%deti a najednou toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.4.19 21:24

Bude potřeba hlídat dostatek omega3 nenasycených mastných kyselin v jídle a dostatek vlákniny a pohybu, aby se držely zdravé poměry hdl a ldl cholesterolu. S tím že ideální je, aby takový režim - tedy dostatek vlákniny a pohybu přejala celá rodina, aby neměla pocit, že to je něco kvůli její chybě. Ostatně fakt to může jen pomoci. r

Jinak to holt má vrozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+