Vysoký tep a tlak

Veronika847
13.5.24 15:09

Vysoký tep a tlak

Zdravím. Chtěla bych se zeptat. Je mi 23 let, vážím 97 kg a měřím 159 cm. Bohužel mi doktor naměřil vyšší krevní tlak. 143/100. Tep mám vysoký také. Za den mám min. 89. Za týden mám jít opět na kontrolu. Chci se zeptat zda je možnost krevní tlak snížit bez toho, abych brala prášky? Upravit váhu? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
469
13.5.24 15:53

Určitě jídelníček, omezit sůl, vysadit alkohol a tučná jídla. Přidat pohyb, celková úprava životosprávy a redukce hmotnosti. Někdo to má v rodině, takže to může být dědičné, ale vzhledem k výšce a váze to bude určitě ovlivněné i tímhle. Já měla vysoký tlak i tep před lety, ale nakonec to bylo asi jen z úzkostí, naopak teď trpím nízkým tlakem, ale mám vysoký cholesterol a taky to bude asi nadváhou co mám.. tak se snažím shodit, protože statiny brát nechci kvůli tomu, že budeme chtít miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
13.5.24 16:02

Váhu bych upravila každopádně. Téměř metrak v tak mladém věku není nic moc dobre. Verim, ze po zhubnutí bude tlak zase v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
13.5.24 17:16

Tak váhu rozhodně, na tlak má velký vliv. Zadej si to do googlu, tam máš všechno. To je mazec ve tři a dvaceti 8).

• Citovat
  • Upravit
380
13.5.24 17:41

Přikláním se k názoru ostatních - upravit jídelníček, snížit váhu, trochu se začít hýbat. Určitě je to lepší varianta, než do sebe cpát ve třiadvaceti prášky na tlak. Jsi mladá holka, mít v tomhle věku, s takhle malou výškou skoro metrák je na pováženou. Třeba ti to tlak srovná a když ne, aspoň se dáš trochu do kupy a ulevíš kloubům a celkově svému organismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí