Vysoký testosteron

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
15.10.20 14:07

Vysoký testosteron

Ahojky :mavam: holky prosim vás mam vysoký testosteron tedy je to mužský hormon. Jsem pri těle a s pritelem se snažíme 2 roky o dítě. Pani doktorka gynelolozka mi řekla ze na to nejsou zadne leky na snížení testosteronu mam kvuli tomu i nepravidelnou menstruaci.
A kvůli tomu nemůžu otěhotnět mate stim nekdo zkušenost dekuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1299
15.10.20 14:12

Hormonální hladina se dá do jisté míry upravit / vyrovnat stravou
co vím, tak na snížení testosteronu by mohl teoreticky pomoci mátový čaj, lékořice, příp. doplňky stravy s obsahem saw palmetto
testosteron se sníží i se snížením procenta tuku v těle, takže odpověď je asi jasná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36686
15.10.20 15:01
@JitulkaJ píše:
Hormonální hladina se dá do jisté míry upravit / vyrovnat stravou
co vím, tak na snížení testosteronu by mohl teoreticky pomoci mátový čaj, lékořice, příp. doplňky stravy s obsahem saw palmetto
testosteron se sníží i se snížením procenta tuku v těle, takže odpověď je asi jasná

Pokud jde o tělní tuk, tak obráceně. Svaly testosteron tvoří, tuk ho spotřebovává. Obojí ve velmi malém množství. :mavam:
O tý Serenoa repens ( Serenoa plazivá - Saw palmetto). Účinek má, ale jestli se to týká zrovna tohohle, nevím. :think:
Testosteron brání dozrávání folikulů, v extrémním případě může vést k syndromu PCO (při dopingu). Ale to snad není tenhle případ a mělo by se to dát hormonálně upravit. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
15.10.20 15:34
@M_Vladim píše:
Pokud jde o tělní tuk, tak obráceně. Svaly testosteron tvoří, tuk ho spotřebovává. Obojí ve velmi malém množství. :mavam:
O tý Serenoa repens ( Serenoa plazivá - Saw palmetto). Účinek má, ale jestli se to týká zrovna tohohle, nevím. :think:
Testosteron brání dozrávání folikulů, v extrémním případě může vést k syndromu PCO (při dopingu). Ale to snad není tenhle případ a mělo by se to dát hormonálně upravit. :think: :nevim:

tak on není jen „jeden“ testosteron
také záleží na typu obezity (abdominální, periferní)
navíc se to všechno váže na další hormony (inzulin např.)

„Obese men are characterized by a progressive decrease of testosterone levels with increasing body weight, whereas obese women, particularly those with the abdominal phenotype, tend to develop a condition of functional hyperandrogenism.“

být zakladatelkou, zjistila bych si, jestli nadbytek testosteronu je to jediné, co je příčinou nemožnosti početí, mně to zavání PCOS, což by odpovídalo i těm nepravidelným cyklům, ale znovu jsme zpátky u té váhy a stravy (inzulin):

„Obézní jedinci mohou být více biologicky náchylní k výskytu PCOS kvůli výrazně vyššímu množství inzulínu v těle. Tato hormonální nerovnováha může vést k chronické anovulaci, při níž ve vaječníku dochází k obtížnému uvolňování zralých vajíček. Tyto případy ovulační dysfunkce jsou spojeny s neplodností a menstruačními poruchami.“

Doporučuji zakladatelce pro info: https://cs.wikipedia.org/…ndrogenismus#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.20 14:16

@JitulkaJ

Já mám diagnostikovaný PCOS a nikdy jsem neměla vysoký cukr a to jsem obézní. Obezita „mužského ukládání tuků“ (hlavně břicho). Také trpím zvýšeným ochlupení, což má za následek zvýšený testosteron.
S neplodností je to tak, že normální cyklus je ovulační, PCOS má buď žádnou ovulaci, nebo minimální (proto nepravidelná, nebo žádná menstruace). Když není ovulace, nemůže být vajíčko vypuzeno, dále oplodněno, atd.

Doktor by ti měl udělat testy, ultrazvuk, cokoli, popovídat si s tebou, hrozně to pomáhá. Já mám (zaplať panbůh) skvělého doktora, ale hledala jsem ho 4 roky a vystřídala jich předtím asi 5. Ne všude se s tím chtějí zabývat.
Jinak tohle jsou slova mého pana doktora a myslím, že to dává smysl. Také mi říkal, že pokud úplně nespěchám na těhotenství, je dobré vyřešit nejdříve přírodní cestou a poté hormonální.

Přeji hodně zdaru a zdraví!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí