Vysoký tlak – mám jít k doktorovi, nebo je to normální?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
46867
24.2.12 20:18

Vysoky tlak

Ahojky,

mam dotaz, zda nekdo nevite, jak se zachovat?
Je mi cely den spatne, zvracela jsem, mota se mi hlava, je mi lehce na omdleni a celkove nejsem ve sve kuzi. Ted jsem si merila tlak a mam 180/120. Prasky po porodu uz neberu a zadne doma uz nemam. Navic, jsem mela dostat MS a nedostala, tehotna podle testu nejsem, antikoncepci beru.
Myslite si, ze se mam dat jen do klidu, lehnout, najist se a odpocivat a popr. zajit k MUDrovi v pondeli, anebo uz je to na pohotovost? Jak jde o me tak nepoznam, kdy je to vazne a kdy ne, jak jsem byla tehotna , tak jsem kvuli mimcu silela porad :mrgreen: .
Dekuji za rady predem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
229
24.2.12 20:26

Ahoj, moc neporadím, ale co si zkusit na pohotovost zavolat? Jestli máš přijet nebo to nechat na pondělí? :nevim: Ale jinak bych asi pro jistotu jela, je to přece jen dost vysoká tlak… Držím palce, ať jsi OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
24.2.12 20:29

Přeměřila bych ještě jednou, aby to bylo po cca 10 min sezení (ne po lítání po bytě) a pokud by bylo pořád tolik, šla bych asi radši na pohotovost, aby dali něco na sražení. Na mladou zdravou holku je to hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
24.2.12 20:45

Já bych přeměřila ještě 1-2× TK a pokud bude tak vysoký, jak píšeš, začala bych to řešit okamžitě :think: Vždyť ti musí být strašně zle :? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
24.2.12 21:55

Premerila jsme 3× , jeli na pohotovost , premerili me 2× ( Stale 180/115) . V systemu je , ze mam Hypertenzi a vite, co mi rekla MUDr? Ze mi muze dat prasek na uklidneni :lol: . A jeste mi rekla, ze vypadam vyrovnane :lol: .
Zlaty cesky zdravotnictvi, vazme si toho, co mame . Podelany Holandsko :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.13 16:28

jak vysvetlit, ze nemam vysoky tlak?

Ahojky.
dnes jsem byla na prvni prohlidce v porodnici jsem 38tt a doktor mi nameril 149/99 a hned mluvil o prascich a preeklampsii. ja to mivam u vsech doktoru. a je fakt, ze z noveho prostredi a vysetrovani proste stresuji. tak mu to rikal, zmeril podruhe a zase. prijedu domu a 130/80 a za chvili 120/70. rikal, ze to stresem byt nemuze, jak mu to mam dokazat? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
15.4.13 23:52

Syndrom bileho plaste :mrgreen:.Dokazat mu to nemuzes nijak, max. vysvetlit, jak se veci maji, ukazat mu tebou namerene hodnoty doma ruzne behem dne, pro nevericiho Tomase treba jeste vzit priste svuj pristroj sebou, abyste srovnali, jestli davaji stejne hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
16.5.13 22:03

@elyzabeth b. to doktor nikdy neslysel o syndromu bileho plaste? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.13 21:04

Asi to bude vypadat jako legrace ale já mívám pravidelně vyšší tlak když mám zácpu… ale doktorovi bych to neřekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí