Pupeční kýla u dospělého

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
401
23.2.12 21:23

Pupeční kýla u dospělého

Ahoj, mám dotaz. Tchýně je velice obézní a má pupeční kýlu velikosti ananasu. Má to už více jak pět let a nic s tím nedělá. Nevíte někdo jestli je nějaké riziko prasknutí nebo tak? Máte někdo zkušenosti? Nemůžeme jí dostat k doktoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35323
23.2.12 21:26

No, prasknuti asi ne. Spis uskrinuti. Otazkou ale je, jestli je tak obezni, jestli by operace nejak pomohla, aby tam ta sitka vubec nejak drzela. Pocitam, ze nejdriv by mela aspon trochu zhubnout…ale nejsem chirurg, tak presneji nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
23.2.12 21:30

No to je problem ma tak 160 cm a tak cca kolem 150. Na váhu ji nikdo nedostane a zhubnout ji nikdo nedonuti. Má psychycké problémy a nikdo s ní nehne. Máme strach protože se to za poslední dobu hodně zhoršilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
23.2.12 21:33

ahoj, já měla tříselnou … prasknout nemá co, ale může dojít k uskřinutí, jak psala mroe a pokud je pak střevní klička, která je vyhřezlá na břišní stěnu, velká, tak uskřinutí může být dost nebezpečné - velikost ananasu si ani nedokážu představit 8o .. určitě by si to měla nechat operovat, nic jiného s tím nejde, ty síťky co se dávají, by měly držet na břišní stěně, takže obezita by snad neměla být problém (soudím dle starší paní, co se mnou byla na operaci, dělali jí břišní kýou a hubená tedy nebyla), jinak tahle operace není nic složitého, je to za chviličku hotové a za pár dní jsi fit, takže nic hrozného .. tchýně by si tam měla určitě zajít!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
23.2.12 22:25

No, ono to nebuda zas tak jednoduche. Pokud je tchyne takhle tlusta, tak s vsadim, ze ma problemy se srdcem apod… Takze je otazka, jestli ji operaci doporuci… ale zkusit by to mela, ta kyla je dost velka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
23.2.12 22:28
mroe píše:
No, ono to nebuda zas tak jednoduche. Pokud je tchyne takhle tlusta, tak s vsadim, ze ma problemy se srdcem apod… Takze je otazka, jestli ji operaci doporuci… ale zkusit by to mela, ta kyla je dost velka.

to máš asi pravdu, ale zase na kýlu opravdu není nutná dlouhá narkoza :think: .. každopádně by měla navštívit lékaře a ten jí řekne co a jak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
23.2.12 22:50

Já jsem teda štíhlá, ale s pupeční kýlou jsem chodila přes dva roky, až se mi uskřinula a to jsem teda myslela, že vypustím duši :( Moje babička pupeční kýlu taky měla, má skoro stejné míry jako tvoje tchýně a v pohodě jí ji operovali. Pochybuju, že by s ní šla dobrovolně, spíš se jí taky uskřinula a na operaci už hold musela, protože ta bolest se fakt nedá vydržet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
23.2.12 23:00

Ahoj,měla by si s tou kýlou dojít.Máme ted čerstvou zkušenost.Manžel před týdnem podstoupil operaci a taky není žádný hubenour :) .Operace trvá asi hodinu a pak klidový režim a hlavně nic těžkého nezvedat a podobně a měsíc nosit stahovací pás.Manžel bude muset být minimálně 6 týdnů doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
24.2.12 06:44

No hlavne by se mela co nejdrive vypravit k doktorovi… nebot je to o tom, ze muze se kyla uskripnout, muj manzel operaci pupenecnikove kyly absoloval dvakrat, nebot prvni operace se nepovedla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
26.4.12 09:10

Zdravím mám dotaz, byl jste někdo na klasické operaci pupeční kýly? přítel je měsíc po operaci a teď ho začal pupík bolet při zmáčknutí a občas i jen tak přes den, je to normální? může to po měsíc po operaci bolet když to doteď nebolelo? musí k doktorovi?

• Citovat
  • Upravit
10639
5.6.12 11:15

@Michaelakkk Muzu se zeptat,jake jsou priznaky kyly? Maly ma pupecnikovou,pupicek malinko vylezly,ale pomalinku se mu ztraci..Ale jak vypada u dospelyho? Ja mam nad pupkem bouli,kdyz ji zmacknu,tak takovy pocit,jak kdyby se tam neco prelivalo… :nevim: Jak to vypadalo u pritele?diky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
5.6.12 11:49
@kkaattkkaa píše:
@Michaelakkk Muzu se zeptat,jake jsou priznaky kyly? Maly ma pupecnikovou,pupicek malinko vylezly,ale pomalinku se mu ztraci..Ale jak vypada u dospelyho? Ja mam nad pupkem bouli,kdyz ji zmacknu,tak takovy pocit,jak kdyby se tam neco prelivalo… :nevim: Jak to vypadalo u pritele?diky :mavam:

No měl u pupíku v pupíku prostě kolem pupíku bouli, která se dala zatlačit dovnitř, ale vylézala, takže se jakoby přelívala jak píšeš. v poslední době ho to i už hodně bolelo tak šel na odstranění stačí když si zajdeš k obvodní doktorce a ta ti poví jestli to je nebo není kýla :-) čím dřív se pak jde na operaci tím lepší je rekonvalescence… :)

• Citovat
  • Upravit
10639
5.6.12 12:24

@Michaelakkk diky,no me to obcas poboliva,ale da se to snest.Pry se po porodu kyla muze delat..tak zajdu k dr.a uvidim,dekuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
5.6.12 12:31

Tak to si myslím, že tam tu kýlu máš na 100%, tak jdi co nejdřív přítel to odkládal 5 let a měl prý skoro na mále…

• Citovat
  • Upravit
10639
5.6.12 12:38

ty brdo..pujdu.Jsem si doted rikala,ze pockam,jak se to vyvine.. :? aspon budu mit jistotu..dekuju moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí