Pupeční kýla u dospělého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Michaelakkk
5.6.12 12:41
@kkaattkkaa píše:
ty brdo..pujdu.Jsem si doted rikala,ze pockam,jak se to vyvine.. :? aspon budu mit jistotu..dekuju moc :)

za málo :) a operace také není nic hroznýho chlapi to moc dramatizují přítel byl v nemocnici 2dny třetí šel domů a necelý týden odpočíval , ale normálně chodil a funoval jen všeho s mírou a nic nezvedat min. 3týdny…

• Citovat
  • Upravit
10639
5.6.12 12:45

nj,oni umiraj,kdyz maji jen rymu… :mrgreen: s tim nic nezvedanim by byl u me problem,10 mesicni prcek skoro 12kg vazici..pokud by jinak neslo,tak se bude muset zapojit babicka…Nejprve uvidim,jak doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
5.6.12 12:50

ahoj holky diskuzy jsem nečetla ale jestli máte kýlu běžte to řešit, můj tatka 54 byl ted na jaře na operaci, předtím se rok trápil než se rozhodl ,jak šel na velkou tak mu vylezala, když se víc najedl tak taky… a to není obézní po operaci šel 3 den domů až se divil že tak brzy… vše v pořádku a ted se cítí super tak držím palce a pro zakladatelku- jak se psalo v 1 příspěvku hrozí uskřinutí, tchyně by musela okamžitě na sál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
5.6.12 12:55

@KRML diky,taky si myslim,ze nejak obezni nejsem..asi to mam z toho vecneho tahani nakupu a malyho do 4patra bez vytahu..budu resit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Many4
20.9.12 10:56

pupeční kýla

Tak já šla včera po roce na gyndu na kontrolu a paní doktorka mi řekla, víte, že máte pupeční kýlu? Jsem na ní čučela, ať si prý pro jistotu zajdu na chirurgii, mám rok po druhým porodě a myslela jsem si, že mám pořád tak škaredý pupík srkz to bříško, že až nebudu mít žádný, že to zmizne a ono je to kýla, tak jsem šla na chiru a bylo mi řečeno, že na operaci se nemusí, pokud se nebude zvětšovat, bolet,.. že někteří s ní žijí celý život, že jsem prý hubená a pokud budu posilovat břišní svaly tak i to prý může pomoct, aby se nezvětšovala… ale je to prý na mě, že třeba i z estetických důvodů… no pořád přemýšlím a od včera čtu a hledám další a další diskuze, někde jsem četla, že by se mělo jít v každým případě…no přemýšlím, že ještě navštívím jiného doktora a uvidím, co ten mi řekne…

• Citovat
  • Upravit
3
13.5.13 15:55

Pupeční kýla - dospělý

Ahoj holky, také mám pupeční kýlu. Ani jsem to netušila a před druhým těho jsem se ptala gynekologa, jestli pozná kýlu… poslal mě na kontrolu a doktor mi potvrdil, že to kýla je. Operace a pobyt v nemocnici prý zabere 2 dny. Horší je, že pak je třeba půl roku neotěhotnět a nic moc nezvedat. To by prý hrozila recidiva. Takže jsem to odložila a nevím kdy mě to dožene. Při druhém těho mě kýla nijak neomezovala a jen pro info, obě děti šli císařem.
Nevíte, může se jít na operaci pokud chci i nadále kojit? Mám 3měs. synka.
 Julie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65246
13.5.13 15:58

Jak se to vlasně pozná? Mně taky řekl doktor při vstupní prohlídce jen tak mezi řečí, že ji mám, ale já na sobě nepozoruju nic divného a nikde jsem to zatím neřešila. Na gyndě jsem mezi tím byla taky a nic neříkali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.5.13 16:03

Vůbec se mi nevrátil pupík do původního stavu a tak jakoby se mi vyvalil. Stále jsem si říkala, chce to čas, ale jak je vidět - bylo to něco jiného. Hlavně mě nic netahá, nebolí, prostě nic, jen je to ošklivé a velké :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Many4
8.9.13 10:29

pupeční kýla

Tak já už mám domluvenou operaci, jdu 30.9 tak pak napíšu jak to proběhlo… mám teda strach z uspání :-( snad bude vše v poho :roll: jinak mě taky nic nebolí, jen když mě doktor promačkával, tak to bylo nepříjemný, takový tahnutí, jinak vůbec, ale doporučuje operaci, tak jdu, ať to mám zasebou

• Citovat
  • Upravit
Many4
8.9.13 10:34

článek o pupeční kýle

• Citovat
  • Upravit
966
11.9.13 16:20
@Many4 píše:
Tak já už mám domluvenou operaci, jdu 30.9 tak pak napíšu jak to proběhlo… mám teda strach z uspání :-( snad bude vše v poho :roll: jinak mě taky nic nebolí, jen když mě doktor promačkával, tak to bylo nepříjemný, takový tahnutí, jinak vůbec, ale doporučuje operaci, tak jdu, ať to mám zasebou

Zdravím…mám dotaz, jak jste na kýlu přišla? Já totiž asi týden pociťuju bolest v pupíku, když si na něj zatlačím, skoro mi vždycky vyhrknou slzy, jak to bolí, taky mi jde nahmatat něco tvrdého. Když se předkloním, je to jakobych tam měla něco zapíchnutého. Byla jsem zatím jen u obvoďáka, ten řekl, že to na kýlu vypadá, ale že mám počkat, jestli to přejde, jestli to prý nemám jen namožené (snažím se teď posilovat břicho a cvičím na balonu), ale teda namožené břicho od posilování bolí jinak, tak nevím, jestli čekat nebo jít včas na chirurg. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Many4
12.9.13 08:19

Dobrý den, no na určo být váma tak na tu chirurgii jdu hned, protože když to bolí, tak to není prý dobrý. Já vůbec nevěděla, že mám kýlu, mám po dvou porodech a myslela jsem si, že mám pořád takový škaredý pupík vystrčený asi tím, že mám ještě trošku špek :-D a po roce na prohlídce na gindě mi paní doktorka říkala, když mě prohlížela, víte že máte kýlu? Jsem na ní čučela a řekla ať jdu hned na chirurgii, aby to viděl doktor, tak být váma, tak nečekám, mě vůbec nebolí, ale četla jsem i dost diskuzí… a sranda to není a jeden doktor mi tvrdil, že stím můžu žít celý život a že když budu posilovat, tak třeba neporoste… a ten druhý hned, že to chce operaci,… a neptala jsem se, ale někde jsem četla, že posilovat se na to nemá :-/

• Citovat
  • Upravit
Many4
12.9.13 08:22
@Ale85 píše:
Zdravím…mám dotaz, jak jste na kýlu přišla? Já totiž asi týden pociťuju bolest v pupíku, když si na něj zatlačím, skoro mi vždycky vyhrknou slzy, jak to bolí, taky mi jde nahmatat něco tvrdého. Když se předkloním, je to jakobych tam měla něco zapíchnutého. Byla jsem zatím jen u obvoďáka, ten řekl, že to na kýlu vypadá, ale že mám počkat, jestli to přejde, jestli to prý nemám jen namožené (snažím se teď posilovat břicho a cvičím na balonu), ale teda namožené břicho od posilování bolí jinak, tak nevím, jestli čekat nebo jít včas na chirurg. :?

jinak přečtěte si i ten odkaz, co jsem sem dala :-) a raději rychle na chiru, držím pěsti a pak písněte

• Citovat
  • Upravit
966
12.9.13 08:34
@Many4 píše:
Dobrý den, no na určo být váma tak na tu chirurgii jdu hned, protože když to bolí, tak to není prý dobrý. Já vůbec nevěděla, že mám kýlu, mám po dvou porodech a myslela jsem si, že mám pořád takový škaredý pupík vystrčený asi tím, že mám ještě trošku špek :-D a po roce na prohlídce na gindě mi paní doktorka říkala, když mě prohlížela, víte že máte kýlu? Jsem na ní čučela a řekla ať jdu hned na chirurgii, aby to viděl doktor, tak být váma, tak nečekám, mě vůbec nebolí, ale četla jsem i dost diskuzí… a sranda to není a jeden doktor mi tvrdil, že stím můžu žít celý život a že když budu posilovat, tak třeba neporoste… a ten druhý hned, že to chce operaci,… a neptala jsem se, ale někde jsem četla, že posilovat se na to nemá :-/

Díky za odpověď, taky čtu pokaždé něco jiného…navíc po tom, co mi včera řekl doktor, tak nevím. Asi to nechám přes víkend a pak se uvidí. Ať nejsem někde za hysterku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Many4
12.9.13 13:08
@Ale85 píše:
Díky za odpověď, taky čtu pokaždé něco jiného…navíc po tom, co mi včera řekl doktor, tak nevím. Asi to nechám přes víkend a pak se uvidí. Ať nejsem někde za hysterku :roll:

to byste určo nebyla a gor, když vás to bolí, no je to na vás a vždy je lepší jít než něco propásnout…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex