Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, s tímto lékem zkušenost nemám, ale dám ti sem jídelníček po kterén jsem už hodně zhubla, myslím, že tam je optimální množství tuku
Rámcový jídelníček pro dietu na 5040kj/1200kcal
Snídaně 7:00
225ml mléka do kávy,kakaa,čaje
+
60g chleba nebo
40g knackebrotu
50g dalamánku
35g corn flakes
+
Bílkovinná potravina:
50g tav. netučného sýra nebo
30g tav sýra Apetito
40g krájeného eidamu 30%
100g měkkého tvarohu s pažitkou
60g šunky
150ml bílého jogurtu + 10g S
150g jogurtu Jogobella light + 13,2g S
Svačina 10:00
100–150g ovoce nebo
200g zeleniny
Oběd 13:00
Libové maso – váha uvedena za syrova
90g hovězího (vepřového) masa nebo
200g rybího filé
140g kapra
150g kuřecích (krůtích) prsou
120g sojového tofu
+
5g oleje
5g mouky
+
100g brambor nebo
100g vařených těstovin
35g rýže za syrova
130g bramborové kaše
100g vařených luštěnin cca 35g syrových
40g chleba
+
200–250 g zeleniny nebo
170g ovoce
Svačina 2 16:00
150–200g zeleniny nebo
100–150g ovoce
Večeře 19:00
Libové maso (jako oběd) nebo
90g Lučiny linie
50g Lučiny
55g krájeného eidamu 30%
145g měkkého tvarohu
55g hermelínu
40g nivy
75g tav. netučného sýra
40g tav. sýra Apetito
90g šunky
75g šunkového salámu
85g drůbežích párků
80g zavináčů
75g tuňáka ve vlastní štávě
+
5g oleje
5g mouky
+
110g brambor (nebo záměna jako na oběd)
+
200–250g zeleniny
Možnost druhé večeře když jdeš pozdě spát
ve 21:00 to znamená, že nejdříve můžete jít spát ve 24:00
100–150g ovocenebo
150–200g zeleniny
Paní na www.kgdolu.estranky.cz mi pomohla sestavit jídelníček a dá spoustu rad k dobru.
Xenical je „jen“ silnější verze Alli. Co se týče toho po…
to je podle mě individuální a chce to vyzkoušet (jogurt z mléka si myslím neudělá nic, jogurt ze smetany už možná jo - ale ten předpokládám zas při hubnutí nejíte), já třeba můžu vypít smetanu z ustátého kravského mléka (přímo od krávy) a neudělá to se mnou nic, zatímco kámošce z města stačila jen decka kravského mlíka a účinek tuku se projevil ![]()
Já ho brala před lety a ač jsem držela fakt přísnou dietu, ovlivní to vstřebávání, takže prostě průjem byl neustále, asi jako když má malé dítě takový ten žlutozelený po UM. Upřímně mi ale nijak nepomohl. Vím, že kamarádce ano, ale to proto, že jedla min. tuku a sakra si rozmyslela, co si vezme nebo nevezme, jestli jí to za to stojí. Já tím, že jsem měla fakt přísnou dietu a byla na ni zvyklá, tak žádný výsledek se nedostavil. ![]()
tak budeš po tom mít tukovou stolici - ale laicky, je to pro ty obézní, kteří s enedokážou ovládnout a dál žerou tučný věci. Pokud budeš dodržovat dietní jídelníček do 5000kj denně nemusíš se cpát žádnými léky, protože příjem tuků je naprosto minimální.
Bylas u obezitoložky? Vezme ti krev, zjistí jak jsi na tom zdravotně, EKG, apod.
Zajdi si tam, alespoň budeš vědět jak na tom jsi.
A co vřele doporučuju, dostala jsem to od své obezitoložky, je příručka Stobu - Taliřky - koupíš v lékárně za 40kč a to je bomba, díky tomu pochopíš vše, naprosto vše co děláš špatně a jak to změníš. Já shodila za necelé dva měsíce 17kg a ještě mě 40kg čeká. A vůbec nemám žádný stres, naopak, paráda. Cítím se príma. Když mám chuť na sladký, mám tyčinky Guareta nebo z DM - smí se půlka jako jeden talířek. A paráda.
Na tyhle léky se vyprdni.
ad jídelníček nahoře - jj je to tak. Ale já doporučuju, stejně jako jsem se do toho dala já, změnit styl vaření, nakupování, všeho. Trochu jsem se zadívala na složení potravin, a přestala jsem kupovat srač*y. Žádné taveňáky, jen tvarohy (ochucené - Svačinka, Globus - oba vynikající). Šunku jen extra masovou, sýr jen 20%
(eidam je hnusnej, ale třeba Borýna chutná božsky, Madeiland fitness má dokonce jen 10%). Pečivo jen žitné, max pšenično žitné, ale úžasné - tmavé, semínkové, drahé - protože sním max 2× 40gr. plátek denně. Jogurty - já preferuji acidofilní mlíka - mám ráda ovocné i bílé, hollandia bílá, a miluju tvarohy Fitness od Madety - vynikající je kokos-ananas(i si ho mrazím a večer škrábu jako zmrzlinku). Prostě to jde a jde to v pohodě, jen se do toho zažrat. A to se ještě pořádně nehýbu, zatím jen víc chodím.
děkuju moc za rady a tipy, ujistily jste mne v mém tušení, nebudu to brát a víc
se zaměřím na tu stravu, hubnu zatím 8 měsíců a sundala jsem zatím 13kg, mému Dr. obezitologovi se to zdá málo a pomalu a předepsal mi ty léky a dokonce řekl, že pokud se to nezlepší, budeme uvažovat o operativním řešení, popravdě řečeno, tímto mě už dost šokoval, mám 108kg a myslím, že na bandáž to ještě není, a že s trochou trpělivosti se to dá opravdu zvládnout, dali to jiní, dám to i já ![]()
MOC DĚKUJU, MÁM BOHUŽEL TAKY PROBLÉM S OBEZITOU, VYZKOUŠÍM TOTO CO JSI VYPSALA
Lastkecka píše:
Ahojky, s tímto lékem zkušenost nemám, ale dám ti sem jídelníček po kterén jsem už hodně zhubla, myslím, že tam je optimální množství tukuRámcový jídelníček pro dietu na 5040kj/1200kcal
Snídaně 7:00225ml mléka do kávy,kakaa,čaje
+
60g chleba nebo
40g knackebrotu
50g dalamánku
35g corn flakes+
Bílkovinná potravina:
50g tav. netučného sýra nebo
30g tav sýra Apetito
40g krájeného eidamu 30%
100g měkkého tvarohu s pažitkou
60g šunky
150ml bílého jogurtu + 10g S
150g jogurtu Jogobella light + 13,2g S
Svačina 10:00100–150g ovoce nebo
200g zeleniny
Oběd 13:00Libové maso – váha uvedena za syrova
90g hovězího (vepřového) masa nebo
200g rybího filé
140g kapra
150g kuřecích (krůtích) prsou
120g sojového tofu+
5g oleje
5g mouky+
100g brambor nebo
100g vařených těstovin
35g rýže za syrova
130g bramborové kaše
100g vařených luštěnin cca 35g syrových
40g chleba+
200–250 g zeleniny nebo
170g ovoce
Svačina 2 16:00150–200g zeleniny nebo
100–150g ovoce
Večeře 19:00Libové maso (jako oběd) nebo
90g Lučiny linie
50g Lučiny
55g krájeného eidamu 30%
145g měkkého tvarohu
55g hermelínu
40g nivy
75g tav. netučného sýra
40g tav. sýra Apetito
90g šunky
75g šunkového salámu
85g drůbežích párků
80g zavináčů
75g tuňáka ve vlastní štávě+
5g oleje
5g mouky+
110g brambor (nebo záměna jako na oběd)
+
200–250g zeleniny
Možnost druhé večeře když jdeš pozdě spátve 21:00 to znamená, že nejdříve můžete jít spát ve 24:00
100–150g ovocenebo
150–200g zeleniny
si děláš srandu, 108kg je slušná váha, to sundáš. ale je fakt že hubneš málo, musíš dělat velké dietní chyby, jinak bys šla to 0,5-1kg týdně. Zkus ty talířky.
Je lepší si první dny vzít dovolenou, a jestli děláte v kanceláři nebo někde kde můžete kdykoliv na záchod, tak si radši vemte rezervníkalhotky a voňavku ![]()
lék je v podstatě spolu s Adipexem jediné, co funguje. (mladší sestra Adipexu je Meridia - nicméně z obou těchto léků mají doktoři strach předepisovat to). Xenical funguje relativně OK, pokud nemáte nic se žaludkem. Musíte se kontrolovat a jíst méně tučná jídla. Méně tučná neznamená že spořádáte půlku kachny na špeku s osmi knedlíkama a navrch si nedáte čabajku, buřta a smetanovej dort. Je potřeba jíst něco normálního, i s tukem (tuk je skoro ve všem) i v rohlíku..atd. Cokoliv sníte, tak to rozloží jídlo tak že podstatná část tuku se od jídla odloučí a to vy…
začne to účinkovat až tak za dva až tři dny. Jelikož přijímáte minimum či žádný tuk, tělo ho začne čerpat z vašich zásob. Smějí se sníst 3 denně - jí se to nejlépe s jídlem (to má největší účinnost). Pokud ho máte doma, pak musíte spěchat, abyste to stihla do hodiny. Pokud si dáte zeleninu uvařenou v páře, tak to vynechte, protože tam není žádný tuk (pokud na másle, pak ano). Je dobré sníst prostě tři jídla za den, s tímto lékem, a pak mezi tím si dát něco jako vařenou mrkev, strouhané zelí nebo zkrátka něco s opravdu minimem tuku. Doporučuji třeba péct si v pekárně vlastní chleba, protože máte záruku, že je bez tuku.
držím palce. máte dobrou doktorku.
jinak nečtěte negaivní diskuse - problémy s tím mají zpravidla padesátikilové anorektičky, které si to seženou někde načerno, užívají to bez kontroly doktora a myslí si že jsou tlusté. Pokud jste při těle, nemáte co ztratit, maximálně kila. Přeji hodně úspěchů… narozdíl od Adipexu a Meridie se při tomto dá dodržovat pět jídel denně. (ty jmenované dva jsou založeny na tom, že vašemu mozku pošlou informaci, že nemáte hlad ale bohužel po osmi hodinách byste pak snědla i ledničku.) Jinak tip - až vám přestanou xenical předepisovat, sežente si volné Ali - má poloviční účinnost ale naprosto stejné složení (jen boužel asi pětinásobnou cenu. Nicméně ho aspon seženete.
Vy tu píšete, že zhubnout 13kg za 8měsíců je málo, ale dovolím si oponovat. Ideální redukce váhy, aby nenásledoval známý jojoefekt, je 1-2kg měsíčně. Sice to jde pomalu ale jistě. Zhubnout 20kg za 2 měsíce je víc vidět, ale nemá to trvání a navíc - umíte si představit, co to udělá s vašim tělem?
Ahojky dle toho co jsi tady psala pokud to půjde tak dál je to super a upřímně by jsi asi měla vyměnit dietologa jdeš dolů dobře a při váze 102kg doporučovat bandáž žaludku?!?!?! Sport režim v jídle a disciplína a ono to půjde samo…Aja
Holky, kamarádka bere už 5 dní xenical a ještě nebyla na záchodě. Než ho začala brát, tak chodila každý den pravidelně a teď vůbec nic. Je to normální? Říká, že jí normálně.
Ahoj tak já ho mám od včerejška a hned dnes ráno mě to docela prohnalo.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli některá neznáte nebo jste užívala tento lék, jsem hodně obézní a řeším to již s lékařem, ten mi předepsal tento lék, ale po přečtení informací na netu jsem z toho docela nesvá, (samozřejmě držím dietu a snažím se cvičit), ale bohužel není nikde řečeno kolik tuků mohu sníst, aniž by se to obešlo bez následného průjmu, mám strach, abych se nepo.. i po bílém jogurtu, děkuji za rady.