Dráždivý kašel, alergie?

505
21.2.12 18:12

Dráždivý kašel, alergie?

Ahoj, nedávno mně trápil dráždivý kašel občas zvykašlaváním hlenů, během dne kašel ustál, k večeru až do rána jsem překašlala tak, že pořádně nešlo spát. Bylo mi řečeno, že je to alergického původu z důvodu inverze a mrazu. Dithiaden nezabíral, pomohl mi až Xyzal a na plicním dali Turbhaler. Po třech týdnech se kašel vrátil zpět. Celou tu dobu Xyzal beru, tak teď nevím, co jiného si vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1064
21.2.12 20:07

muj kamarad uz leta kasle jakmile prijde zima, ale neresi to. nicmene, muj syn je alergik a tuhle mel taky desne drazdivy kasel az jsme skoncili na antibiotikach. on taky bere pravidelne Xyzal a jeste k tomu dycha Ecobec. doktorka nam poradila dychat jeste Ecosal, ktery je na akutni stavy. ale oba tyto propravky jsme dostali na alergologii, takze mozna konzultovat tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
21.2.12 20:10

Jituš, a na co je tvůj syn alergický? Právě jsem na alergologii objednaná, ale až na úterý, nevím jestli s tím tak dlouho vydržím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
21.2.12 20:11

Neřešit to nejde, kašlu tak, až je mi na zvracení a bolí už pak z toho i břicho. Nikdy jsem něčím takovým netrpěla, kašle nemívala, nechápu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
21.2.12 20:12

Asi jse udělala chybu v tom, že jsem ten Turbhaler nevdechovala dál i když už mi bylo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
21.2.12 20:17

je mi jasny, ze to nejde neresit. ja tomu kamaradovi taky nadavam :lol: Syn je alergicky hlavne na pyly, ale ted jak to mel nevim z ceho. nez nam alergii diagnostikovaly, tak mel dvakrat dlouhodobe kasel a to jednou v lete a pak i v zime, proto jsme byli doporuceny tam.

zkus jestli mas na noc protazin a na zklidneni treba jeste fenistil. ten se da volne koupit. a kdyby sis zavolala na alergologii, ze to je akutni, tak by te nevzali???

Příspěvek upraven 21.02.12 v 20:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
21.2.12 20:18

atak jestli mas jeste tne Turbhaler, tak si ho nasad a treba se ti to zklidni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
21.2.12 20:27

Mně zjistili před třemi lety alergie na roztoče, topoly, písně a psy a to jen proto, že jsem potřebovala hlavně imunologické vyšetření, takže tam nejít, tak ani o tom nevím. Před měsícem mi byla zjištěna alergie na mléko, na lepek ještě čekám a pak se přidal ten kašel a na plicním mi řekl, že to je alergického typu. Prostě alergie za alergii, a to vše se rozjelo po dvou porodech, nechápu, do té doby jsem byla zdravá. Horší je, že i roční syn má na něco alegii, dva měsíce v kuse kašlal, až mu dala doktorka Aerius, se to zlepšilo a teď zas mírně pokašlává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
21.2.12 20:30

aůergie jsou naprd. taky jsem alergik. synovi se to rozjelo kolem dvou let a ve trech uz musi inhalovat. nastesti to nejslabsi. ale musim rict, ze mu to vyrazne pomohlo.
tak drzim palce at se to vyresi. mas toho opravdu hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tenezmik
21.2.12 21:30

Ahojky,mé tři děti-12,6 a 2- jsou také alergici a dva starší i astmatici. Prošli jsme si hodně,ale pěju chválu na MuDr.Žiakovou z Ostravy Fifejdy,ta mi děti stabilizovala vdechováním sprejů a Aeriusem. Nejstarší dýchá Miflonid,prostřední Budiair a berou Xyzal nebo Zodac,nejmladší je zatím jen na Zodacu kapkách a v březnu jdeme na testy. Hodně mi pomohlo,když jsem dětem nasadila CEMEM vitamíny a PREVENTAN,nejmladšímu místo preventanu IMUNOGLUKAN v sirupu. Je to sice delší doba než se to nějak projeví,ale nemocnost se opravdu snížila až o polovinu. Při kašli dávám Stoptusin sirup-pomůže hlavně na noc při dusivém vlhkém kašli a přes den ACC sirup. Paráda.Na velký kašel máme ještě přidaný Ventolin,ale ten je na předpis.Hlavně chci napsat jedno varování-před pár lety jsem dávala při onemocnění sirupy Nurofen nabo Ibalgin proti horečce a bolesti a obě z těchto sirupů dostali těžkou bronchitidu ,že jsme skončili v nemocnici.Až později jsem se dočetla,že děti s astmatem nebo ty které na něj mají „náběh“ mohou při jejich užívání bronchitidu dostat. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
359
25.2.12 18:39

zkus zajít na orl,tam mě hodně pomohli.trpím na rýmy a záchvaty kašle,chodím na imunologii-kde si se mnou již nevědí rady.
loni jsem měla 3 mesíce v kuse kašel,hruza.pak jsem začala chrapět a špatně slyšet,to mě donutilo jít na orl.
a svete div se,moc hodná paní doktorka mi řekla,že mi teče zadní rýma-rýmu jsem ani nemela a ta způsobuje chrapot,kašel i ty uši..dostala jsem Zodac,AwAMYS a dost mi to pomohlo.ještě si používám symbicord,ale ten samotný mi moc nepomohl.
jinak xyzal na mě moc nezabírá,jen se mi po něm chce spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
25.2.12 18:40

zkus zajít na orl,tam mě hodně pomohli.trpím na rýmy a záchvaty kašle,chodím na imunologii-kde si se mnou již nevědí rady.
loni jsem měla 3 mesíce v kuse kašel,hruza.pak jsem začala chrapět a špatně slyšet,to mě donutilo jít na orl.
a svete div se,moc hodná paní doktorka mi řekla,že mi teče zadní rýma-rýmu jsem ani nemela a ta způsobuje chrapot,kašel i ty uši..dostala jsem Zodac,AwAMYS a dost mi to pomohlo.ještě si používám symbicord,ale ten samotný mi moc nepomohl.
jinak xyzal na mě moc nezabírá,jen se mi po něm chce spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
25.2.12 18:41

taky mi lékařka řekla,že příčina je,že nemrzne-vlastně celou zimu nemrzlo ,až nedávno.takže jsou venku plísně,inverze a jak lidi topí komínem,takže to vše člověku vadí.
takže nejlépe se odstěhovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
25.2.12 20:45

Holky, tak jsem volala na alergologii a vzali mně dřív a sestřička poradila si brát dva Xyzaly za den, tak to pomohlo, ale ospalá jsem byla totálně. Tak jsem dostala na alergii Alerid, mám brát jeden ráno, jsem ospalá i z něho, akorát mně večer už zase začíná svědit v krku a dráždit, tak mi vrtá hlavou, proč ho mám brát ráno. Asi tam zavolám, jelikož mně ten kašel dráždí večer. A ještě mi předepsala další symbicort, nebo jak se to jmenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
26.2.12 10:44

mě doktorka napsala Zodac 1 ráno,1 večer první týden ,následující týden stačí 1 denně.+ mám symbicord foukadlo.
po xyzalu jsem teda taky spala,tak ho neberu.
Zodac bych řekla,že je lepší.jo a ještě se futruju preventanem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí