Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nedávno mně trápil dráždivý kašel občas zvykašlaváním hlenů, během dne kašel ustál, k večeru až do rána jsem překašlala tak, že pořádně nešlo spát. Bylo mi řečeno, že je to alergického původu z důvodu inverze a mrazu. Dithiaden nezabíral, pomohl mi až Xyzal a na plicním dali Turbhaler. Po třech týdnech se kašel vrátil zpět. Celou tu dobu Xyzal beru, tak teď nevím, co jiného si vzít.
muj kamarad uz leta kasle jakmile prijde zima, ale neresi to. nicmene, muj syn je alergik a tuhle mel taky desne drazdivy kasel az jsme skoncili na antibiotikach. on taky bere pravidelne Xyzal a jeste k tomu dycha Ecobec. doktorka nam poradila dychat jeste Ecosal, ktery je na akutni stavy. ale oba tyto propravky jsme dostali na alergologii, takze mozna konzultovat tam
Jituš, a na co je tvůj syn alergický? Právě jsem na alergologii objednaná, ale až na úterý, nevím jestli s tím tak dlouho vydržím.
Neřešit to nejde, kašlu tak, až je mi na zvracení a bolí už pak z toho i břicho. Nikdy jsem něčím takovým netrpěla, kašle nemívala, nechápu to.
Asi jse udělala chybu v tom, že jsem ten Turbhaler nevdechovala dál i když už mi bylo dobře.
je mi jasny, ze to nejde neresit. ja tomu kamaradovi taky nadavam
Syn je alergicky hlavne na pyly, ale ted jak to mel nevim z ceho. nez nam alergii diagnostikovaly, tak mel dvakrat dlouhodobe kasel a to jednou v lete a pak i v zime, proto jsme byli doporuceny tam.
zkus jestli mas na noc protazin a na zklidneni treba jeste fenistil. ten se da volne koupit. a kdyby sis zavolala na alergologii, ze to je akutni, tak by te nevzali???
Příspěvek upraven 21.02.12 v 20:19
atak jestli mas jeste tne Turbhaler, tak si ho nasad a treba se ti to zklidni
Mně zjistili před třemi lety alergie na roztoče, topoly, písně a psy a to jen proto, že jsem potřebovala hlavně imunologické vyšetření, takže tam nejít, tak ani o tom nevím. Před měsícem mi byla zjištěna alergie na mléko, na lepek ještě čekám a pak se přidal ten kašel a na plicním mi řekl, že to je alergického typu. Prostě alergie za alergii, a to vše se rozjelo po dvou porodech, nechápu, do té doby jsem byla zdravá. Horší je, že i roční syn má na něco alegii, dva měsíce v kuse kašlal, až mu dala doktorka Aerius, se to zlepšilo a teď zas mírně pokašlává.
aůergie jsou naprd. taky jsem alergik. synovi se to rozjelo kolem dvou let a ve trech uz musi inhalovat. nastesti to nejslabsi. ale musim rict, ze mu to vyrazne pomohlo.
tak drzim palce at se to vyresi. mas toho opravdu hodne.
Ahojky,mé tři děti-12,6 a 2- jsou také alergici a dva starší i astmatici. Prošli jsme si hodně,ale pěju chválu na MuDr.Žiakovou z Ostravy Fifejdy,ta mi děti stabilizovala vdechováním sprejů a Aeriusem. Nejstarší dýchá Miflonid,prostřední Budiair a berou Xyzal nebo Zodac,nejmladší je zatím jen na Zodacu kapkách a v březnu jdeme na testy. Hodně mi pomohlo,když jsem dětem nasadila CEMEM vitamíny a PREVENTAN,nejmladšímu místo preventanu IMUNOGLUKAN v sirupu. Je to sice delší doba než se to nějak projeví,ale nemocnost se opravdu snížila až o polovinu. Při kašli dávám Stoptusin sirup-pomůže hlavně na noc při dusivém vlhkém kašli a přes den ACC sirup. Paráda.Na velký kašel máme ještě přidaný Ventolin,ale ten je na předpis.Hlavně chci napsat jedno varování-před pár lety jsem dávala při onemocnění sirupy Nurofen nabo Ibalgin proti horečce a bolesti a obě z těchto sirupů dostali těžkou bronchitidu ,že jsme skončili v nemocnici.Až později jsem se dočetla,že děti s astmatem nebo ty které na něj mají „náběh“ mohou při jejich užívání bronchitidu dostat. Držím palce.
zkus zajít na orl,tam mě hodně pomohli.trpím na rýmy a záchvaty kašle,chodím na imunologii-kde si se mnou již nevědí rady.
loni jsem měla 3 mesíce v kuse kašel,hruza.pak jsem začala chrapět a špatně slyšet,to mě donutilo jít na orl.
a svete div se,moc hodná paní doktorka mi řekla,že mi teče zadní rýma-rýmu jsem ani nemela a ta způsobuje chrapot,kašel i ty uši..dostala jsem Zodac,AwAMYS a dost mi to pomohlo.ještě si používám symbicord,ale ten samotný mi moc nepomohl.
jinak xyzal na mě moc nezabírá,jen se mi po něm chce spát.
zkus zajít na orl,tam mě hodně pomohli.trpím na rýmy a záchvaty kašle,chodím na imunologii-kde si se mnou již nevědí rady.
loni jsem měla 3 mesíce v kuse kašel,hruza.pak jsem začala chrapět a špatně slyšet,to mě donutilo jít na orl.
a svete div se,moc hodná paní doktorka mi řekla,že mi teče zadní rýma-rýmu jsem ani nemela a ta způsobuje chrapot,kašel i ty uši..dostala jsem Zodac,AwAMYS a dost mi to pomohlo.ještě si používám symbicord,ale ten samotný mi moc nepomohl.
jinak xyzal na mě moc nezabírá,jen se mi po něm chce spát.
taky mi lékařka řekla,že příčina je,že nemrzne-vlastně celou zimu nemrzlo ,až nedávno.takže jsou venku plísně,inverze a jak lidi topí komínem,takže to vše člověku vadí.
takže nejlépe se odstěhovat. ![]()
Holky, tak jsem volala na alergologii a vzali mně dřív a sestřička poradila si brát dva Xyzaly za den, tak to pomohlo, ale ospalá jsem byla totálně. Tak jsem dostala na alergii Alerid, mám brát jeden ráno, jsem ospalá i z něho, akorát mně večer už zase začíná svědit v krku a dráždit, tak mi vrtá hlavou, proč ho mám brát ráno. Asi tam zavolám, jelikož mně ten kašel dráždí večer. A ještě mi předepsala další symbicort, nebo jak se to jmenuje.
mě doktorka napsala Zodac 1 ráno,1 večer první týden ,následující týden stačí 1 denně.+ mám symbicord foukadlo.
po xyzalu jsem teda taky spala,tak ho neberu.
Zodac bych řekla,že je lepší.jo a ještě se futruju preventanem.