Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jak to tady píšeš, sem se hned lekla, že to mám taky, bo mám s klouby docela problémy (resp. s vazy), ale koukala sem na netu, že sou k tomu i další příznaky - třeba hyperelasticita kůže a to teda fakt nemám…Tak si pročti ty další příznaky, jestli to sedí ![]()
Jinak je to správně Ehlersův-Danlosův syndrom…
Příspěvek upraven 22.02.12 v 08:34
no právě, že moc nesedí
vlastně žádné problémy s ničím nemám…na tu ortopedii jsem šla s uplně něčím jiným a on mi povídá…dejte ruce před sebe…tak jsem je dala, pak mi řekl ještě jednu věc…a díky tomuhle mi napsal že mám toto
tak jsem si toho na netu plno přečetla a nějak mi to nesedí…jako asi mám lehčí hypermobilitu, ale hned toto ![]()
Já mám taky hypermobilitu kloubů, ale třeba sem viděla obrázek a ten člověk tam má prsty an rukou ohnutý do devadesátistupňovýho úhlu ke hřbetu ruky, rovnoběžně prsty s předloktím
No i když na levé ruce teď koukám, že to udělám
Ale ty další přiružený příznaky ke mně prostě nesedí ![]()
ja mam taky hypermobilitu kloubu, proste se ohnu vic a vykloubim prsty vic nez ostatni. prej se to casem bude zlepsovat jako ze budes vic tuhnout
nic to neni, jen to nekdo proste ma
no tak to já neudělám to udělám max. na 70 stupnu, ke mě ty další příznaky taky nesedí ![]()
teď jsem ještě našla toto a převážná část na mě sedí
http://fibromyalgik.webnode.cz/…lni-syndrom/
a můžu se ještě zeptat neovlivňuje to nějak negativně těhotenství?
Bratr to měl diagnostikovaný jako malý, musel několik měsíců pravidelně cvičit. Zřejěm to zdědil po mamce.
Anonymní píše:
a můžu se ještě zeptat neovlivňuje to nějak negativně těhotenství?
No na jedné stránce sem četla, že ano…Rizikem pro ženy s Ehlers-Danlosovým syndromem je i těhotenství. Může dojít ke krvácení do dělohy, eventuálně hrozí i prasknutí dělohy zvětšené plodem.
Asi by ta diagnóza měla být fakt stoprocentní, pže potom to s sebou nese docela závažný rizika ![]()
tak mě dr. neřekl, že je to vážné…v podstatě se k tomu vůbec nevyjadřoval…ale těch EDS je několik druhů…a jeden z nich je právě ta hypermobilita kterou prý má kolem 40% populace…dalším druhem je nějaká cévní EDS ta asi v těhu nebezpečná je ![]()
ještě jsem si teda zadávala dotaz do poradny a tam mi dr. napsal, že to na těhu vliv nemá a že to v podstatě má mnoho lidí takže se obávat nemusim tak jsem šťasntná
Tak já mám hodně rozsáhlou hypermobilitu a doktoři mi řekli že se nedá nijak pomoct že to bude jen horší a horší (mj. je mi teprve 18 let a odešla jsem kvůli tomu z konzervatoře) prý jsou na to cviky ale jaké kdo ví ![]()
Ahoj,
ortoped mi taky napsal, že mám výraznou hypermobilitu. Já na něho zírala, že jak to poznal, když jsem přišla se zraněným kolenem a momentálně na mě ani nesáhl. A on na to, že to vidí, jak stojím. Pak se mě zeptal, zda nemám problém s ramenem. Vytřeštím na něho oči a říkám mu, že jsem měla pravé rameno 2× vyhozené. A on na to, že to je u hypermobility jeden z nejčastějších úrazů. Pak mi začal hýbat s prsty u ruky a palcem, který následně začal ohýbat do všech stran a hlavně dolů. No a víc nic. Říkal, že se nic neděje, že někteří lidé to mají. Akorát si dávat větší pozor, aby nedocházelo k úrazům.
Já i mé 3 děti máme ehlers - danlos. Malá od narození, u mě se projevil po posledním porodu následkem stresu. Kluk je zatím relativně v pohodě, u nejstarší holky se začal projevovat v pubertě, kolem 13. roku. Od té doby není někdy schopna ani chodit. Ta menší má neustále v sádře ruce i nohy kvůli vyhazování kloubů. Obě potřebují neustálou péči, malá je od posledního vykloubení kotníku už půl roku na berlích, ale je zajímavé, že podle doktorů je v pohodě a podle posudkového nepotřebuje ani nejmenší péči.A bolesti si vymýšlí. Co se mě týká - no koment. Před 2 měsíci jsme po 10 letech našli tady v republice tým lékařů, kteří se touto nemocí zabývají, a malá již dostoupne na špičku. Patří jim velký dik a můj souhlas s publikací a výsledky jejich léčby. Vím, že holky nevyléčí, ale ulehčí jim život s touto nemocí.
Ahoj nedávno jsem byla na ortopedii a pan doktor mi do zprávy napsal, že mám Ehler danlos syndrom - generalizovaná kloubní hypermobilita…zjistil to vlastně pouze tím, že se na mě jen kouknul a já musela udělat pár cviků toť vše. Mě by teda zajímalo jestli se to nedá zjistit i jinak tohle mi přijde málo?? A dál by mě zajímalo jestli tady vůbec někdo s tímto je? Budu ráda když se ke mě kdokoliv přidá