Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer. Zajímal by mě váš názor nebo vaše zkušenosti. Včera jsem byla v porodnici na kontrole kvůli podezření, že rodim to se nepotvrdilo, ale mela jsem vysoký tlak 140/96. Po nějaké době klesl k normálu. Doktor mě pustil domů s tím, že si mám tlak měřit a kdyby něco tak přijet. Už jsem se ale cítila dobře tak jsem neměřila. Dneska ráno u mojí doktorky v poradně tlak 146/96 s tím že pokud by se přehoupl přes 150/100 mám jet raději do porodnice. Chvílema mám 150/100 jednou i 160/100. Nejčastěji ale 140/90 což je tlak hraniční, takže asi pojedeme. Dnes jsem 39+0 a tak mě zajímá, myslíte, že je to indikace k vyvolání porodu případně k SC? Je mi jasný že si mě tam budou chtít nechat na pozorování, ale nerada bych tam ležela týden ![]()
Ahoj, nejsem doktor, ale vysoký tlak jsem měla v obou těhotenství a obě děti kvůli tomu porodila císařem, co pohyby miminka? cítíš je stejně jako doposud? můj tlak byl teda poprvé těsně před porodem 220/120 a podruhé 190/110
@Žirafa9 pohyby dneska cítím o něco min než obvykle ale cítím.. Já jsem taková hodně unavená, matoriva, motá se mi hlava
Mohla by jsi ctit jakoby tlak v očích, jakoby tě tlačily, a co tlak?
@Žirafa9 no možná takový tlak jakoby nahoře těžko říct jestli už si to nevsugerovavam
@Žirafa9 teď mam 142/90 @Frnda pojedeme určitě, chlap za chvilku dorazí domů a jedeme, mě jen zajímalo jestli by mi mohli vyvolat porod
@Michaela2495
mohly a nejspíš vyvolají, hlavně ať jste s miminkem v pořádku ![]()
@Michaela2495 Nemusí to být důvod k císaři nebo vzvolávání. Pokud nebudeš mít v moči bílkoviny, tak ti můžou dát práška na tlak a ještě počkat. Já jsem měla taky vyšší tlak, Dr. to neřešila a v porodnici mi pak předepsali Dopegyt a obě děti jsem přenášel a až potom vyvolávali.
@Michaela2495 Taky si myslím, že vyvolají jsi na konci a bylo by zbytečné riskovat komplikace spojené s vys. tlakem, no když né, tak ho srazí a aspoň tě pohlídají, máš to za pár. Tak ať to dopadne na výbornou! ![]()