Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky dneska ráno jsem byla v poradně a ve zprávě mám napsáno, že čípek mám těsně pro prst.. Vysvětlíte mi to trochu někdo? To jako pro celý prst nebo pro článek prstu? A ještě mě zajímá, minulý týden v poradně hlavička prý naléhala a dneska byl malej vysoko, to je normální, že si tam to dítě tak cestuje?
zítra začínám 40tt a už bych to ráda měla za sebou
Jestli jsem to dobře pochopila, tak těsně pro prst, znamená, že jsi otevřená na prst, ale velmi těsně, naléhající hlavička nemusí znamenat naprosto nic, nebo naopak zase dost, mě taky teď přijde, že mi tam malá cestuje neskutečně, cítím to hlavně při procházkách se starší
@Michaela2495 jako jsem laik, ale myslím že jo, jen se ktomu moc neupínej, já jsem pro prst volně už 14 dní a nic
oni si to ty děti stejně vyřídí až se jim bude chtít a tímhle začíná ten kříž snima
![]()
Ano přesně tak, jsi na prst otevřená ale prostě na těsno no..aby mimino kleslo mi v porodnici říkaly, ležet na levém boku…zkoušela jsi nějaké babské rady?
Tesne pro prst znamena, ze do cipku lze tesne zavest prst. vypovida to o propustnosti cipku a ne o delce (jinak muze byt napr. cipek pro spicku prstu, volne pro dva prsty a dale to je vetsinou branka 3 cm,6cm…atd atd az zasla branka kdy se muze tlacit.) delka cipku se hodnoti jako „pro phalang“ to znamena cipek dlouhy jako clanek prstu. nebo pro pul phalangu-pul clanku prstu,.jak se cipek zkracuje tak pak mizi a uz je valovita branka, tenka branka. nevim jestli to pisu srozumitelne ![]()
Jednou to prijde
Kamaradka byla pro 2 prsty volne od 36.tydne a prenasela. Ja byla zabetonovana jeste v 39+3 a 39+6 mala vylezla.
Taky jsem byla čtrnáct dní otevřená volně na dva prsty a malá se pak narodila 39+6 během dvou hodin ![]()
Je mi jasný že to nic neznamená bohužel
každopádně moc děkuji holky, nebylo mi to jasný ![]()
@Teresa.p píše:
Tesne pro prst znamena, ze do cipku lze tesne zavest prst. vypovida to o propustnosti cipku a ne o delce (jinak muze byt napr. cipek pro spicku prstu, volne pro dva prsty a dale to je vetsinou branka 3 cm,6cm…atd atd az zasla branka kdy se muze tlacit.) delka cipku se hodnoti jako „pro phalang“ to znamena cipek dlouhy jako clanek prstu. nebo pro pul phalangu-pul clanku prstu,.jak se cipek zkracuje tak pak mizi a uz je valovita branka, tenka branka. nevim jestli to pisu srozumitelne
Dobry den vsimla jsem si ze tomu nejak rozumite chci se jen zeptat co z toho vypliva kdyz mi dr. Rek ze mam cipek sotva pro spicku prstu dekuji za odpověď
@Babylu1 znamena to, ze do cipku lze zavest spicku prstu, ze neni pro prst prupustny zcela. predstavte si nejaky dulek napr v plasteline do ktereho se vleze pouze spicka prstu a dal uz proste prst nezavedete. u tohotonalezu napriklad nelze provest Hamiltonuv hmat, protoze se nelze dostat k vnitrni brance. pokud jste v terminu tak to znamena, ze porodni cesty nejsou pripravene k porodu. tento stav se ale
muze menit klidne behem par hodin. napriklad po styku. nevim zda je to srozumitelne…zkuste na google najit nejaky obrazek.
nebo si predstavte, ze byste chtela do delozniho cipku zavest cipek (klasicky napr pri zacpe), ale zavedete jen jen jeho zuzenou spicku a dal uz me.
Ahoj všem, také mám otázku
co si mám představit o tomto… vaginální hrdlo na dvě phalangy pro prst, hlavička volně naléhá
děkuji všem za odpověď ![]()
@Bára710 píše:Že můžeš rodit teď i za měsíc
Ahoj všem, také mám otázkuco si mám představit o tomto… vaginální hrdlo na dvě phalangy pro prst, hlavička volně naléhá
![]()
děkuji všem za odpověď