Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim rodice,
chci se zeptat, zda se nekdy nekdo setkal, ze pri rustu zoubku muze byt i vyssi CRP, zda to opravdu souvisi se zoubky? Moje mala ma teploty okolo 38 stupnu, ted se ji teda spustila i ryma, kaka vic, zdurela dasen - spicaky nahore oba rostou, ale crp 62. Jinak vse ciste. Teda nezjistili jsme bohuzel moc. Asi sitra vemu moc a pojedu na pohotovost.
To mi příjde už dost.. A nevím, u zubů jí CRP nikdy neměřila, tak nemám porovnání.
Hodnoty CRP přes 40 ukazují na bakteriální infekci a Vy máte ještě víc. To se mi k zubům moc nezdá.
Nevím, zvýšené crp k zubům mi přijde divné, z čeho by se ta hodnota vzala? Syn měl teď k jedné stoličce 2 dny horečky přes 39, ale u doktorky jsme nebyli, tak nevím, jak by mu crp vyšlo
Je to vysoke i dr se divila, ptz krom teplot ji vubec nic neni, krk cisty, usi vse v pohode. Zitra jedu na pohotovost.
Jo, radši byhc k dr jela. dr usoudila, že je to vysoký, ale že jinak jí nic není, a poslala vás domů? tu moč bych někam k dr radši zavezla na rozbor.
Nech malé odebrat moč, mohl by to být zánět ledvin, nechci strašit, ale u holčiček je to relativně časté.
Jak psala ivašot., značí to bakteriální infekci, ale mohl se jí zanítit třeba i ten zub.
Docela si divím, ze doktorka to vysoké crp neřešila nějak víc, zvlášť před víkendem. Pokud by horečky trvaly, jela bych zítra na pohotovost.
To CRP měřila dr. nebo jsi to měřila sama testem z lékárny, který se dá koupit?
To je dost vysoké a značí to bakteriální infekci. Divím se, že vás neposlala na další vyšetření nebo nenasadila ATB „naslepo“..Se zuby to určitě nesouvisí, někde v těle se něco děje.
Naše dítě u špičáků mělo horečky 40 °C od neděle, v úterý ráno mělo u pediatra CRP 107, poslal nás do nemocnice s podezřením na infekci močových cest, moč nechal nabrat, výsledek se nevěděl (dítě mělo vrozený reflux, tak to na to sváděl). Večer na urgentu moč čistá a CRP v normě, ve středu opět kontrola v nemocnci, CRP v normě, moč v pohodě a vylezly špičáky.
@danyk takze to opravdu muze byt zubem?
@Jana206 u dr v ordinaci. Nechce nasazovat atb naslepo. Kdyz krom nateklych dasnicek ji vubec nic nebylo.
@FamilyB nic jinýho na něm tenkrát nenašli. Jen to pediatrovo CRP bylo vysoké (z prstu), na urgentu bylo CRP z žíly nízké, moč čistá, ani bílý krvinky nebyly zvýšený, sedimentace v pořádku. A jak píšeš, jen boule nad špičákama, který pak prorazily.
@FamilyB jak je malé dneska? pokud má pořád horečku, rozhodně bych jela ještě na pohotovost s močí.
Tak na pohotovosti jsme byli a po vysetreni moci nam dali atb, ale moc ma cistou, jen cekame jeste na kultivaci, ale mam strach jestli nema alergii na lepek co muze vyvolat i zanet, uz od malicka kadi 5-6× denne a ted je to jeste horsi! ![]()