Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja mam teda risperdal kapky pro syna s autismem a super, zklidnil se…
@Tarjei píše:
Ja mam teda risperdal kapky pro syna s autismem a super, zklidnil se…
A zadne vedlejsi ucinky se neprojevily? Mam z toho leku trosku strach, ale na druhou stranu se strasne tesim az se zklidni.
Trochu vic ji. Ale on je hubenej. Necti uz ten pribalak
risperdal je bezva.
@Tarjei píše:
Trochu vic ji. Ale on je hubenej. Necti uz ten pribalakrisperdal je bezva.
Dobre, zahazuju ho ![]()
Za jak dlouho jste vypozorovali, ze ten Risperdal zacal pusobit? Bereme ho od patku a zatim beze zmeny ![]()
Ahoj mám chlapečka 4,5 a bereme risperdal kapky třetí měsíc. Působit začal do týdne, v první řadě spí celou noc, nebudí se děsem náměsíčností…,samozřejmě je to pořád divoch, který se musí hlídat na každém kroku a i když se snažím o pevný režim pokaždé diskutujeme proč si mýt ruce, proč čistit zuby…však to znáte. Zásadně jsem byla proti lékům, ale tohle dítě na kapičkách je mnohem štastnější a je s ním mnohem lepší spolupráce. Mám velmi dobré vztahy se školkou a i tam se jim daří občas ho zapojit do kreslení a pod.
Ahoj, dcera ma vývojovou dysfazii + tedy podezření na pas. Psychiatrická ji predepsela Risperdal kapky. S tim, ze je dcera silně negativní, podrážděna se sklony se sebepozkozovat a prostě je tak taková plactiva.
Chtěla jsem se zeptat, nepoškozují ty kapky zuby?
Omlouvam se za anonym
Monika
Dcera tyto kapky bere necelé tři měsíce a nevím o tom, že by to mělo špatný vliv na zuby, před měsícem sme byli u zubaře a vše v pořádku, dceři jsou tři roky.
Dost deti u nas v ms ma tuto medikaci. Opravdu se uklidnily, lepe se soustredi. Unaveni nebyvaji. ![]()
My to máme na spánek, malá se budí co hodinu a kolem třetí, čtvrté raní vstává, s kapkami se malinko zlepšilo, před tím se budila co 30 minut, bere 0,5 před spaním
@janoma píše:
Dost deti u nas v ms ma tuto medikaci. Opravdu se uklidnily, lepe se soustredi. Unaveni nebyvaji.
To je ale zvlastni, ze je u vas ve skolce tolik deti na risperdalu, prijde vam to v poradku? Vase skolka je zvlastne specializovana na deti s poruchami? Mohla bych se zeptat na podrobnosti, o kterou skolku nebo typ skolky se jedna? Dekuji za informaci. Anicka.
Je nekdo, komu toto nepomohlo. Mame tyden kapky a krom vetsiho jezeni neni znat rozdil.
Bereme nejmensi davku, takze dalsi lecivo k… je pravdou, ze ritalin take nepusobil jak mel. Fakt uz nevim. Jeste budu zkouset toto. Uz to maji jako zele. https://www.drmax.cz/…cich-tobolek
Dobry den, memu sesti letemu synovy bylo diagnostikovano ADHD a dostal od pani doktorky Risperdal tablety. Chci se zeptat, zda mate s timto lekem zkusenosti, jak na vase deti pusobil a byly po nem hodne unavene? Projevily se nejake zmeny napr. Nechutenstvi, podrazdenost atd.? Dekuji