Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Diskalkulie- prosím není mezi vámi maminka co má doma dítko starší 11 let s diskalkulií? potřebuji radu. díky
Doma ho nemám, ale dvě jsem učila, ptej se, třeba budu vědět.
Ja ji mam od druhe tridy a zustala mi doted
nikdy se ztoho nedostanu sem na urovni prvni tridy takze mam totalni selhani ve vsem
@martina82 A jak se to dá v životě zvládat? Já si to nedovedu představit. Nedovedu si představit, že neumím sečítat, odečítat, násobit, dělit, obyčejnou trojčlenku, spočítat procenta, obsah plochy atd. To musíš být, jak bezruká.
@Aspera Ahoj, chci se zeptat mám dceru ve 2třídě a zrovna jsem si psala s třídní učitelkou, psala mi ze si myslí, ze ma dcerka diskalkulii, ma problém s matikou, když o nic nejde a není ve stresu tak ji to celkem i jde, ale teď psali písemku a dostala za 4 nevěděla např. které číslo je před číslem 65 a za ním. Dá se s tim něco dělat nějak to trénovat atd? moc děkuji za odpověď.
@agnes0405 určitě se to dá natrénovat. Chce to jí třeba doma udělat pomocné kartičky, ať má během chvilky hromadu příkladů i s řešením a ať může zkoušet. My jsme tahle s dětma trénovali násobilku, ze začátku dyskalkulička nezvládala skoro nic, během půl roku porazila i ty nejlepší ve třídě.
@Aspera psala jsem ještě jedu zprávu pokud nevadí, jinak budu psát sem klidně díky za rady