Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky vcera jsme se byli nechat nakzit nestovicemi, a tak mne zajima kdyz se kamaradce syn zacal osejpat v nedeli jestli byl vcera jeste infekcni, abych vedela jestli je velka pravdepodobnost ze to cyhtneme? Dekuji za odpovedi
Infekcni by mel byt do zaschnuti puchyrku. Jakmile v nich uz neni tekutina, ale stroupek, tak uz infekcni neni.
Ano, byl ještě infekční (1-2 dny před výsevem a 5-7 dnů po prvním výsevu),infekční přestává být se zaschnutím posledního pupínku.
@milatka77 píše:
Ano, byl ještě infekční (1-2 dny před výsevem a 5-7 dnů po prvním výsevu),infekční přestává být se zaschnutím posledního pupínku.
Dekuji moc
@Jandulanda píše:
Infekcni by mel byt do zaschnuti puchyrku. Jakmile v nich uz neni tekutina, ale stroupek, tak uz infekcni neni.
naprosto souhlasím s těmi pupínky ale ono je to ještě trochu jinak
neštovice se přenáší vzduchem nebo přímým dotykem. Je to virové onemocnění takže se přenáší z hnisu který je v pupínku a 4-8 dní respiračními sekrety. Pamatuju si jako holka, že jsme čekaly v čekárně u doktorky a najednou se mi udělal na břiše pupínek a pak už to jelo.
@Alčák1 píše:
naprosto souhlasím s těmi pupínky ale ono je to ještě trochu jinakneštovice se přenáší vzduchem nebo přímým dotykem. Je to virové onemocnění takže se přenáší z hnisu který je v pupínku a 4-8 dní respiračními sekrety. Pamatuju si jako holky, že jsme čekaly v čekárně u doktorky a najednou se mi udělal na břiše pupínek a pak už to jelo.
No tak doufam ze to chytneme udelal jsme vcera s holkama takovej nestovic, dychanek
@michellll tak držím palce, jsem zvědavá, kdy my s malým /3roky/ chytneme neštovice
ono je lepší když si to odbudou teď. ![]()
@SarkaLo píše:
Myslím, že po osypání už to infekční není…
ale je
@Alčák1 píše:
@michellll tak držím palce, jsem zvědavá, kdy my s malým /3roky/ chytneme neštoviceono je lepší když si to odbudou teď.
Ak kdyby jsi mela zajem tak az se osypem tak se stavte ![]()