Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Zakládám poprvé diskuzi a dávám anonymně jinak bych si naflakala..
Dceři dávám Terezii místo Vigantolu na savičku lahvičky.. kapnu kapku ale někdy sjede tak dám ještě jednu.. někdy mi kaplo vicno každopádně máme savicky od MUM, takže i ta savicka dole kde je rozsirena byla mastna takže určitě nedostala všechnu tu dávku do pusinky.. ale čtu tu že na klinice měli dítě, které po dobu 3 měsíců dostávalo 3-5 kapek Vigantolu a bylo předávkované a zkrátka mělo něco s ledvinami a srdcem.. mám se bát, popřípadě nějak řešit (už budu podávat jedině na lžičku), co bych na ni měla pozorovat?
![]()
![]()
![]()
je jí 8m a pár dní..
Naopak jsem někde četla doporučení, že ideální by bylo kapat Vigantol všem dětem do 5 let v dávce 3 až 5 kapek
Jenže na to v rozpočtu nejsou peníze a musíš se kolikrát dohadovat s pediatrem, když chceš napsat po dosažení jednoho roku. Praktik taky bez důvodu nenapíše. My jsme lahvičku u všech dětí několikrát rozbili nebo ztratili na dovolené, abychom měli nějakou zásobu ![]()
Česká populace, zvlášť dětská je spíš poddavkovaná než že by něco hrozilo, ale hladina jde určit z krevních testů.
@1Pears1 no dceři Vigantol nesedl, takže kupuju Terezii právě.. Vigantol je na předpis a je to lék a Terezie je volně dostupná i třeba v DM a je to vedeno jako doplněk stravy..
Aby se v tom čert vyznal
A proč ji to nedáváš na lžičku, už druhou dceru mám kojenou a vitamíny, probiotika dostávají malou lžičkou přímo do pusinky.
Zakládám poprvé diskuzi a dávám anonymně jinak bych si naflakala..
no každopádně máme savicky od MUM, takže i ta savicka dole kde je rozsirena byla mastna takže určitě nedostala všechnu tu dávku do pusinky.. ale čtu tu že na klinice měli dítě, které po dobu 3 měsíců dostávalo 3-5 kapek Vigantolu a bylo předávkované a zkrátka mělo něco s ledvinami a srdcem.. mám se bát, popřípadě nějak řešit (už budu podávat jedině na lžičku), co bych na ni měla pozorovat?
je jí 8m a pár dní..
Dceři dávám Terezii místo Vigantolu na savičku lahvičky.. kapnu kapku ale někdy sjede tak dám ještě jednu.. někdy mi kaplo vic