Vyšší onkomarkery

25
24.2.20 20:19

Vyšší onkomarkery

Dobrý večer, už cca 2 roky krvácím mimo cyklus, vždy nějak týden- dva po ms začnu znovu krvácet, už jsem byla několikrát u gynekoložky, která tvrdila, že je vše v pořádku, naposledy jsem byla před dvěma týdny, doktorka mi odebrala onkomarkery a udělala UZ, kde nic nenašla a dále mě poslala do nemocnice přímo k primáři, kteří provedl další vyšetření..podle zprávy u ultrazvuku je vesměs vše v pořádku, pár malých retenčních cystiček.. levé ovárium bez patalogických změn a u pravého bylo psané „nediferencuji“ (chápu správně, že nebylo vidět?".. čeká mě kyretáž, kde snad zjistí příčinu. Ale den potom mi volala gynekoložka, že jsem měla zvýšené onkomarkery, marker CA125 byl v normě, ale HE4 je 84 ROMA1 20,5 Moc tomu nerozumím a ona mi to nijak zvlášt nevysvětlila.. chci se zeptat, máte s tím někdo zkušenost? A když mi tedy nenašel doktor žádné změny a nic na vaječníku neviděl..je i tak možné, že bych tam něco měla? Jsem z toho dost vystrašená a samotný zákrok mě čeká až za 14dnů. Kdyby měl nějaké podezření, tak by mi to přeci řekl, nebo napsal do zprávy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19983
24.2.20 20:24

@lucciii23 možná endometrioza. Krvácení mimo cyklus i ty onko markery by to mohlo být. Na utz nemusí být vidět nic. Rozhodne laparka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
24.2.20 20:44

@lucciii23 Jak píše lachtanice, diagnoza nemusí být rakovina, i když jsou onkomarkery zvýšené, HE4 může být zvýšený právě při endometrioze nebo cystách. Nediferencuji= nevidím. První krok je kyretáž, a když to nebude mít efekt, pravděpodobně laparoskopie, aby se podívali do břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
24.2.20 20:49

Takže kdyby tam něco bylo i tak by nemuselo vidět na utz nic? jakože nějaké podezřelé útvary či jakokouliv abnormalitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
24.2.20 20:57

@lucciii23 ne. Ja měla cysty a srusty a na utz to nikdo neviděl az pak laparka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie