Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano canesten může dovnitř, dává se ktomu přece i aplikátor ne?. Jinak doporučuji i jenamazol, doporučila mi ho doktorka v těhotenství (na kvasinky), že je účinnejsi, a přitom vhodnější. A pritom je tam stejna učinná látka myslim..ale měla pravdu, zabral
. Ta tuba vyjde rak akorat na ty tři aplikace plus namazání zvenčí, a zabralo to líp.
Když už, tak mažu večer před spanim, takže přes noc to pár hodin působí, ikdybych šla uprostřed noci čurat. Pak namažu max ráno po toaletě.
Intimky dle potřeby, ale spíš vyměním kalhotky, nebo doporučuju látkovou vložku. Míň se v tom udržuje to vlhko, jakoby se to vsákne a uschne. V té klasické vložce/ slipovce si připadám vžycky tak trochu zapocená.
Pokud máš nějakou mykózu, určitě máš i nějaké tabletky na zavádění do pochvy. Krém se, pokud není uvedeno jinak (některé se dají i s pomocí aplikátoru zavádět) na mazání. tj. když to napíšu hodně zjednodušeně, tak prostě kam se normálně prstem dostaneš, aniž bys musela přitlačit.
Standardně řeším tak, že se ráno sprchuji, namažu a jdu do světa. Kolem poledne se namažu znova a večer po posledním vyčůrání před spaním. Vložky používám celou dobu (vždycky mám léčbu kombinovanou s vkládacími tabletkami), protože nechci mít zničené kalhotky a v průběhu dne si je normálně měním, protože nechci sedět ve vlhku.
Už na to koukám, canesten krém a clotrimazol krém mají stejné složení, 10mg účinné látky clotrimazolum na 1g krému.
Jenamazol má 20mg na 1g. Proto mi to zabralo líp. ![]()
Ja si namazu i trochu krému na intimku, připadá mi, že to tak prusobi z ní lépe, nebo alespoň mi to přináší delší úlevu od svědění
Ahoj,
potřebuju si koupit něco na mykózu. Uvažuji nad Canestenem, ale jde mi z toho hlava kolem. Všude čtu, že léčba ideálně na týden. Balení Canestenu vychází na max. 6 dní, ale ok. Teď ale čtu, že ideálně tableta i mast. Tak já nevím. Našla jsem balení, kde je 1 tableta a krém by měl vydržet na 6 dní. Stačí to?
Výtok nemám (nebo mi nepřijde, že by byl nějaký jiný), ale svědění mívám.
Zdravím, nikde jsem se to pořádně nedočetla, ale je možné použít něco málo Canesten krému (upozorňuji krému, nikoli gelu ani tobolek ani nic jiného) mírně dovnitř pochvy po namazání vně? Jak to máte po použití toalety a následném utření? Utíkáte se hned sprchovat a dát si další vrstvu nebo to necháváte tak jak to je? V letáčku píšou, že se má užívat 2-3× denně. Ps: používáte také vložky po celou dobu léčby? Děkuji.