Vyšší RD a přivýdělek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vyšší RD a přivýdělek
Ahojky,
kamarádce zaměstnavatel nabídl,že by si mohla na RD přivydělat a chodit 2× týdně do práce.
Malej má 2 a 1/4 roku a hlídaly by ho babičky.
Kamarádka by potřebovala vědět jestli neomezený přivýdělek na RD platí i po zvýšení RD.A také jakou smlouvu by měla se zaměstnavatelem uzavřít,aby nějak nenaletěla.
A také jak to bude v případě,že by např. ve 4 letech syna nastoupila na další mateřskou, z čeho se jí bude počítat,jestli na to bude mít ten přivýdělek vliv.
A musí hlásit ten přivýdělek na sociálce,?
A co spol. zdanění manželů,tam to asi taky bude muset uvést.
Omlovám se za zmatenost,ale chodí mě sem „vyrušovat“ syn,tak to píšu ve spěchu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
pokud vím, tak i po zvýšení si na rodičáku můžeš vydělat neomezeně
Mám to tak i já, taky chodím 2× týdně. Já jsem uzavřela smlouvu „dohoda o pracovní činnosti“ s tím, že tu původní pořád u zaměstnavatele mám. Nikde nic hlásit nemusí. U společného zdanění je to potom tak, že dostane potvrzení, kolik si za rok vydělala a normálně ho do zdanění přizná - to není žádný problém, já jsem ho te´d tak počítala.
Jinak s počítáním nové mateřské mi bylo řečeno, že se mi bude počítat z té staré, takže doufám, že to tak platí, tam to ale ještě nemám vyzkoušeno.
nepřihlášená Orpet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky!
Přivýdělek je možný, pokud se dodrží ty časové podmínky se školkou, nebo ještě lépe, hlídá někdo z rodiny.
Ale pozor!! Zatím platí, že mateřskou spočítají z výdělku na rodičáku ( mne to aktuálně postihlo)- pokud je u stejného zaměsntavatele a není to dohoda o provedení práce. Ke změně má dojít až podle toho nového zákona o nemocenských, jehož platnost poslanci letos odložili ( otázka na jak dlouho) Pak se bude mateřská počítat podle původní mzdy.
Petit
- Citovat
- Upravit
Petit,
počkej, mě řekli, že když si dám dohodu o pracovní činnosti a tamta smlouva je zachovaná, že se mi to bude počítat z té původní. Takže to není pravda? Znamená to, že když teď otěhotním, tak to bude počítáno z dohody o provedení pracovní činnosti? To je trošku nespravedlivý, né?
Orpet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit