Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Rodila jsem s takovou váhou 3× a absolutní pohoda.
Nikdo se na mě skrze váhu špatně nepodíval a nikterak nekritizoval.
Rodilo se mi dobře, bez komplikací.
Kolegyně měla hodně nadváhu, že nabrala 4 kg, rodila přirozeně a dítko 4 kg.. A v pohodě..
moje nevl ségra to samé.. U ní Bl císař pro velikost dítěte, ne pro její váhu.. A mnohem hůř se jí to hojilo, právě kvůli nadváze.. To ano..
Záleží jak velkou máš nadváhu. Já měla. pres 100, ale mám 180 cm, císař mi nikdo ani nenabízel. Rodila jsem úplně normálně. Přibrala jsem asi 12 kg. Porodila jsem krásné za chvíli a bez poranění.
Naopak. Je lepší když budeš rodit přirozeně. Tam to dole máš stejné jako jiné.
Císař se přes tuk dělá huř (musí se víc řezat, je těžší tam udělat místo pro průchod miminka) a hlavně je tam podstatně větší riziko infekce. Jizva musí být v čištotě a to se dělá špatně když je na břiše tuk. Bude se ti zapařovat a hojit déle a hůř.
A prostě je to velká operace s riziky, jak pro tebe tak pro dítě. Omezí to tvoji budoucnost (možnost mít více dětí, prostě máš jizvu která tam je nafurt) a mimo ohrožení života a vážného ohrožení zdraví je blbost to dělat a rozhodně ti ho neudělají jenom pro tvoji váhu. A tohle všechno porodníci vědí.
Naopak. Obézní ženy mají rodit přirozeně, protože přes ten tuk se k dítěti špatně prozezava.
Mám kamarádku s velkou nadváhou a rodila 2× přirozeně. Jak píšou holky, veškeré operace (nejen ty břišní) jsou u lidí s nadváhou riskantnější a náročnější. Takže pokud nemáš jinou indikaci, samotná nadváha není důvod k porodu SC.
Já měla na začátku těhotenství 98 kg a při porodu 103 kg. Můj gynekolog měl teda řeči
, ale když viděl, že moc nepřibírám tak se uklidnil. Císaře mi nikdo ani nenabízel a rodila jsem úplně v klidu jenom asi 5 hodin. Kamarádka co má 50 kilo i s postelí naopak rodila celý den a prý hrůza. Takže o váze to vážně není.
K oboum porodům jsem šla s váhou přes 100 (výška 176), u obou jsem v porodnici nechala víc, než jsem nabrala. Oba porody pohodové, hlavně druhý. Nikdo váhu nekomentoval. Císař mi hrozil nějakou dobu kvůli poloze dítěte, ale naštěstí se umoudřilo.
Obe tehotenstvi jsem zacinala plus minus kolem stovky, u prvniho jsem pribrala 8 kg. Ted mam necely mesic pred porodem nahore asi 12 kg. Prvni slo prirozene a ted pocitam, ze to bude stejne. Vahu se mnou nikdy zadny doktor neresil, pokud clovek pribira v norme, nikoho to nezajima. Funguji take uplne normalne, otoky zadne ![]()
Anonim nebo smazat Rodila jsem se 140 kg, v tehu jsem přibrala asi 30kg i když jsem jedla zdravě
. Porodila jsem v pořádku přirozeně. Nevypadala jsem na tu váhu.
Děkuji vám mockrát za odpovědi já sem přibrala necelých 7 kilo začínala sem na 116 kg a pokaždé když jdu na kontrolu tak jednou mám o 2 - 3 kg min a po druhé zase o ty 2 - 3kg víc tak pokud nejde o váhu tak snad budu rodit přirozeně nechci cs už kvůli tomu hojení a miminko bylo zrovna při poslední prohlídce hlavičkou dole tak snad to tak bude i u porodu… A jsem vám moc vděčná za každý řádek vámi napsaný
Kamarádka měla problém s napíchnutím epiduralu, prý kvůli tuku na zádech jí řekli lékaři, klapl až desátý pokus ![]()
Nechce se mi s tímhle svěřovat pod svým nickem, ale rodila jsem když jsem měla přes 100 kg a problém fakt nebyl (v těhotenství jsem přibrala 25 kg). Druhé těhotenství vypadá na podobný přírůstek a podobnou finální váhu a opět neočekávám že by z tohoto důvodu byl problém.
Ale ač to tak nepůsobí, mám opravdu dobrou fyzičku, myslím si že je to taky důležitý aspekt. Nicméně kolem toho metráku mi to opravdu nepřijde jako něco vyloženě extrémního a nenervovala bych se tím dopředu… ![]()
Dobrý den ženy…
Chtěla bych se zeptat těch co měli v těhotenství 100 a více kg kolik jste za celé těhotenství přibrali a jaký byl porod jsem v 8 měsíci a mám obavy z porodu doslechla sem se že obézní ženy mají císařský řez že rodit přirozeně je vyloucene je to tak jak jste to měly vy?
Od začátku těhotenství mi nebylo špatně nezvracela sem jen ze začátku jsem usinala i za chůze a vše probíhá tak jak má já i miminko jsme v pořádku žádné otoky apod..
Já fungují normálně úklid vaření cvičení procházky sex..
Ps: omlouvám se že to je tak dlouhé snad to některá přečte a uklidní děkuji