Vystačí dva lidé s tímto platem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tohle jsou fakt diskuze
Za prvé, jak máme vědět, kolik platíte a kolik za co utrácíte? spousta lidí vyžije i s méně penězma a pak jsou lidé, kteří by s tímto příjmem chcípli hlady. Tak si to proboha spočítejte ne? Co platíte a kolik vám zbývá… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud neplatí nějakou šílenou částku za nájem, nemají vysoké splátky na nějaké půjčky tak proč ne, pro 2 lidi mi to přijde v pohodě, určitě by se i dalo ušetřit, pokud by byly splněny ty první dvě podmínky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to záleží, kolik platíte za bydlení, ale proč by to neslo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím, chci se zeptat na váš názor. Myslíte, že dva lidé mohou vystačit s 23000 Kč na měsíc? Nájem, poplatky, jídlo…prostě vše co je potřeba..
No, někdy s tím vystačí dokonce i 4-členná rodina.
Záleží na okolnostech.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Udělej si rozpočet, kolik máte nutné platby (nájem, inkaso, hypotéky, úvěry, pojistky, spoření, telefony, benzín…) a uvidíš kolik ti zůstane ten zbytek na jídlo
My máme takový příjem a k tomu 2 děti a psa a vycházíme v pohodě. Ale nemáme žádné hypotéky a úvěry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ubytovna 3000 Kč/měsíc
1 chleba na den x 30 dní 900 Kč
oblečení charita zdarma
celkem 3900 Kč na měsíc
JO VYJDETE ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, jak drahé mají bydlení. Kolikrát se musí spokojit s menším příjmem rodina s dětmi. Dva důchodci taky dohromady tolik nedají. A to nemluvím o jednom důchodci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží jak a kde žijete, co všechno platíte, ale podle mě je to částka slušná a dva lidi z ní vyžijiou v pohodě. Jsou rodiny co mají s tímhle příjmem ještě děti a taky to zvládnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuarentena píše:
A to nemluvím o jednom důchodci.
Nebo mamince samoživitelce s X dětma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak třeba spolu zatím jen společné bydlení plánují a jen tak orientačně se prostě
zakladatelka ptá, s kolika penězi se dá vyjít.
Zakladatelko, já myslím, že jo, že se s tím v pohodě vyjít dá, pokud nebudete mít žádný hypotéky, půjčky atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pampalin děkuji, přesně tak, byt teprve scháníme, chtěli bysme 2+1, to stačí ![]()
- Citovat
- Upravit
Co jsem na rodičovský jsme na tom podobně kolem 23 000,– platíme hypotéku a letos jsme museli udělat nový topení v baráku, takže + půjčku 5800,– + poplatky. Zbyde nám cca 3000,– na měsíc. Nakoupíme hlavně pro malýho a za zbytek už se uskromníme. Jde s tím vyjít ale musíš si spočítat, co platíš a co si můžeš dovolit utratit. V počítači jsem si udělala tabulku, kde si dám manželovo a můj púříjem a pod tím už mám co musím zaplatit. Hodila jsem si tam odečítací vzorce a už vidím, kolik zbývá. Dokonce se mi podařilo ušetřit 8000,– na horší časy.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@pampalin děkuji, přesně tak, byt teprve scháníme, chtěli bysme 2+1, to stačí
Bez problémů. V bytě 2+1 jsme spočítali, že bychom vyšli i s našim jedním platem 17 tis. Ale nejde rozhazovat za blbosti. Nejlepší je si to všecko sepsat, jak už tu někdo navrhoval…Tyjo, mám sice vysokou, ale na plat 23 tis nikdy s mou prací nedosáhnu ![]()
- Citovat
- Upravit
Zdravím, chci se zeptat na váš názor. Myslíte, že dva lidé mohou vystačit s 23000 Kč na měsíc? Nájem, poplatky, jídlo…prostě vše co je potřeba..