Naše kapesné
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Jsou to tvoje/vaše peníze takže když ty koupíš regál a manžel si koupí dres na kolo, je to jeho/tvá volba. Myslím že muž má pravdu, regál počká
vždyť i ty máš možnost volby, botičky pro sebe nebo regál do komory.
- Citovat
- Upravit
No, jsem zvědavá co ti kdo napíše. Chápu, že si chceš zařídit bydlení, ale život se má taky užívat. Myslím, že ten regál by opravdu počkal. Zajdi na tu kosmetiku raději nebo si s manželem nechejte jakí kapesnée třeba jen 700 Kč a těch 600 na bydlení.
- Citovat
- Upravit
Mas zlateho manzela a rozhodne mu nic nevycitej myslim ze ma pravo na sebe minout tisicovku a pokud ji nemine na alkohol tak bud rada a opravdu ho neprud ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A je velký problém to manželovi pořádně vysvětlit, že si to jednou odpustí a dá to na postýlku?..nebo to pochopit nechce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslím, že by sis aspoň část z té tisícovky měla nechat jen pro sebe. Píšeš, že na tom nejste špatně. Dcerka má rok, postel počká. A toto je věc, kterou byste měli řešit ze společných peněz. Časem by Ti to lezlo na nervy. Taky máš právo financovat své zájmy, koupit si knížku nebo kosmetiku.
Něco jiného by bylo, kdybyste žili od výplaty k výplatě a ještě by chybělo, ale to není vaše situace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K.Black píše:
Jsou to tvoje/vaše peníze takže když ty koupíš regál a manžel si koupí dres na kolo, je to jeho/tvá volba. Myslím že muž má pravdu, regál počkávždyť i ty máš možnost volby, botičky pro sebe nebo regál do komory.
No takhle nějak jsem to chtěla napsat, jen mě to nějak nešlo sesmolit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trochu nesouhlasím s předchozími příspěvky, samozřejmě, že na to má manžel právo, ale ona přece taky. No a pokud jinde nejsou peníze a např. postýlka je potřeba, tak proč se projednou neuskromnit? Samozřejmě bych to ale nebrala z vánočních peněz, to by měl být dárek a měl by si s tím každý naložit po svém. Ale z toho kapesného byto sna mělo jít..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K.Black píše:
Jsou to tvoje/vaše peníze takže když ty koupíš regál a manžel si koupí dres na kolo, je to jeho/tvá volba. Myslím že muž má pravdu, regál počkávždyť i ty máš možnost volby, botičky pro sebe nebo regál do komory.
No já mám na to stejný názor.
Je to prostě tvoje volba jak říká K. Black. Já jsem sice stejná, ale je fakt, že když už mě to štve, tak taky jdu a koupím si něco na sebe neo pr sebe
ale je fakt, že mě baví utrácet za domácnost, dekoraci a takový věci, takže mě to těší víc jak obečení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak bych z toho vašeho rozpočtu dala každý měsíc pár stovek na stranu na výdaje tpu „postýlka, nábytek“ a když bude potřeba je koupit a nebudete mít dostatek peněz, tak bych to s ním pořešila a ne že to hned koupím ze svého. Jinak je pěkné, že máte nějaké peníze pro sebe, tak si taky dopřej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak teď jsem si přečetla, že na tom nejste zas tak zle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby nám s mužem zbývalo měsíčně takhle málo peněz a neměli dodělané bydlení nebo dcera neměla postýlku, tak beru jako samozřejmost investovat do bydlení než do oblečení, kosmetiky. A to já i manžel!
Ale za 1000kč se toho i tak moc nekoupí, možná jeden stromek na zahrádku. Tak bych se snažila si nějak k rodičáku přilepšit.
- Citovat
- Upravit
Máme to podobně…jsem bez práce, oba s manželem máme kapesné, což spousta lidí nechápe.
Dáváme si 1000-1500. Manžel si zajde po fotbale na pivko, v práci na kafe, málokdy ušetří, oblečení či drogerii si kupuje ze společných peněz.
Já ze svého kapesného chodím s malým do MC, platím si kadeřnici,( na kosmetiku taky nechodím - finančně zbytečné nákladné), občas si koupím něco pěkného na sebe, minulý měsíc jsem dokonce dcerce ze svého kupovala v bazaru kozačky, občas pozvu manžela na pizzu, a ještě i ušetřím, takže moje oblečení či drogerie atd. rodinný rozpočet až tak nezatěžuje.
Ale je to tak, jak napsala @K.Black, jde o možnost volby.
Já si volím toto, manžel ono
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendiiik mají roční dítě takže ani postel není důležitá
tak možná snížit si kapesné na 500 a zbytek ukládat na výdaje na zařízení, ale tady si myslím že jde o něco jiného. Každý jsou nastavený jinak, já osobně jsem jak zakladatelka, taky radši koupím něco domů, pak se tím kochám a mám radost
ale nezlobím se na manžela když on si koupí něco pro mě zbytečného, vím že když chci já něco „zbytečného“ tak si to koupím taky, což je pro mého manžela například kytka do bytu, nový ubrus atd. je to o toleranci.
- Citovat
- Upravit
Děkuji za příspěvky.
Třeba ta postel… mám vypranou docela kvalitní a bude stát i s matrací 10tisíc. Budeme ji potřebovat asi za rok. Takže mi to akurát výjde na ni našetřit. Samozřejmě na ni dáme i ze společných peněz a něco přidají babičky, ale bez těch mých peněz by jsme na ni šetřili opravdu dlouho.
Co máme peníze na dcerku, tak pokryjí UM, přesnídávky, plínky a ubrousky. Někdy ji koupím oblečení nebo hračku. Jsem ráda, pokud mi z těch peněz zbyde 200Kč a z toho se našetřit na pokojíček nedá.
- Citovat
- Upravit
Jdu se vypsat a možná i pro nějakou radu.
Od doby, kdy jsme na mateřské si jako spousta dalších rodin nemůžeme vyskakovat, ale máme se relativně dobře.
Máme společný účet, když poplatíme všechno co máme (jídlo, benzín, mobily, spoření…) tak nám zbyde asi 2500 Kč. Na účtu necháváme 500 Kč a každému zbyde na měsíc 1000 Kč.
Jde mi o to, že já z té „své“ tisícovky kupuju kytky do zahrady, dekorace a různé drobné vybavení do domu (zařizujeme nový domeček), když dojdou peníze, které máme určené na dcerku, tak taky dávám ze svého… prostě je toho každý měsíc dost (takové ty drobné a téměř neviditelné platby, které v součtu dají docela dost).
Manžel si tu svoji „užívá“. Kupuje si knížky, oblečení, atd.
Rozumově vím, že ta tisícovka je naše „kapesné“ a že je jen na nás, co s ní uděláme a že je můj problém, že ji cpu zpátky do rodiny a do domu, ale strašně mě to štve.
Manžel je úžasný a udělá pro nás první poslední, takže do něj nechci rýt ani mu něco vyčítat.
Když se mě někdy zeptá, jestli bych si nechtěla udělat volný den a zajít si na kosmetiku nebo masáž, tak mu řeknu, že na to bohužel nemám peníze, tak se diví, kam jsem tu tisícovku dala. Když řeknu, že máme ve špajzu nový regál, tak jen řekne, že takové věci kupovat nemám, že to přece počká.
Jenže do kdy? Jsem první rok na rodičáku s prvním dítkem a chceme dvě nebo tři. To máme bydlet v nezařízeném domě ještě třeba 8 let? To máme mít tak dlouho na zahradě jen trávník bez kytek a stromů?
Už rok jsem si nekoupila nic na sebe. Když dostanu od babičky na narozeniny peníze, tak taky hned koupím nějakou skříň nebo kočárek pro malou…
Manžel si za peníze z narozenin zaplatí karate nebo koupí nový dres na kolo.
Nějak mě to teď rozhodilo. Manžel mi básnil, jak si zítra za peníze, které jsme dostali k vánocům půjdeme koupit něco pěkného na sebe. Jenže já chci ty peníze použít na postel pro dcerku…
PS: omlouvá se za anonym, ale jistě chápete