Naše kapesné

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30909
27.12.12 23:25

No a nepomohlo by ti proste udelat is plan, co se kdy koupi, jak se na to bude setrit. To s manzelem probrat, dohodnout se na tom. A hlavne se s tim Ty psychicky srovnat. Ze nebude vse hned, ze stromky budou letos, ale regaly az za rok, pripadne naopak dle potreby.

Ja mam takovyto plan, mam napsany objem toho, co je potreba jeste koupit. A rozvrhla jsem to tak, abych vedle toho vybavovani mohla take zit. Nebude vse hned, neco bude opravdu az za rok, za dva. A trvalo me to, nez jsem se s tim psychicky smirila.

Pak je to na debatu, jestli manzelovi nebo tobe vadi, ze vam musi pomahat rodice. Pripadne zda neprehodnotit rozdeleni penez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.12 23:31
@sovicka1 píše:
Jaksi mi tam chybi, co si o posteli za deset tisic mysli manzel. Nebo zda i manzel si mysli, ze zahrada bez stromu neni zahrada.Zkus nerozhodovat za nej. Tu tisicovku mu rozhodne nech. Jestli chces, aby mela holka postel za deset tisic, a to uz ve dvou letech, usetei na ni sama. Je to tvoje prani a volba. Ne manzela.

S kvalitní postelí souhlasí, za co ji koupíme ho netrápí, protože je to ještě daleko a pak se to nějak udělá.
Zahrada ho taky netrápí, protže se to časem nějak udělá.
Já za něj nerozhoduji. Já rozhoduji za nás všechny, protože on se nikdy k ničemu nedokope. Měl vybrat a koupit zábranu na schodiště. Pořád bylo dost času. Až malá slítla a natloukla si. To ho nakoplo a začal vybírat. Vybíral asi 2 týdny a tím to taky skončilo. Zábranu jsem vybrala a jela koupit já. Když ji viděl namontovanou, tak mi celý zaskočený řekl, že on by to řece udělal, že ji vybíral :mrgreen:

Tu tisícovku mu brát nechci, ani mě to nikdy nenapadlo… o tom takto diskuze ani není.

PS: manžel píše a překládá sci-fi a fantasy literaturu, takže občas žije ve vlastním světě a nevnímá čas (což má i své kladné stránky)

• Citovat
  • Upravit
30909
27.12.12 23:35

Tak kdyz s kvalitni posteli souhlasi, tak bych chtela vedet, jaky plan ma se k te posteli dostat. Zda na ni budete setrit, pripadne zda ji koupi napr. z premii. Chtela bych realny plan a ne sci-fi pristup:-)

Meli by jste mit i cast penez na potrebne veci. Tedy aby me dite slitlo ze schodu a natloklo si, to by letel jeste ten den do obchodu za meho hysterickeho povzbuzovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.12 23:39
@Cuddy píše:
Tak kdyz s kvalitni posteli souhlasi, tak bych chtela vedet, jaky plan ma se k te posteli dostat. Zda na ni budete setrit, pripadne zda ji koupi napr. z premii. Chtela bych realny plan a ne sci-fi pristup:-)Meli by jste mit i cast penez na potrebne veci. Tedy aby me dite slitlo ze schodu a natloklo si, to by letel jeste ten den do obchodu za meho hysterickeho povzbuzovani.

Jen ta představa mě rozesmála. Představila jsem si ho zmateného stát před krabicemi se zábranami a bezradně uvažujícího, jak široké máme schodiště a proč je těch zábran tolik, když by stačila jedna :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
23847
27.12.12 23:44
@Anonymní píše:
S kvalitní postelí souhlasí, za co ji koupíme ho netrápí, protože je to ještě daleko a pak se to nějak udělá.
Zahrada ho taky netrápí, protže se to časem nějak udělá.
Já za něj nerozhoduji. Já rozhoduji za nás všechny, protože on se nikdy k ničemu nedokope. Měl vybrat a koupit zábranu na schodiště. Pořád bylo dost času. Až malá slítla a natloukla si. To ho nakoplo a začal vybírat. Vybíral asi 2 týdny a tím to taky skončilo. Zábranu jsem vybrala a jela koupit já. Když ji viděl namontovanou, tak mi celý zaskočený řekl, že on by to řece udělal, že ji vybíral :mrgreen:

Tu tisícovku mu brát nechci, ani mě to nikdy nenapadlo… o tom takto diskuze ani není.

PS: manžel píše a překládá sci-fi a fantasy literaturu, takže občas žije ve vlastním světě a nevnímá čas (což má i své kladné stránky)

Tak o čem se teda bavíme? 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.12 23:46
@Gina108 píše:
Tak o čem se teda bavíme? 8o :mrgreen:

O tom, proč někoho pudí za „své“ kupovat věci do domu a někoho to ani nenapadne.
Tak nějak všeobecně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1769
27.12.12 23:49

Já nemam kapesne zadne :,( takze ja si neco koupit muzu jen kdyz mam narozky a nebo jsou vanoce. takze dnes jsem si koupila asi po 7letech konecne zimni bundu. ted jsem tedy zacla prodavat parfemky tak ztoho par kacek mam, ale taky nic moc. ale to jsem si rekla ze si budu nechavat pro sebe aspon na naky tricko at mam taky trochu radost :) takze ted ztoho co jsem si vydelala jsem zaplatila vzornicek, ktery jsem potrebovala a ted uz budu vydelavat jen na tricka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30909
27.12.12 23:49

Je to o hodnotach. Kdyby jste je meli uplne shodne, tak by jste zadne kapesne nepotrebovali. Ale prave proto, ze nekdo chce jet na dovolenou a nekdo chce radsi rychle dovybavit dum, tak proto napr. my mame kazdy sve kapesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.12.12 23:51
@Anonymní píše:
O tom, proč někoho pudí za „své“ kupovat věci do domu a někoho to ani nenapadne.
Tak nějak všeobecně :mrgreen:

Hehe, takže nakonec ta divná jsi ty a ne partner :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.12.12 00:26
@Anonymní píše:
Tak nějak všeobecně :mrgreen:

Já mám teda zkušenost, že tyhle sebeobětovatelské typy to pudí hlavně proto, že chtějí obdiv okolí. :nevim: Člověk, který si tu tisícovku užije a zaplatí si to karate bývá spokojenější než ten, kdo se skřípěním zubů dotáhne stromeček, který ani nechce, ale „na zahradě má být strom“… Tak si tu životní radost nahání tím, že demonstrativně ukazuje, že si „zas nic nekoupil pro sebe“ Něco jiného je vášnivý zahrádkář, který si dělá radost tím stromkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.12.12 01:49
@Bábrdl píše:
Já mám teda zkušenost, že tyhle sebeobětovatelské typy to pudí hlavně proto, že chtějí obdiv okolí. :nevim: Člověk, který si tu tisícovku užije a zaplatí si to karate bývá spokojenější než ten, kdo se skřípěním zubů dotáhne stromeček, který ani nechce, ale „na zahradě má být strom“… Tak si tu životní radost nahání tím, že demonstrativně ukazuje, že si „zas nic nekoupil pro sebe“ Něco jiného je vášnivý zahrádkář, který si dělá radost tím stromkem.

Na tom něco bude. Takováhle byla moje matka. Ják já tohle její „sebeobětování“ nenáviděla :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
28.12.12 02:15

Abych řekla pravdu, tak nevidím žádný problém…
Máte svoje peníze - kapesné ze společných a prostě kupujete to, co považujete za nutné..
To, že si kupuješ květiny a jiné, je přece tvoje volba, jestli upřednostníš květiny, regály a jiné věci před kosmetikou a nebo oblečením..
Já si porstě jeden měsíc koupím nějakou dekoraci - jsem ujetá na záclony a různé bytové dekorace,, další měsíc si třeba koupím nové kalhoty.
To je jako bych koupila do baráku nové poličky bez partnera a pak se zlobila, že jsem za ně utratila :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35717
28.12.12 02:19

Na jednu stranu, pokud mate kde spat a co jist, tak vlastně kupuješ jen picicandy co chlapovi přijdou nedůležité pro život. Kup si občas taky něco pro sebe místo kytek na zahradu. On totiž chlap žije s tebou a ne se zahradou kolem baraku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
28.12.12 03:49

Napadlo mě - a co přehodnotit rozpočet, tisíckovku nechat na tyto drobné (a jak správně říkáš neviditelné) výdaje a jako osobní kapesné nechat jen 500? Upřímně mi to i tak přijde v pohodě, já 500 měsčně za sebe neutratím, to bych se proklínala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
28.12.12 07:02

@rejžička No to je taky extrém, proč pak žiješ když si neuděláš žádnou radost jen pro sebe? 8o Jinak zakladatelko, ne na zahradě nemusí být strom, já bych ho na zahradě nechtěla, můj manžel je ale cvok a máme na zahradě X stromů, že si je kupuje je mi fuk, já si radši koupím něco na sebe, či něco pro děti, to mě dělá největší radost a taky mi do toho chlap nekecá, sice občas protočí oči, ale to já zase protočím nad krámama které mě přijdou zbytečné :mrgreen: Jako křovinořez, nová strunovka, nač, jednu máme a pod… Ale je to tvoje rozhodnutí za co utratíš svoje peníze. Ale u lidí kteří nemají moc peněz mi přijde postel za 10 tisíc zbytečná rozmařilost, ono ne jen to nejdražší je kvalitní víš :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat