Naše kapesné
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já tak nějak doufám, že tohle kapesné je až po tom, co dáte stranou nějaké peníze na cobykdyby (rozbitá pračka atp.). Pokud si dáváte takhle peníze stranou každý měsíc a to kapesné je fakt kapesné, tak bych si ho užila pro sebe..jako za 1000,– gauč do obýváku nekoupíš, že jo…zcela upřímně - stromek na zahrádku je také spíš tvoje radost jako pro manžela je radost karate, je to tak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Děkuji za příspěvky.Třeba ta postel… mám vypranou docela kvalitní a bude stát i s matrací 10tisíc. Budeme ji potřebovat asi za rok. Takže mi to akurát výjde na ni našetřit. Samozřejmě na ni dáme i ze společných peněz a něco přidají babičky, ale bez těch mých peněz by jsme na ni šetřili opravdu dlouho.
Co máme peníze na dcerku, tak pokryjí UM, přesnídávky, plínky a ubrousky. Někdy ji koupím oblečení nebo hračku. Jsem ráda, pokud mi z těch peněz zbyde 200Kč a z toho se našetřit na pokojíček nedá.
no tak vyber levnější postel, však nemusíš kupovat za 10 tisíc, to už třeba mě přijde jako rozmar
a další věc malá může být v postýlce klidně déle jak 2 roky.
- Citovat
- Upravit
Ja jsem v tomhle asi uplne stejna, me proste uz vic nez nova kabelka potesi treba komoda nebo neco pro syna. A tak to taky beru, ze si proste delam radost skrz nekoho jineho. A muj to ma stejne, do hospody zajde, ale taky mi jen tak kupuje darky z toho sveho kapesneho. Vcera jsem rekla, ge bych chtela nove kalhoty, tak se rozcilil, proc proste nejdu a nekoupim si je. No protoze bych mela vycitky svedomi. To se blbe vysvetluje, mam takovy komplex z predchoziho vztahu ![]()
- Citovat
- Upravit
@K.Black píše:
no tak vyber levnější postel, však nemusíš kupovat za 10 tisíc, to už třeba mě přijde jako rozmara další věc malá může být v postýlce klidně déle jak 2 roky.
Možná máš pravdu, ale já jsem se zařekla, že do pokjíčku koupíme kvalitní nábytek, který vydrží dejme tomu do jijich 15-16, kdy bude chtít pokojík udělat nový.
Někdy mám pocit, že je jí postýlka malá už teď. Když v noci slyším, jak se při otáčení mlátí hlavičkou do šprušlí nebo se šprajcne na šírku postýlky a neumí se pohnout.
Moje mamka byla drobounké dítě a v postýlce (bez přední stěny) spala do osmi.
Mě jde jen o její pohodlí.
- Citovat
- Upravit
@ncc1701 píše:
Ja jsem v tomhle asi uplne stejna, me proste uz vic nez nova kabelka potesi treba komoda nebo neco pro syna. A tak to taky beru, ze si proste delam radost skrz nekoho jineho. A muj to ma stejne, do hospody zajde, ale taky mi jen tak kupuje darky z toho sveho kapesneho. Vcera jsem rekla, ge bych chtela nove kalhoty, tak se rozcilil, proc proste nejdu a nekoupim si je. No protoze bych mela vycitky svedomi. To se blbe vysvetluje, mam takovy komplex z predchoziho vztahu
Přesně. Já když si koupím novou halenku nebo kalhoty, tak začnu přepočítávat, co do domečku by za to mohlo být a kolikrát mám cukání jet to vrátit.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Přesně. Já když si koupím novou halenku nebo kalhoty, tak začnu přepočítávat, co do domečku by za to mohlo být a kolikrát mám cukání jet to vrátit.
to je ta chyba, to nesmíš dělat
hele dej si úkol, každý měsíc si z kapesného kup něco jen pro sebe, třeba za dvě stovky, jen pro sebe
říkám takhle malou částku aby jsi neměla výčitky ![]()
S tou postelí, teď to neřeš, muž nevypadá na ignoranta, tak si myslím že postel bude až bude potřeba, musí k tomu dozrát sám ![]()
- Citovat
- Upravit
@rosslyn píše:
zcela upřímně - stromek na zahrádku je také spíš tvoje radost jako pro manžela je radost karate, je to tak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rosslyn píše: …zcela upřímně - stromek na zahrádku je také spíš tvoje radost jako pro manžela je radost karate, je to tak?
Ani ne. Nemám ráda zahradničení a věci tomu podobné. Ale vím, že na zahradu stromy a keře patří a že ta naše zahrada vypadá strašně holá, jak tam jen tak leží s trávníkem.
Ráda mám věci tak, jak mají být. Zařízené, udržované a bohužel mi není jedno jak to kolem nás vypadá.
Manžel je docela flegmatik, takže ho takové věci nerozhodí a kolikrát ani nenapadnou.
- Citovat
- Upravit
Pokud ke to kapesne tak je tvuj problem zac to utratis. Pokud te stve utracet za stromky nebo regal tak to nekupuj. Vsechno je o dohode a pokud jste se dohodli ze to jsou penize pro osobni potrebu tak je tak vyuzij. Stejne jako to dela tvuk manzel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak by jste za rok resili napr. tu postylku, kdyby jsi sve penize nedavala stranou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
A jak by jste za rok resili napr. tu postylku, kdyby jsi sve penize nedavala stranou?
Netuším ![]()
Manžel by pronesl, že to nějak uděláme a malá by se mačkala v postýlce. Což by nevydržela moje matka a jela by postel koupit (jako ostatně spoustu věcí, které máme v domě).
- Citovat
- Upravit
Tak když ti dělá radost kupovat věci do domku víc než kosmetička nebo nový boty, tak proč ne.
Tisícovka zas není tak moc a jestli chceš vzít manželovi i tu, tak se nediv, že pak bude frustrovaný. Kdyby roztáčel měsíčně desetitisíce, tak neřeknu, ale nějakoý drobný peníz pro sebe člověk prostě mít musí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Take dovybavujeme dum a ten objem penez je potreba takovy, ze to bude na dele. A omezovat se napriklad 5 let, to bych po priteli nemohla chtit. Take mame kazdy kapesne a je to prave kvuli tomu, abychom si nevycitali, ze jeden chce zit a druhy by radsi vybavovat dum. I kdyby to pritel hodil do automatu, je to jeho vec. Ja cast svych penez take davam do domu (presne regaly, zahrada..), ale cast jde na me potreby.
Neslo by prerozdelit to vase kapesne na 3 dily a jeden dil setrit a dva dily by jste meli opravdu jako kapesne? Jestli take neni potiz v tom, ze pritel/manzel vidi, ze neni potreba to resit, ze to za vas vyresi nekdo jiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
Jestli take neni potiz v tom, ze pritel/manzel vidi, ze neni potreba to resit, ze to za vas vyresi nekdo jiny.
Občas mám ten pocit.
On je sice úžasný, ale strašně dlouho mu trvá, než se k něčemu dokope. Naše rodina je taková, že když je něco potřeba, tak se jde a koupí se to. Popřípadě se na to co nejrychleji našetří. A mamka je extra třída a strašně ji drásá nervy, jak má manžel na všechno spoustu času
(ale jinak ho miluje)
- Citovat
- Upravit
Jaksi mi tam chybi, co si o posteli za deset tisic mysli manzel. Nebo zda i manzel si mysli, ze zahrada bez stromu neni zahrada.
Zkus nerozhodovat za nej. Tu tisicovku mu rozhodne nech. Jestli chces, aby mela holka postel za deset tisic, a to uz ve dvou letech, usetei na ni sama. Je to tvoje prani a volba. Ne manzela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit