Jak se naučit šetřit a vyjít s menšími penězi?

Anonymní
27.12.12 20:44

Jak se naučit šetřit a vyjít s menšími penězi ?

Holky prosím o radu, končí mi mateřská, nemohu ale nastoupit do práce :zed: navíc neumím šetřit, neumím vařit aby to vyšlo na méně penez a bylo to k jídlu…začínám panikařit protože, ted nastanou krušné časy. Prosím ty co v tom umí chodit, jak vačíte, co vačíte nějaký rozpis jídel levnějších na týden pomohly by mi názvy jídel, udělala bych si pak rozpis také a koukla do receptů a věděla co vařit tohle je pro mě dost problém :nevim: neumím si nic zorganizovat vlastně si připadám dost neschopná, neumím udržet koruny a jak se snadno rozkutálí jak se říká…nevím jak na to…máme jednu kartu ale vyzvedáváme peníze oba, bohužel i tohle se čpatně uhlídá :cert: kdo kolik vyzvedne, utratí ap…jen pak koukám že tam nic neni a máme co dělat aby bylo poslední týden na jídlo po děti…já kolikrát nejim několik dní vůbec. Prosím zkušené a chytré maminky jak to děláte??? Ráda bych se to naučila konečně! :( Ted už budu muset taky posím o rady jak si organizujete ůklid aby v tom nebyl chaos a aby byl pořádek, toto je taky poblém :nevim: moc děkuji za jakékoli rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.12.12 20:45

Omlouvám se za překlepy, píšu rychle, snad to lze pochopit o čem píši :kytka:

• Citovat
  • Upravit
19494
27.12.12 20:49

Nejlevnejsi je podle me varit omacky, to mas na dva, tri dny…nemusite mit porad maso. Je to sileny, taky bojujeme, dneska je vse tak drahy a bude hur…
je dobry si taky napsat na papirek za co utracite a rozpocitat, kolik na jidlo mesicne muzete dat a s tyhle penize si dat bokem. A rozdelit na 4 podle tydnu. Jinak neumim poradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366

Sla bych za kazdou cenu do prace, i za cenu toho, ze budu platit pani na hlidani nebo soukromou skolku( zkousela jsi nekoho najit?). Ve vysledku se to vyplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505

Ahoj dělej si seznami, taky si piš jídelníčky, vař omáčky, nakupuj v akcích a více toho, taky vař polévky, jde to a docela dobře, je tu spousta receptu a diskuzí na podobné téma :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.12.12 20:51

Pokud to máte takové divoké s tím vybíráním, doporučila bych ti (pokud to jde) vybrat si všechny peníze, které budeš potřebovat na jídlo a dát si je do hrnku nebo do obálky, případně rozdělit na 4-5 dílů (na každý týden jednu částku). Pak by se ti nemělo stát, že ti to nevyjde, eliminuješ moment překvapení, protože budeš přesně vědět, kolik máš a obecně se líp hospodaří v kratším časovém horizontu.

Co se týče jídel, s tím bojuju trochu i já, hodně se tu doporučuje nákup celých kuřat :mrgreen: Pak máš stehna, prsa, ze zbytku polévku a ještě obereš třeba na rizoto… Výborná je i polévka z kostí z pečeného kuřete (po jídle nevyhodíš, ale použiješ jako normální polévkové díly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
27.12.12 20:52

No tak asi jsi hodně nedospělá :nevim: utrácet, utrácet a pak nemít na jídlo a několik dní nejíst :roll: stát se to může, ale tak jednou, každý trošku inteligentní člověk si už další měsíc dá pozor.

Jinak na šetření je dobré psát si týdenní jídelníček, a podle něj nakupovat, vařit omáčky a péct doma buchty, místo kupování sušenek a sladkostí, to stojí moc a nic z toho není.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.12 20:55
@mroe píše:
Sla bych za kazdou cenu do prace, i za cenu toho, ze budu platit pani na hlidani nebo soukromou skolku( zkousela jsi nekoho najit?). Ve vysledku se to vyplati.

já právě nevím jakou práci bych mohla dělat :,( aby se to vyplatilo s hlídáním právě…jsem kadeřnice což by špatný tak nebylo ale záleží kde a u koho :nevim:, ale jsou tam směny aní odpolední což je pak do večera, ale nemám se kam vrátit, musela bych mít kolem 18-20 tisíc aby se vyplatilo mít paní na hlídání počítám že by to těch 10-12 tisíc měsíčně bylo :nevim: jinak mám i Vš spec. pedagogika ale jsme bez praxe, tak tam to je o malých penezích bohužel tahle práce padá :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.12 20:57

Malá do školky nemuže jsou ji 2 roky, a máme problém že je pořád nemocná po nemocnicích ap, tak školka by být nemohla zatim… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3234
27.12.12 20:58

Udělat si soupis - jaké máte příjmy celkem, od toho odečíst všechny platby, které se musí měsíčně zaplatit (nájem, inkaso, splátky, školka, pojistky, spoření, benzín, telefon…) a co vám zbyde si rozpočítat třeba na týdny, dát do obálek a víte, kolik můžete týdně utratit. Jestli neumíte hospodařit, tak bych nedovolila aby si každý vybíral z účtu jak se mu zachce, dohled nad kasou by měl mít jen jeden.

úklid - já uklízím průběžně, denně tak hoďku, denně vysávám, ob den vytírám a setřu prach, nádobí myju hned po jídle (nemáme myčku), děcka si hrajou jen v pokoji takže mi tu bordel nedělají. WC a koupelnu myju podle potřeby, většinou 1-2× týdně důkladně, wc většinou denně obetřu.

Vaření, no u nás jsou základem polívky, takže toho druhého jídla se pak tolik nesní. Polívka výjde na pár korun. A z druhého jídla třeba špenát, fazolky na smetaně, koprovka, rajská, dušená játra, rizoto, špagety, zapečené těstoviny, luštěniny, kuře na paprice, bramborový guláš… ;) Druhé vařím většinou na 2 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
27.12.12 21:01

Kadeřnice? doma dělat nemůžeš? já pořád čtu na různých skupinkách na FB jak maminky nabízejí stříhání nebo barvení, melírek, u sebe doma popřípadě dojdou k někomu domů, jako přivýdělek by to nebylo špatné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.12 21:03
@K.Black píše:
No tak asi jsi hodně nedospělá :nevim: utrácet, utrácet a pak nemít na jídlo a několik dní nejíst :roll: stát se to může, ale tak jednou, každý trošku inteligentní člověk si už další měsíc dá pozor.

Jinak na šetření je dobré psát si týdenní jídelníček, a podle něj nakupovat, vařit omáčky a péct doma buchty, místo kupování sušenek a sladkostí, to stojí moc a nic z toho není. [/cita
napsala jsem to trošku špatně…sice jsme utrácela občas neuváženě, ale problém je že utrácí víc snad muj manžel, nikdy se nestalo aby neměli děti jídlo pro ně právě kupuju vždy aby vyšlo a měly všechno, já si jídlo odepřu mě to tak nevadí, ale neumím si to zorganizovat pravda je že s tou mateřskou to šlo a málokdy se stalo že jsme já nejedla :lol: jak říkám to mi tak nevadí, ale ted vím že budeme bez mateřské a už se toho děsím…proto potřebuji poradit jak na to aby jsme vyšli…a řešit i manžela protože on vůbec nemá přehled a vybírá občas neuváženě, to je pak to s čím já nepočítala že…a pak taky díky tomu nevycházíme…co se odečte hypo a vše ostatní :cert: nechci se ale dostávat už do těchto situací :( :zed:

• Citovat
  • Upravit
19494
27.12.12 21:04

Odkud jsi, zakladatelko?? Ja bych treba brala kadernici, co by mi zasla domu, bo taky nemam hlidani a potrebuju to jak prase drbani a takovych tady moc nepotkam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
27.12.12 21:07

Zakladatelko, pokud on vybírá na kraviny a nemá tolik rozumu aby věděl že jíst se musí, zkus se s ním domluvit že účet budeš spravovat ty, jemu dáš kapesné které bude jeho, a ty si taky nějakou čásku dej.Pak už najdeš spoustu diskuzí jak a co uvařit za málo peněz a aby to bylo k jídlu, je spousta receptů ;) pokud ale on bude neustále vybírat a utrácet tak ti to bude k ničemu, ty něco ušetříš on to rozfofruje, za co utrácí? koníček, cigára, hospoda?

• Citovat
  • Upravit
35366
27.12.12 21:08

No, tak jako kadernice mas o dost lepsi pozici, to se da delat i doma a bez nejakych velkych nakladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat