Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak já sice na výstavy nechodím,páč máme vořecha,ale v těhotenství jsem s ním běhala venku,tím myslím fakt poklus,tak do 8.měsíce.Ten poslední měsíc už jsem se bála.Myslim,že záleží jak se budeš cítit a kolik přibereš.Já přibrala jen 9kg,tak se mi běhalo dobře
A měla jsem malé břicho,s velkým by to asi taky moc nešlo.
…chovali jsme Anglické Mastify a Bullmastify. Vystavovala jsem ještě měsíc před porodem v říjnu v ČB. Dcerka se narodila 6.11.
Pejsci byli připravení a naučení na výstavy (jezdili jsme všechny mez. i nar. u nas + okoli mez. A,Pl,Sk) takže se jen před výstavou trochu „srovnali“ a bylo to v pohodě. Zase tolik běhání na výstavě není, zkušenému rozhodčímu stačí 2-3 kolečka, aby dokázal posoudit psa v pohybu a pak individualně po diagonale a do trojuhelniku. (sama jsem dělala zkoušky na rozhodčí). Je pravda, že to bylo před 15ti lety- to mi bylo 23let
Dnešní těhotenství v 38 letech bych asi tak „čilá“ už nebyla ![]()
Ahojky, tak my máme bulteriéry a naší holčičku jsem vystavovala v osmém měsíci a úplně bez problémů. Já ale taky neměla skoro žádné břicho, takže mi to nedělalo problém. Měla jsem velkou bundu, tak si toho skoro ani nikdo nevšiml.
Tady už jsou spolu jako parťáci… ![]()
Paráda,doufám,že se tady handlerek sejde víc ![]()
Kalisek : bullinka je úžasná
)
Děkuji, ona je opravdu to nejhodnější stvoření na světě. Máme ještě jednu, ale ta už je taková svá. Ale tahle - kdyby před ní umírala beruška, tak jí dá umělé dýchání. ![]()
A v kolikátém měsíci jsi, že jsi se ptala? Nebo plánujete?
Zatím plánujeme,tak za tři,čtyři roky,uvidíme … Do té doby se chci ještě co nejvíc věnovat psům (tedy teď máme jen jednoho http://www.hairless.cz )a sjet x výstav ale pro holky,které se věnují kynologii mi to přišlo jako zajímavé téma
)
Za chvíli (v prosinci) mi bude 26 a tak nějak si pořádně nedokážu představit,že kolem 30ti budu kupovat časopisy o miminkách místo o psech,že výstavní kemping vyměním za výbavičku pro mimčo atd… ale kdo ví,zatím je mimi v plánu jak říkám do těch pěti let …
Jéje, já to měla úplně stejně. Psi pro mě byli vším a dokonce jsem si říkala, že kdybych neměla možnost mít děti, psi by mi to vše nahradili. Dodnes jsem o tom přesvědčená. Psům jsme se věnovali plně do narození malého. Pak šli trochu stranou, protože nebylo tolik energie a čas. Ale postupně se zse vracíme. Už tedy nechodíme cvičit, ale teď řešíme založení chov. stanice (tedy právě jsem poslala návrh na schválení názvu na ČMKU) a pak v červenci chceme tu mladší připustit, takže jí hledám ženicha v cizině. Právě jsme dokončili její zdravotní a nákladné testy a můžeme začít. A v létě ještě plánujeme hromadné setkání tohoto plemene v kempu na pár dnů, jako za starých časů, tentokrát už i s malým. Takže rozhodně dítě neznamená, že se na něj zcela přeorientuješ a vše staré jde bokem. Je to sice malinko složitější, ale jde to. A naopak, když pak vidíš, jak si pes s mimčem rozumí, chrání jej a hlavně, dítě je od malinka absolutně zvyklé na zvíře doma, umí se k němu chovat, neječí, když k němu přiběhne cizí pes, je to super!
Ahoj,taky se věnuji kynologii, tak se přidávám. Co se týče vystavování,tak si myslím, že záleží na konkrétní osobě. Jak se člověk cítí, jak velké má břicho, atd. Já jsem měla třeba malé břicho, víceméně až do konce, takže bych klidně vystavovat mohla. Hodně mých těhotných známých vystavovalo třeba až do 8.měsíce. Jinak musím souhlasit s Kaliskem, rozhodně mimčo není překážkou věnovat se svým koníčkům, pro mě je kynologie číslo jedna a bez zvířat bych žít nemohla. Malý je na prvním místě a vše se přizpůsobuje jemu, ale není problém se dál věnovat svým koníčkům. Já jsem začala trénovat dva měsíce po porodu, nejdřív 1× týdně a ted už je to častěji. Malého si beru sebou na cvičák, spinká v kočáru a absolutně mu nevadí, že kolem štěkají psi:)
Ahoj, taky máme číňánka, ale labutěnku
jinak si myslím, že bych byla schopná i teď v 7.měsíci to zvládnout přecijen ty číňánci maj krátký nohy a je to jen poklus ![]()
Tak jasně že je rozdíl s ČCHP,než třeba uběhat afgána
Jak se jmenuje fenečka?
jj.Zimba Čičiko od Katky Toupalový,znám .. u nás je momentálně jeden HA pes Akki Harmony Pet , www.hairless.cz , časem chci ještě jednoho,teď ale není na štěně čas …
Ahojky, tak já se taky přidám, naposledy jsem vystavovala našeho zrzka v 5. měsíci, měla jsem naplánované výstavy ještě na 7. měsíc, ale bohužel zdravotní stav už nedovolil ![]()
A máme retrievera ![]()
Ahojky,
tak já mám Naháče
a vystavovala jsem v červnu 08 (začátek těhotenství, cítila jsem se O.K.) na dvou výstavách (1× tuzemsko a 1× zahraničí), pak jsem se v srpnu dozvěděla, že čekáme dvojčata a pak jsem byla na výstavě v září (tuzemsko), to jsem byla ale hodně unavená, bohužel to naše Nahulka cítila, takže výsledek nic moc, a poslední výstava v těhotenství byla v listopadu 08 (tuzemsko) v cca 5 měsíci. Ale tuto výstavu jsem již nevystavovala, nezvladla jsem to, požádala jsem kamarádku.Nic méně mi Mudra nedoporučila výstavy z důvodu běhání
. I s agi jsme musela skončit.
Záleží co na to mudr, jak se cítíš a jak to prostě vše zvládáš.
Zdravím vás,diskuze na tohle téna zde není,takže zakládám.Vy,které se věnujete kynologii a výstavám - do kolikáteho měsíce těhotenství jste byly schopné běhat se psem v kruhu a vystavovat? A jaké plemeno? Díky za odpovědi.
Příspěvek upraven 07.03.11 v 08:47