Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
tak dneska ségra s manžou donesli synovi rybičku (bojovnici pestrou) k svátku. Donesli k ní i takové malé akvárko hranaté s jednou kytkou. Nikdy jsem rybičky neměla a nevim jak se o ně starat.. Něco jsem si už přečetla na netu.. Chtěla bych se zeptat zkušenějších, jak začít… Jak velké akvárko by mělo mít (dočetla jsem se, že v malých akvárkách jsou nespokojené), co vše potřebuje a tak… Děkuji všem za rady …
My máme akvárko 100l. Taky jsme začátečníci.Bylo nám porazeno, že ve velkém akváriu se lépe udržuje bilogocká rovnováha.
Na úplný spodek jsme koupili nějaký substát, na něm máme vyvařené kameny a mušle - z dřívějšího akvárka.
Pár rostlin jsme koupili a na radu v prodejně ryby tak, aby se nepožraly.
Potom máme ještě filtraci a vzduchování, taky, co nám poradili.
No, neúspěchy jsme taky měli. Na přání synka jsme koupili ráčka, který nám požíral ryby. V prodejně říkali, že mu stačí potrava pro rybičky, ale asi nestačila, nebo se k němu tak nízko nedostala. Museli jsme se ho zbavit.
Je ale fakt, že máme akvárium pro radost dětem, žádné speciální výstavní.
Někde píší, že jednou za měsíc by se měla vyměnit 1/3 vody, ale málokdo to dělá.
Na krmení jsme taky koupili krmivo v obchodě, k tomu živé nitěnky.
No, moc jsem odborně neporadila, knížky nějaké máme, ale nám pro začátek stačilo zajít do odborné prodejny ![]()
http://www.akvarijni.cz/zacatky.htm
http://www.horacovoakvarium.cz/…atecniku.htm
Jani, tu třetinu vody bys měla měnit každý týden… Podle pouček=)
Já mám akvárko malé, 20 litrů a v něm krevetky a fakt stačí jedno překrmení, jednou nevyměnit vodu a je to znát, ty malé nádržky potřebujou pečlivější a promyšlenou údržbu.
Oni se dnes nechávaj v těch maličkých (najdu foto)akvárkách jako dekorace.Prý jim to stačí a nepotřebujou kyslík.
Já si to nemyslim,určitě jí je líp ve větším akvárku i když nevim s čim se snese
,ale i v tom maličkém vypadá pěkně
Máme 200litrové akvárko,tak ryby u nás neživoří ![]()
Příspěvek upraven 27.02.11 v 22:30
Najdi si něco o bojovnicích, nevím, jestli se snesou s ostatníma rybičkama (samy mezi sebou určitě ne). Aby ti ty ostatní tenhle tvůj samec nepozabíjel…
ahoj, bojovnice je velmi nenáročná ryba - stačí jí těch 20 litrů, jen nesmí být 2 samci pohromadě, to se škubou a zabijí. Takže jen 1 samec a samic libovolně - ale ty nemají vůbec závoj a nejsou moc vzhledné.
Holky díky,
dneska jsem byla ve zverimexu ji koupit větší akvárko a nějakou ozdobu aby to tam měla hezký
!
Filtraci nemám, jen prostě akvárko a v něm rybičku ![]()
Je normální, že moc neplave ???
kamča 200litrů
???? Tak to máte doma hotovej rybník
![]()
Jooo a jak poznám zda mám samce či samici ???
![]()
betu bojovnicu mame asi polroka. je v malom akvarku, fakt pidi, tusim tam vojde len 2l vody (predali nam ho vo zverimexe, ze je original pre bety), ma 2 umele rastlinky, na spodku kamienky, raz tyzdenne menim vodu, davam z brity, rano trosku zradla (krmi ju 2rocny syn) a ryba sa ma vyborne
skutocne nenarocna ryba. prvu sme mali len necele 2 dni a to preto, ze nam predali vsetku moznu chemiu do vody. urobili sme vsetko podla navodu (myslim pripravili vodu s chemiou) a ryba chudak chcipla. znama mi poradila davat obyc vodu z brity, oni mali takto 2 roky (tusim ze viac sa nedoziju, ale nie som si ista).
Nemyslím, že ve dvou litrech se má výborně, akorát to neumí říct jinak, než že by chcípla, ehm.
katko a jak myslíš že by si stěžovala?
Ona je fakt dost nenáročná,to je pravda i ve zverimexu jí maj jen ve 2 litrech,ale nemyslim si že by to byl dustojnej život,jestli se to dá říct takle ![]()
Marcelko samce a samici poznáš jednoduše.Samec má takové vějíře jako ten třeba na mé fotce akvárka,takže se závojem už si nekupuj
.
Jinak darovat někomu rybu je takovej dar nedar.
Ono se začne s jednou,pak ti jí je líto,pak pořídíš větší,pak kamarády,pak ti to vychcípá když to chytne nějakou nemoc a za chvilku zjistíš že si tam za 5000 ![]()
kamčo tak to mám samce
Ač neni tak vyčesanej jako na té fotce
! Pořídim mu samici a budou mít děti
A naprosto chápu, jak rychle se to zvětšuje.. Mám jí den a už čtu, zjištuji, že bych si jich pořídila víc
![]()
A neni náhodou tenhle druh ryby línej ?? Já jen, že mi moc neplave…
![]()
marcelka88 píše:
A neni náhodou tenhle druh ryby línej ?? Já jen, že mi moc neplave…![]()
jo určitě.Oni taky když jsou celej život ve zverimexu ve skleničce která nemá ani ty 2 litry,tak jsou hold otupené
.Když se daj do klasické velké nádrže a nebo tam vyrustaj,tak i plavou ![]()
marcelka88 píše:
A neni náhodou tenhle druh ryby línej ?? Já jen, že mi moc neplave…![]()
Já ti zaplavu, chceš ???
![]()