Rybička - bojovnice pestrá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.2.11 19:42

já teda ve zverimexu ještě ryby ve 2 l nádržích neviděla, vždy mají velké. Správně nařasená bojovnice je - když necháš spolu 2 samce, oni se trochu poškubou a pak jim to naroste ještě krásnější, ale hned je potom musíš dát zvlášť. My začínali na 25 l akvárku a do půl roku přibylo 120l, kdybychom měli větší byt, tak jdem ještě do většího - čím větší - tím snadnější údržba a nemusí být tak často.

Bojovnice se ti doma nerozmnoží - množí se moc složitě. Nejlépe se množí platy - ty i bez porodniček a nám se vyvedli dokonce ancitrusové. Ještě jsme vypěstovali paví očka a black molly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
28.2.11 19:44
rybana75 píše:
marcelka88 píše:
A neni náhodou tenhle druh ryby línej ?? Já jen, že mi moc neplave… :think: :think:
Já ti zaplavu, chceš ??? :lol: :lol: :lol: :hug:

Tak jooo :lol: :lol: :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
28.2.11 19:46
karolínka.sofinka píše:
já teda ve zverimexu ještě ryby ve 2 l nádržích neviděla, vždy mají velké. Správně nařasená bojovnice je - když necháš spolu 2 samce, oni se trochu poškubou a pak jim to naroste ještě krásnější, ale hned je potom musíš dát zvlášť. My začínali na 25 l akvárku a do půl roku přibylo 120l, kdybychom měli větší byt, tak jdem ještě do většího - čím větší - tím snadnější údržba a nemusí být tak často.Bojovnice se ti doma nerozmnoží - množí se moc složitě. Nejlépe se množí platy - ty i bez porodniček a nám se vyvedli dokonce ancitrusové. Ještě jsme vypěstovali paví očka a black molly.

Takže mu nemám kupovat samici ? Sakra, já chtěla děti malé :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
28.2.11 19:46
Kamča.dalmatinka píše:
marcelka88 píše:
A neni náhodou tenhle druh ryby línej ?? Já jen, že mi moc neplave… :think: :think:
jo určitě.Oni taky když jsou celej život ve zverimexu ve skleničce která nemá ani ty 2 litry,tak jsou hold otupené :nevim: .Když se daj do klasické velké nádrže a nebo tam vyrustaj,tak i plavou :lol:

Musim říct, že dneska se už hýbe taky víc než včera .. Tak se třeba rozplave :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.2.11 19:57
marcelka88 píše:
karolínka.sofinka píše:
já teda ve zverimexu ještě ryby ve 2 l nádržích neviděla, vždy mají velké. Správně nařasená bojovnice je - když necháš spolu 2 samce, oni se trochu poškubou a pak jim to naroste ještě krásnější, ale hned je potom musíš dát zvlášť. My začínali na 25 l akvárku a do půl roku přibylo 120l, kdybychom měli větší byt, tak jdem ještě do většího - čím větší - tím snadnější údržba a nemusí být tak často.Bojovnice se ti doma nerozmnoží - množí se moc složitě. Nejlépe se množí platy - ty i bez porodniček a nám se vyvedli dokonce ancitrusové. Ještě jsme vypěstovali paví očka a black molly.
Takže mu nemám kupovat samici ? Sakra, já chtěla děti malé :roll: :mrgreen:

No hlavně by tu samičku jedinou uhonil a umlátil, na chov má být větší akvárko, zarostlé, se skrýšema, aby se ty samičky (lépe jich víc, aby se samečkův apetit rozložil na více ženských=)) mohly občas schovat…
O chovu si najdi na netu, je toho plno=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.2.11 19:59

Jo a třeba mu můžeš dát na chvíli /pár hodin/ do akvárka zrcátko, on si bude myslet, že tam je další chlap a bude se naparovat a mít hezčí ploutvičky=)
Ale zas ne moc dlouho, aby se nevysílil… - a počkej, až si u vás zvykne chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.11 20:18

na hezké ploutvičky ho musí napřed jiný samec oškubat. Jak chceš - samici nebude terorizovat, ale ona není moc hezká, nemá skoro vůbec ploutve. Ale mladé se ti stopro nepovedou. U bojovnic krásu vyžral chlap :cert: Když tak mrkni na nějaký web o akvaristice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
28.2.11 20:31
Kamča.dalmatinka píše:
katko a jak myslíš že by si stěžovala? :lol: Ona je fakt dost nenáročná,to je pravda i ve zverimexu jí maj jen ve 2 litrech,ale nemyslim si že by to byl dustojnej život,jestli se to dá říct takle :lol:

tak snad vo zverimexe pracuju ludia, ktori tomu rozumeju,nie? kamoska mala betu v ovalnom akvarku a to sa vsade pise, ze sa nema a ich rybe to nevadilo. fotka, co si sem dala, tak to je predsa tiez male akvarko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.2.11 20:36
katka 79 píše:
Kamča.dalmatinka píše:
katko a jak myslíš že by si stěžovala? :lol: Ona je fakt dost nenáročná,to je pravda i ve zverimexu jí maj jen ve 2 litrech,ale nemyslim si že by to byl dustojnej život,jestli se to dá říct takle :lol:
tak snad vo zverimexe pracuju ludia, ktori tomu rozumeju,nie? kamoska mala betu v ovalnom akvarku a to sa vsade pise, ze sa nema a ich rybe to nevadilo. fotka, co si sem dala, tak to je predsa tiez male akvarko :think:

Ve zverimexu pracujou lidi, co chtějí vydělat co nejvíc peněz (jako v každém jiném obchodě). Vědět nemusí vůbec nic… (a jestli nějaká ryba chcípne, tím líp, lidi si přijdou koupit další).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
28.2.11 20:42

tak to mi povedzte, ako spoznam, ze je ryba nespokojna :roll:
mne pride, ze to nase akvarko tej 1 pidi rybe staci. viac ich nechceme, tak naco 20l (a viac) akvarko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.2.11 20:50
katka 79 píše:
mne pride, ze to nase akvarko tej 1 pidi rybe staci. viac ich nechceme, tak naco 20l (a viac) akvarko?

Kůň se taky vejde do ohrady 3×3 metry :nevim:
Jako ta ryba o tom nepřemýšlí a chudák betta má tu smůlu, že v takových podmínkách i přežije…
Pak už je to na „majiteli“, jestli mu neva rybka ve dvou litrech, nebo jí chce vytvořit prostředí podobné tomu, kde žije v přírodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.2.11 20:57
katka 79 píše:
Kamča.dalmatinka píše:
tak snad vo zverimexe pracuju ludia, ktori tomu rozumeju,nie? kamoska mala betu v ovalnom akvarku a to sa vsade pise, ze sa nema a ich rybe to nevadilo. fotka, co si sem dala, tak to je predsa tiez male akvarko :think:

ano vždyt to říkám že se tak prodávaj a jsou tak ve zverimexu celej život.Tady ale nejde že by se rybce dostávalo to nejlepší,ale to že si to lidi koupí jako hezkou dekoraci na poličku :wink: ,takže nejde o dobro zvířete,ale o prodejní stránku.Stejně tak se dřív prodávali maličkaté želvičky v takovém ostruvku velkém jak talíř,než pak každej zjistil že bud želva chcípne a nebo se tam za týden nevejde.Taky se to bralo jako šlágr a nešlo o dobro a prodavačka horlivě slibovala že je to pro želvičku to nejlepší.Taky sem se nechala napálit :lol:

Bojovnice v této dekorační nádobě vypadá oravdu skvěle,taky bych se nechala zlákat,to nepopírám,ale nevim jestli bych pak neměla výčitky že její kolegyně zažívaj ráj na zemi a ona jen čumí na místě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.2.11 21:00
katka 79 píše:

katko jedinej dukaz o tom že je ryba štastná nebo neštastná je že neplave,chcípne.Zkus se přijet na ty naše mrchy jak plavou a pak ti je dám do skleničky.Taky nebudou protestovat,ale plavat tam nebudou.
Jedinej dukaz je ten že ryba se nenarodila ve skleničce,ale klasicky se prohání v jezerách,rybnících řekách a to každá ryba :wink: .Je to asi jako když dáš andulku do klece kde se nehne a nebo do klece kde muže aspon skákat a přelétnout na větev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
Kamča.dalmatinka píše:
katka 79 píše:
Kamča.dalmatinka píše:

ano vždyt to říkám že se tak prodávaj a jsou tak ve zverimexu celej život.Tady ale nejde že by se rybce dostávalo to nejlepší,ale to že si to lidi koupí jako hezkou dekoraci na poličku :wink: ,takže nejde o dobro zvířete,ale o prodejní stránku.Stejně tak se dřív prodávali maličkaté želvičky v takovém ostruvku velkém jak talíř,než pak každej zjistil že bud želva chcípne a nebo se tam za týden nevejde.Taky se to bralo jako šlágr a nešlo o dobro a prodavačka horlivě slibovala že je to pro želvičku to nejlepší.Taky sem se nechala napálit :lol:

Bojovnice v této dekorační nádobě vypadá oravdu skvěle,taky bych se nechala zlákat,to nepopírám,ale nevim jestli bych pak neměla výčitky že její kolegyně zažívaj ráj na zemi a ona jen čumí na místě :lol:
:lol: :lol: :lol: Proto jsem jí koupila větší akvárko, bylo mi jí líto v tom dvoulitrovém, ted si zaplave a má se kam schovat, koupila jsem jí nějaké ty pičičkovinky do vody :mavam: Ted jen aby vydržela co nejdýl :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
marcelka88 píše:
Kamča.dalmatinka píše:
katka 79 píše:
Kamča.dalmatinka píše:

Bojovnice v této dekorační nádobě vypadá oravdu skvěle,taky bych se nechala zlákat,to nepopírám,ale nevim jestli bych pak neměla výčitky že její kolegyně zažívaj ráj na zemi a ona jen čumí na místě :lol:
:lol: :lol: :lol: Proto jsem jí koupila větší akvárko, bylo mi jí líto v tom dvoulitrovém, ted si zaplave a má se kam schovat, koupila jsem jí nějaké ty pičičkovinky do vody :pankac: Ted jen aby vydržela co nejdýl :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný